Tiesioginis atsakymas į temos pavadinime užduodamą klausimą yra vienintelis ir neginčytinas: VISADA yra geriau išvengti, nei veltis! 8)
Gramas prevencijos yra geriau, nei kilogramas vaistų. Ypač, kai yra atvejų, kada vaistai nepadeda. Kaip sakoma: nuo durnumo juk vaistų nėra (čia be asmeniškumų - tiesiog tik ką atsakiau kitoje temoje apie girtus snukdaužio čempionus). :?
O dabar aš detaliau išnarstysiu...

Vakare ejom tryse su draugais is triesos, rankose nesemes po JO.
Geležiniai laužtuvai - dar geriau, žinok. Tokį Sokaku Takeda nuolat tampėsi su savimi (tetsubo vadinasi), kol pametė senatvėje numarazmėjęs (nors jis visą gyvenimą toks buvo, tiesą sakant)...

Nes “protiv loma niet prijoma“...

Staiga is seselio issoko koks tai marozas ir gan energingai mus sustabdes
O konkrečiau - kaip ir kuo pasireiškė tas “energingai sustabdęs“?
paprase pridegti,
O! Interviu!...
Pagal seną japonų tradiciją “Ikken Hisatsu“ vadinamą, reiktų iškart žiebti į dantis jam!...
Ypač - jei sunku su bendravimo įgūdžiais (ar tiksliau - be jų, kaip matau iš tolimesnio teksto). :? O jūs ką padarėt?...
as nustates gresminga pikta zvilgsni
Čia, tipo, buvo tavo “ki projekcija į priešo zanshin“?...
Ir kas gavosi? Mussin? Tsuki-no Kokoro? Mizu-no Kokoro? Sekir baška bambarbyja kyrgudu?...
Žmones NUŽUDO dėl netinkamo žvilgsnio, o tavo atsakas į jo interviu (žvalgybą arba turint ketinimą provokuoti muštynes) buvo konflikto eskalavimas...
pasakiau kad nerukome ir bandziau ji pastumti lengvai su ranka i sona,
Atkreipk dėmesį, tai dar ir ėmeisi FIZINIO poveikio priemonių, eskaluoti konfliktą!
Aš paklausiu, kaip praeiti į Mažvydo biblioteką, o tu pasakai - “negi nežinai, kad ji remontuojama - taigi visi žino!“ (ką, aš toks “atsilikęs“, tipo? :? O kaip įvertino tavo “nerūkome“ - priklausė nuo balso intonacijos, tačiau, spėju, piktas žvilgsnis nepadėjo sustiprinti taikingumo ir sveikos gyvensenos propagandos įspūdžio), ir prie to dar pastumi mane nuo kelio?...
Vakar seminare irgi šį variantą rodžiau (tik labai tolerantiški gezai papuolė - stumtelėti manęs po pirmosios “klastos“ jau nenorėjo, nors provokavau atsitrenkdamas, tačiau bare, pilname žmonių, tą padarys automatiškai - net neabejoju!) - gali už tokį poelgį net kvapą išleisti.
Tiesiogine prasme. Iš pradurto plaučio...
Žmonės, jei yra priežasčių pridėti savo rankeles prie oponento, tai geriausias tame būdas yra... nokautuojantis smūgis!... Japonai taip ir sako: ikken hisatsu - vienu smūgiu (kirčiu) laimėti... Bet jei tik stumdysitės, kad ir lengvai, tai “jautrios sielos“ oponentas tai įvertins kaip UŽPUOLIMĄ, ir imsis savigynos priemonių.
Ir spėkit, kas bus: jei jus išskirs, ir prisidės “teisėtvarkos“ veiksnys, į apklausos protokolą bus įrašyta, kad jis tik kažko teiravosi (jo žodžiai prieš jūsų), tačiau JŪS PIRMAS PRADĖJOTE, JĮ PASTUMDAMAS.
O gal tai pradžia po to man vožti į smakrą - argi aš lauksiu dar ir antro “fizinio poveikio veiksmo“? Kalsiu atgal. Be diskusijų. Nes TURIU TAM DABAR TEISĘ!
Jei jau ir už žvilgsnį užmuša, tai už stūmimą...
kad galetume praeit ( jis buvo gerokai uz mane zemesnis, ka jau kalbet apie svori)
Galima ir apeiti, galima ir paprašyti praeiti (“atsiprašau, mes praeisim“), jei jau SIAURAS tas takelis, bet kad “gezas“ papuolė ne per platus, kad viešoje vietoje neprasilenktumėt?...

Antra, fiziniai duomenys nereiškia, kad priešininką reikia nuvertinti. Jie savo masę ir ūgio stoką gatvėje kompensuoja daug radikalesniais metodais.
Galop, net ir jūsų kovos menuose (čia kartais ne iš Iwamos aikido ar pan. ginklų treniruotės šeštadienį?), mažesnis ūgiu dažnai techniškai turi pranašumą. Aikidzinai patvirtins: shiho-nage geriau atlikti mažam prieš didelį, antraip, didžkiui tenka labai pritūpinėti, kad palįstų po mažesniojo ranka. Gal todėl iš manęs nekoks aikidoka?...
tada baisiai jaunuolis inirso ir sako RAUNIES.
Ko ir reikėjo tikėtis. Aš dar būčiau jo vietoje stipriau stumtelėjęs arba iškart smogęs su: “ką yra, bičas? Šoki?“...

Is siu zodziu supratau kad jis ne vienas
Tai jau ne tiek iš žodžių, manau, kiek iš jo reakcijos, kuri buvo priešinga tavo padarytom automatiškai išvadoms. Tik ne sąmoningai, kaip čia aš rašau, o pasąmonės lygmenyje: “Mažesnis ūgiu ir svoriu. Ne problema. Aš - treniruojuos, turiu dzio... Ei, o kodėl jis NEBIJO ir šoka muštis???“... :shock:
Sveiki atvykę į realybę...
ir truputi pasukes galva pamaciau uz manes stovinti jo kolega( jis buvo mano ugio ir neatrode bent man pavojingas).
Na, žmogau, pasisekė, kad ant tokių “ramių“ papuolei...

Mane kartais tai pribloškia padugnių ir nusikaltėlių dažnas “neprofesionalumas“...
Juk atlikę apeinantį ”Krabo žnyplių“ manevrą, jie jo visiškai neišnaudojo!... :O
O antrą tai irgi įvertinai taip pat nepakankamai.
O gal jis koks nindzė?...

Pažiūrėk, koks Hatsumis - garbanius iš bitlų laikų, Friolichas - hipis...

Aš jau nekalbu apie Zenoną... Oi, apeičiau juos per kvartalą ir dar dairydamasis per petį, ar neatseka...
Aš irgi nepanašus į kokį Keną Šamroką arba Bobą Sappą, bet dažniausiai “gezams“ pakanka nuovokos palikti mane ramybėje. Nors gal todėl, kad irgi sako, jog mano akys kažkuo negeros, tai gal todėl...
Tiesa, jei kas vis tik nutinka, tai aš pats dažniau būnu kaltas, tol “traukęs per dantį“, kad koks žmogelis net peiliuką išsitraukia ir jį išsilanksto...
Bet tai kita tema. Blogiau, kai kokį aikido meistrą kai kas už gerą širdį ir ramų charakterį (šito tai jam galima pavydėti) Saxum kas nors išveda iš kantrybės NEĮVERTINĘS, tai po to su visomis durimis ir staktomis skrenda...
nusprendziau venkt konflikto, todel patapsnojau jam per peti ir pasakiau nusiramink.
Pirma, tokioje stadijoje, šitiek užlipus konflikto eskalavimo laiptais, sprendimas vengti yra pavėluotas ir jau dabar reikalauja NEREALIŲ pastangų. Jei provokavai konfliktą, o po to pakeitei nuomonę, tai jis ir jo draugas įvertino taip tik kaip tavo silpnumo išraišką ir KVIETIMĄ tave pulti!
Vadinasi, jų interviu pasisekė.
Vadinasi, toliau turi sekti veiksmas: arba gauni į kepalą, arba gauni į kepalą...

Tiesiog jų ego užtvirtinimui, kad neliktų neaiškumų.
Jei ketinama tokiais atvejais apiplėšti, tai ir vėl galimi du veiksmai: gauni į kepalą ir tave apiplėšia, arba tave apiplėšia ir lengvai gauni į kepalą - “dėl visa ko“...

O tu dar PATAPŠNOJAI per petį! :O Dar kartą patvirtinai fiziniu kontaktu, kad jo negerbi, nes leidi sau jį liesti (net ne į asmeninę - intymią žmogaus zoną brauniesi! Tai tas pats, kas užeiti pas kaimyną vakare į miegamąjį nekviestam, kad palinkėti labanakt jam ir jo žmonai...

).
“Raminkis!“ - tai įžeidžianti komanda. Nes žmogus tokiais atvejais reaguoja vienodai: “ką, nori čia man pasakyti, kad aš neramus???“ Kitaip tariant, tai ne nuramina, o kaip tik suerzina.
Tada gudrutis is kisenes issitrauke SIM korta ir sako duokit isidet kortele - man reikia paskambint.
Pakeitė interviu scenarijų eigoje. Tai reiškia, kad jam arba reikia tavo telefono (apiplėšimas sukčiavimu), arba jam reikia, kad tavo budrumas nukristų, kai nukreipsi dėmesį - vadinasi, ruošiama dirva “nujungimui“...
Nors, aišku, kitus laikyti durnesniais už save yra visada paprasčiau...

Nes taip masažuojamas asmeninis ego...
mane sis jo issireiskimas prajuokino(jam to neparodziau). nusprendziau baikt sita reikala, patapsnojau jam per peti ir sakau: gerai cia sugalvojai! ir nustumes ji i sona nuejau namo.
Visiškai neaiški baigtis. Kitaip tariant, man - nelabai logiška.

Kitaip tariant, nerimti gezai papuolė, oi, nerimti. Na, tau pasisekė vadinasi, kad dar jiems trūksta “profesionalumo“ (ateis su patirtimi), nes visuose užsiėmimuose, įskaitant ir plėšikavimą, profesionalumas yra svarbus...

Yra tik vienas paaiškinimas: jiems reikėjo TIK tavo telefono, o tąsytis su tavimi, kai pastebėjai pasalą už nugaros ir jie prarado netikėtumo iniciatyvą, jau nebuvo jiems “navaro“, motyvacijos. :?
Kita vertus, apsižiūrėjau, kad visą pasakojimą dėstei tik savo vardu, lyg tu ten vienas visai būtum, pačioje pradžioje vos užsiminęs, kad ėjote trise. Lyg visas veiksmas sukosi apie tave vieną (Visatos centrą)...

Todėl logiškas paaiškinimas gali būti ir itin paprastas: jūs trise prieš juos du. Netikėtumo faktorius praleistas, nes draugai po truputį jau įvažiuoja į situaciją ir pradeda daryti sprendimus, kaip pasielgti, vadinasi - iniciatyva galimoje kovoje irgi prarasta, o perleisti jus per “lochatroną“ (nugvelbiant telefoną sukčiavimu) nepavyko. Tai ką daryti?
Prasta auka - štai jų išvada!...
Dabar svarstau gal visgi vertejo duot jam i nosi vos tik paprasius telefono juk aisku ko jis tuo sieke. Man pagailo tu is kuriu jis ta vakara atims mobilius, o as galejau bent siam vakarui jam ta nora atimineti atmust.
Dar vienas “karminis žmogelis“...
Na, būtum jam davęs. O pasekmės?...

Teisėjas: “Teisiamasis Hoppe, jūs norite pasakyti, ką patvirtino ir minėti liudininkai, kad padarėtė šiam nukentėjusiam apysunkį kūno sužalojimą todėl, kad jis paprašė pasinaudoti jūsų telefono aparatu, bet su savo kortele (vadinasi, pokalbis jums nieko nekainuos), tam, kad iškviestų santechniką, nes kaimynai jį užliejo?“...

Na, argi tai rimta priežastis smurtauti?.. Argi tai panašu į SAVIGYNĄ?...

Pavartykit kada BK - labai pravartu žinoti, kas gręsia už tokią “nusikaltimų prevenciją“... :?
Tai kad jie dviese buvo manes negasdino, neesu eilinis lietuvos
Nereikia žeminti šalies, kurios pilietis esi. L-ietuvos. Didžiaja reiktų...

Šiaip pastebėjimas.
nesportuojantis jaunuolis, jau bemaz seseta metu uzsimineju keliais kovos menais, sudejimo irgi esu ne smulkaus ugis ~183 svoris nemaziau 85. taip kad tuos du drasuolius buciau speju be dideliu pastangu atlupes
Kuo mane VISADA stebina kovos menais užsiiminėjantys žmones (ne sportu, tų tiklas aiškus - medaliai ir pan. trofėjai), tai, kad jie NIEKADA nežino savo priešo (o kaip gi senelio Sun Tzu patarimai???), ir net nenutuokia, kur, kada ir kokiomis aplinkybėmis su juo susitiks... Treniruojasi savo komfortiškame iliuzijų pasaulėlyje, nors tu ką!...

Ir tai nepriklauso nuo “kontakto sparinge“ lygio!
Pasitikėjimas yra gerai.

Tačiau tas priešas, kurį susitiksite, niekada neateis sparinguoti į jūsų dojo jūsų treniruočių metu pagal jūsų taisykles ir kanonus!!!...
Ir šioje situacijoje daugiau, nei akivaizdu, kad reikėjo VISIŠKAI kitokių įgūdžių ir žinių. O ne 6 metų pižaminės praktikos... :?
Be įžeidimų ir asmeniškumų. Jei norite žinoti karčią tiesą, ir ką aš apie tai galvoju, tai ją ir gaunate (o už dvasines kančias dėl mano komentarų pretenduojate gauti kompensaciją - žr. “Didžiausio flūderio konkursas“!

)
nebent issitrauktu ka nors astraus tada tureciau bedu, bet aip sakiau rankoj nesiausi JO.
Tai kad nebus tos dojo ritualinės kovos ar sparingo...

Kas tas dzio tokiu atveju? Rankas užimantis pagalys?...

Neleis man sumeluoti kolegos, bet vakar per sueigą (nors tai veikia VISADA!) man (ir nebūtinai man, o bet kam, kas tą suprato) pasisekdavo vis ką konkrečiai ir užtikrintai nubesti. Ir dūris peiliu būdavo į gyvybiškai svarbią zoną ar organą. Ramiai. Be “parkių“. NET JIEMS ŽINANT, kad aš juos nubesti noriu, bet jokių a-la aikidokinių atakos imitacijų, kai oponentas atlekia spiegdamas iš anos salės pusės ir paduoda atbėgęs ranką, kad jį dailiai techniškai permestum...
Ir kaip pasakė kažkada Saxum: “ir ką jūs tokiu atveju padarytumėt prieš Storo blakštus ar Sei-i peilius“...
Kaip ką?

Prieš Storą gultų horizontaliai, o prieš mane (tiesa, po vakar jau ir ne prieš mane vieną) - susmuktų po kojomis...
Juokas juokais, bet dėkok karmai ar kokiam Šakjamuniui, kad skauda dabar tik nuo manęs ir tik forume... :?
Draugai iskart pasimete, is ju naudos nebutu.
Draugai buvo patelių vaidmenyje (nes tu, anot jų išvados, tame “kietas“ - tau ir patino vaidmuo jais rūpintis) ir kitame “egzistenciniame lygmenyje“, anot Saxum.
Todėl ir pasimetė, kad budrumas (zanshin) lygus nuliui. Jiems viskas įvyko “iš niekur ir netikėtai“. Taip netikėtai ir lyg niekur nieko būtų gulęsi į horizontalią padėtį erdvėje.
ka jus manot apie mano poelgi?
Apibendrinsiu:
1. Manau, kad tu savo draugams skolingas alaus... Kaip minimum.
Nes nepriklausomai nuo jų pasimetimo, jų skaičius prie tavo sveiko kailio prisidėjo labiausiai.

2. Tavo veiksmai?

Kaip rašiau, vedė į konflikto eskalavimą, o ne de-eskalavimą.
3. Tai, kad po to pasitraukei, yra ne tavo komunikacinių įgūdžių ir gebėjimų nuopelnas, o anudviejų kibikų. JIE tau leido pasitraukti.
Manau, kad su mano teiginiais sutiksite, nors jie ir nėra malonūs...

Ar aš neteisus?
Ačiū, kad sugebėjote perskaityti.. :peace: