Nindzės, kaip teisingai pastebėjo Saxum, yra pasalūniški ir klastingi žmonės!...
Gal ten tas su batraiščiais irgi buvo nindzė koks?...
Nuo kada Pugzlys rūko? :O Bet istorijos tai geros... Turint omeny, kad gyveno jis šalia parkelio, tai naktį pro ten smagu vaikščioti niekam nebuvo... Kaip, beje, ir dieną. Ypač vyrams. Kaip sako belgai: “because of the House of Pain“...
Tema rimtai išplito, tad gera proga vis tik ją pratęsti:
Pilietinė pareiga ir sąžinė bei socialinė atsakomybė praeitą sekmadienį man baigėsi tuo, kad galop neapsikentęs (nes nepilnamečių nemuši gi, o tėvą, kuriuo jis iš pradžių labai jau grasino, galop ir persigalvojo kviesti, nors aš vis tik norėjau su suaugusiuoju pakalbėti apie vaikų auklėjimą) iškviečiau policiją.
Beje, patys to ir prisiprašė. Nėra čia ko viešoje vietoje ir dar vaikų žaidimų aikštelėje (sic!) šiukšlinti bei DEMONSTRATYVIAI rūkyti, jau nekalbant apie keiksmažodžius ir tai, kad nei mažesniųjų broliukų-sesučių neprižiūri, o žaisti ant medinukų yra per dideli (ir niokojantys: sūpynes, pavėsinės stogą ir tiltelį sulaužė) - tad ir trainiotis ten jiems nėra jokių priežasčių.
Aišku, pareiškimai “mano tėvas tuos 50 litų baudos sumokės, ir man tai ne pinigai“ - rodo ganėtinai apleistą visuomenės ir tėvų savo vaikų auklėjimo situaciją. Ir ne iš tų “asocialių“ šeimų vaikeliai buvo (rajonas yra neprastas). :?
Niujorko meras Rudolfas Džiulijanis laikėsi nuostatos, kad visi rimti ir sunkūs nusikaltimai prasideda nuo elementarios viešosios tvarkos “erozijos“ ir neleistinos aplinkinių ir visuomenės tolerancijos jos pažeidimams: pradžioje išsukama lemputė, po to išdaužiamas langas, atsiranda grafiti ant sienų... O paskui, žiūrėk, jau ir pavojinga gatvėmis vaikščioti, rajonas tampa šiukšlynu ir nesaugiu, pasiturintys išsikelia, jų vietą užima “asocialūs“ (man ką - prarasti savo investiciją???
). Pamenu, kaip tvarkingai atrodė Frankfurtas prie Maino 1996 metais, kai atvažiavau ten pagyventi pirmą kartą, ir kaip pakraupau pamatęs tą patį miestą po kelių metų: grafiti, šiukšlės, neaiškūs tipai prie alaus kioskelių... Vietoje BMW ir Porsche tame rajone stovi VW ir Opel... Ir neplauti...
“Tvarka bus!“ - pasakė Paksius. Ir aš ją padarysiu.
Susitvarkiau Naujininkuose, Justiniškėse... Susitvarkysiu ir čia, kol dar naujų namų rajonas prie miškelio ir upės vingio nevirto kažkokiu šiukšlynu pakeliui link taboro...
Todėl vien savo laiptinėje PIKTYBIŠKAI SVEIKINDAMASIS ir bendraudamas su kaimynais (įsikėliau ten antras, kai dar laiptinė buvo remontuojama) įdiegiau savotišką “saugios kaimynystės“ programą, kai į kiekvieną svetimą laaabai įtartinai pažiūrima ir dažnai pasiteiraujama - o pas ką jūs? (yra ir telefonspypė).
Pvz., kas gali iš jūsų pasakyti, kokie jūsų artimiausių kaimynų, tarkime, hobiai?...
Maniškiai, tarkime, užsiima nardymu ir karate pas gerą Jorgos mokinį... Priešais - ateina jų giminaitis kultūrizmo veteranas (“tvirtas dėdulė“), kurį ar tik ne Misevičiaus laidoje per 11K galima matyti vinjetėje...
Kaimynui žemiau iš kiemo pavogė mersedesą, studijavom vienu metu tame pačiame universitete, o kaimynai aukščiau turi “vietinį šerpėjų“ (ir niekaip neprisiruošiam pas juos vyno nusinešti)...
Jų kaimynai - sportiški jauni žmonės, dabar susilaukė sūnaus, kurį pavadino... legendinio dabartinio sporto komentatoriaus vardu!...
Manote, kad jų vaikai niokos aplinką?...
... Turėdami tokį “paksistą“ kaip aš...
Tad aniems nekadėjams vis tik teko iškviesti patrulius, kad ne tik lieptų apsitvarkyti aplinką, bet ir įtrauktų jų pavardes į tarnybinį pranešimą iki kito karto, jei bus, kai bus surašytas ATPK pažeidimų protokolas... Nes Zuokas irgi perėmė kai kurias Džiulianio iniciatyvas. Aš dar labiau pridurčiau - alaus reklama turi būti uždrausta taip, kaip ir kitų alkoholinių gėrimų, jei jau kovojama su tuo, kad viešoje vietoje jis negurgšnojamas.
Čia šiaip - apmąstymai į Pugzlio mintis.
O dabar prie temos...