AutoriusTema: Kaip elgtis tokiose situacijose?  (Skaityti 143088 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Pūgžlys

• Svečias
Išvengta kova - laimėta kova ?
« Atsakyti #45 įjungtas: 2004 Rgs 01, 01:57:44 am »
Citata

uzpuolikui ispirti aisku galima, bet cia nebuvo uzpuolimo, nebuvo aisku ar vyrukas tikrai nusiteikias nedraugiskai. buvo tik spejimai, o kadangi kuna buvo uzvaldziusi baime ir adrenalinas, tad ir tie spejimai galbut nebuvo visai teisingi. ir del ginklo autorius kaip suprantu nebuvo visai tikras. taip kad... nepadelu vyrukai suknezint nosi irgi neypac gerai :D

Per detales nematai bendro vaizdo. :evil:   Nagrinėjau socialinę atsakomybę, o fizinės jėgos panaudojimą paminėjau bendrai ir tik kaip vieną iš sprendimo varijantų.  Spyrio tema gi prajuokino, kai pagalvojau, kad ir man gali kas per snukį batu pervažiuoti - reiks nuo šiol naktį batų neužsirišinėti.  Bet ir vėl negerai - užminsiu ant raištelio ir tokiu būdu nosį susigurinsiu :-(

Bet situaciją ir tuo aspektu panagrinėti galima.  Visų pirma, reiktų išsiaiškinti kokie išties to vaikino kėslai.  Nesinorėtų, kaip pats pastebėjei, per savo paranoją kam nekaltam portretą subjauroti.  Ypač kai, kaip Dark Side gerai pastebėjo, ta pati situacija iš skirtingų pusių gali visai kitaip atrodyti.  Čia labai tiktų man pačiam nutikusi komiška situacija:

Su chebra namuose gurkšnojame alutį ir žiūrime "vidiaką."  Su netoliese gyvenančiu draugeliu esame lygiai vidurnaktį susitarę "ant kampo" susitikti ir apsikeisti kasetėm.  Draugelis punktualumu nepasižymi, tai laukiu sau dūmelį betraukdamas.  Laukti pabosta, tai, kai pamatau pro šalė einančią moterėlę, paklausiu, kiek dabar valandų.  Ji, vienok, visa įsitempia, prispaudžia prie krūtinės rankinuką ir, slėpdama kairę ranką, sumurma, kad neturi laikrodžio.  Tuo pat metu jos iki tol ramus žingsnis perauga į greitą ėjimą.  Mane visa situacija prajuokina, ką pamačiusi ir turbūt susigėdusi moteriškė stabteli, atidengia laikrodį ir pasako, kiek valandų.

Ta pati situacija iš jos pusės: skubu aš naktį iš troleibuso stotelės namo.  Kaip tyčia gatvė tuščia.  Staiga, pamatau ant kampo bestovyniuojantį chuliganą - skusta galva, treningai, dantyse cigaretė, o jau alumi, tai kaip iš bravoro neša.  Bėgti baisu, o apeiti neišeina.  Jis mane irgi pamato, ima naglai nužiūrinėti.  Man bandant pro šalį praeiti, prisikabina -"Gal žinai, kiek valandų?"  Na, galvoju, rankinuku nepasitenkins, numaus ir laikrodį.  Padėk Dieve, kad tik neišprievartautų...

Iš kitos pusės, kaip Vysockis Šarapovui sakė: "Nevynovnyx ne byvajet.  Sidit i budet sidet!"  Tą patį galėčiau ir apie tą bičelį pasakyti - nėra ko naktimis nepilnamečiams po gatves su ginklais rankose smaukytis.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #46 įjungtas: 2004 Rgs 01, 08:47:32 am »
as buciau atsisukes ir pasakes/paklauses: "klausau"...

Ar ir siaip sergu "nugarofobija" - nemegstu, kai man kas nors uz nugaros yra, o cia dar eina...

As vienam savo jaunam klubiokui panasu bajeri iskreciau...
Pamaciau ji beeinanti gatve ir manes nematanti. Pasivijau ir ejau naglai salia uz nugaros, taip, kad nematytu, bet jaustu...
Muistesi ji ilgai, bet nedrasu buvo atsisukti ir paziureti, KAS TEN?...

Bent jau buvo situacija, kokiai savaitei nagrinejimo treniruotese...

:)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Sei-i

• Svečias
Kaip elgtis tokioje situacijoje?
« Atsakyti #47 įjungtas: 2004 Rgs 01, 17:25:17 pm »
...arba išsitrauk du švirkštus?... ;)

Pūgžlys

• Svečias
« Atsakyti #48 įjungtas: 2004 Rgs 01, 18:01:55 pm »
Citata
...arba išsitrauk du švirkštus?... ;)

Protiv loma net prijioma, jesli net drugovo loma :-]

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #49 įjungtas: 2004 Rgs 02, 12:10:27 pm »
Oi, nereikia skurdesnės kalbos išsireiškimų priimti už gryną pinigą!  :D

Lom - tai 20a. pradžios Rusijos boksininkų-mėgėjų įvestas terminas, nuo “lomovoj“, skirtas apibrėžti “stienošnykų“, kurie irgi lindo į “kilmingą angliškų kumštynių meną“, naudojamą smūgį... ;)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #49 įjungtas: 2004 Rgs 02, 12:10:27 pm »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #50 įjungtas: 2004 Rgs 02, 15:18:53 pm »
Nindzės, kaip teisingai pastebėjo Saxum, yra pasalūniški ir klastingi žmonės!...  :evil:  Gal ten tas su batraiščiais irgi buvo nindzė koks?... ;)

Nuo kada Pugzlys rūko?  :O  Bet istorijos tai geros... Turint omeny, kad gyveno jis šalia parkelio, tai naktį pro ten smagu vaikščioti niekam nebuvo... Kaip, beje, ir dieną. Ypač vyrams. Kaip sako belgai: “because of the House of Pain“...  :D

Tema rimtai išplito, tad gera proga vis tik ją pratęsti:

Pilietinė pareiga ir sąžinė bei socialinė atsakomybė praeitą sekmadienį man baigėsi tuo, kad galop neapsikentęs (nes nepilnamečių nemuši gi, o tėvą, kuriuo jis iš pradžių labai jau grasino, galop ir persigalvojo kviesti, nors aš vis tik norėjau su suaugusiuoju pakalbėti apie vaikų auklėjimą) iškviečiau policiją.

Beje, patys to ir prisiprašė. Nėra čia ko viešoje vietoje ir dar vaikų žaidimų aikštelėje (sic!) šiukšlinti bei DEMONSTRATYVIAI rūkyti, jau nekalbant apie keiksmažodžius ir tai, kad nei mažesniųjų broliukų-sesučių neprižiūri, o žaisti ant medinukų yra per dideli (ir niokojantys: sūpynes, pavėsinės stogą ir tiltelį sulaužė) - tad ir trainiotis ten jiems nėra jokių priežasčių.

Aišku, pareiškimai “mano tėvas tuos 50 litų baudos sumokės, ir man tai ne pinigai“ - rodo ganėtinai apleistą visuomenės ir tėvų savo vaikų auklėjimo situaciją. Ir ne iš tų “asocialių“ šeimų vaikeliai buvo (rajonas yra neprastas).  :?

Niujorko meras Rudolfas Džiulijanis laikėsi nuostatos, kad visi rimti ir sunkūs nusikaltimai prasideda nuo elementarios viešosios tvarkos “erozijos“ ir neleistinos aplinkinių ir visuomenės tolerancijos jos pažeidimams: pradžioje išsukama lemputė, po to išdaužiamas langas, atsiranda grafiti ant sienų... O paskui, žiūrėk, jau ir pavojinga gatvėmis vaikščioti, rajonas tampa šiukšlynu ir nesaugiu, pasiturintys išsikelia, jų vietą užima “asocialūs“ (man ką - prarasti savo investiciją???  :A ). Pamenu, kaip tvarkingai atrodė Frankfurtas prie Maino 1996 metais, kai atvažiavau ten pagyventi pirmą kartą, ir kaip pakraupau pamatęs tą patį miestą po kelių metų: grafiti, šiukšlės, neaiškūs tipai prie alaus kioskelių... Vietoje BMW ir Porsche tame rajone stovi VW ir Opel... Ir neplauti...

“Tvarka bus!“ - pasakė Paksius. Ir aš ją padarysiu.  :A  Susitvarkiau Naujininkuose, Justiniškėse... Susitvarkysiu ir čia, kol dar naujų namų rajonas prie miškelio ir upės vingio nevirto kažkokiu šiukšlynu pakeliui link taboro...  :evil:

Todėl vien savo laiptinėje PIKTYBIŠKAI SVEIKINDAMASIS ir bendraudamas su kaimynais (įsikėliau ten antras, kai dar laiptinė buvo remontuojama) įdiegiau savotišką “saugios kaimynystės“ programą, kai į kiekvieną svetimą laaabai įtartinai pažiūrima ir dažnai pasiteiraujama - o pas ką jūs? (yra ir telefonspypė).

Pvz., kas gali iš jūsų pasakyti, kokie jūsų artimiausių kaimynų, tarkime, hobiai?... ;) Maniškiai, tarkime, užsiima nardymu ir karate pas gerą Jorgos mokinį... Priešais - ateina jų giminaitis kultūrizmo veteranas (“tvirtas dėdulė“), kurį ar tik ne Misevičiaus laidoje per 11K galima matyti vinjetėje... ;) Kaimynui žemiau iš kiemo pavogė mersedesą, studijavom vienu metu tame pačiame universitete, o kaimynai aukščiau turi “vietinį šerpėjų“ (ir niekaip neprisiruošiam pas juos vyno nusinešti)...  :D Jų kaimynai - sportiški jauni žmonės, dabar susilaukė sūnaus, kurį pavadino... legendinio dabartinio sporto komentatoriaus vardu!...  :D

Manote, kad jų vaikai niokos aplinką?... ;) ... Turėdami tokį “paksistą“ kaip aš...

Tad aniems nekadėjams vis tik teko iškviesti patrulius, kad ne tik lieptų apsitvarkyti aplinką, bet ir įtrauktų jų pavardes į tarnybinį pranešimą iki kito karto, jei bus, kai bus surašytas ATPK pažeidimų protokolas... Nes Zuokas irgi perėmė kai kurias Džiulianio iniciatyvas. Aš dar labiau pridurčiau - alaus reklama turi būti uždrausta taip, kaip ir kitų alkoholinių gėrimų, jei jau kovojama su tuo, kad viešoje vietoje jis negurgšnojamas.  :rolleyes:

Čia šiaip - apmąstymai į Pugzlio mintis.

O dabar prie temos...

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #51 įjungtas: 2004 Rgs 02, 16:46:38 pm »
Aš taip iš savo darbo pastebėjau, kad kuo labiau įvykių liudininkai ar dalyviai pasakoja ir tikslina savo pasakojimą, tuo didesnė painiava gaunasi... Tad apsiribosiu tik pirminiu tekstu, nes versijų nuo tokių, kaip spirti ar nespirti, bėgti ar kalbėti, iki “kad liuobt man į snukį“ - pakanka. Ir visos jos vertos dėmesio!

Tad...

Citata

Atsisveikinom su draugu ir pasukom į skirtingas puses.

Kartais geriau, kai kelelis išiskiria kuo vėliau...

Citata

Keliauju aš sau linksmai nusiteikęs gatve ir matau, kad tamsioje automobilių aikštelėje stovi žmogus ir mane stebi.

Beje, gal tikrai jis sukiojosi apie kaimynų mašinas? Žiūrėk, paryčiui kaimynas nerastų jau kokio rato gaubto, magnetofono arba kolonėlių...  :?  

Citata

(Kadangi aš esu didelis paranojikas, tai iškarto susigaudžiau, kad ne medituoja jis ten.) Pasirodo - mano tiesa, žaltys jau iš tolo akimis mane sekė ir laukė, kol su draugu išsiskirsiu.

Gal pasijautė užkluptas nusikaltimo vietoje?  :rolleyes:

Citata

Einu toliau, o jis jau lėtai juda šešėlyje ir tikriausiai tikisi smagiai mane iš nugaros užklupti, kai aš pro jį praeisiu, bet pradedu griauti jo sumanymą ir leidžiu suprasti, kad jį jau pastebėjau.

Panašiai Pugzlys siūlė - pasisveikinti...

Bėda tik ta, kad čia ne JAV - čia net kaimynai nesisveikina, tad pasisveikinimas būtų suprastas kaip ganėtinas akiplėšiškumas... ;)

Citata

Blogietis

O gal dar ne?.. ;)

Citata

vistiek savo sumanymo neatsisako ir išlenda iš šešėlio į apšviestą gatvės dalį. Dabar jis jau eina lygegriačiai su manimi, gal tik metras mus skiria.

Reikėjo pereiti į kitą gatvės pusę - taip lengviau išsiaiškinti, ar esi sekamas. Arba netikėtai pakeisti judėjimo kryptį (kas tai ir yra, tik likus vienu du ir nuošalėje neverta judėti į jo “glėbį“).

Citata

Pasirodo blogiukas tėra kokių 16 metų amžiaus, trumpai kirptais plaukučiais, juodu "adidos" treningu su raudonom paloskėm.

Gal dar ir veido bruožus įsiminei?... ;)

Citata

Lyg ir neatrodo pavojingas, bet kažką rankoj spaudžia. Panašu į peilį, bet jis jį laiko už ašmenų prispaudęs prie rankos, tai nelabai galiu įžiūrėti, kas ten per įrankis.

Gali būti ir atsuktuvas. Tau nuo to ne geriau, aišku.

Citata

Pirma mintis kuri šovė į galvą: "Po velnių, kas čia per bajeriai, negi jis nemato, kad aš už jį stambesnis?! Kodėl jis manęs nebijo?!".

O gi kad ir todėl, kad jis tavęs pulti nesiruošia... ;)

Citata

Einu aš greta jo vis lėtindamas žingsnį ir žiūriu jam į veidą agresyviu žvilgsniu.

- Ėėė, žąsine, ko taip žiūrai??? - Budulis...  :D

Citata

Gaidžiukas taip pat lėtina žingsnį ir nenori eiti priekyje manęs - nori eiti man už nugaros.

Net piktasis ir klastūniškasis mūsų jaunikis Asia to nenori, kad kas nors jam eitų už nugaros!!!  :D

Citata

Aš žingsnį sulėtinu dar labiau, tada jis atsiklaupia ir neva pradeda rištis bato raištelį.

Geriau jis - nei tu.

Citata

Aš ilgai negalvodamas žaibišku greičiu pradedu bėgti į priekį (trumpose distancijose (iki 200m) joks nusmurgęs piemuo manęs tikrai neaplenktų.)ir nubėgęs kokius 100 metrų atsisuku atgal. Matau, kaip blogiukas apsisuka ir sparčiu žingsniu keliauja atgal į neapšviestą aikštelę. Štai jau ir namai visai netoli. Parėjau ir susimasčiau, ar nederėjo man spirti jam snukin, kai jis neva pasilenkė rištis batą? Esu tikras, kad gavęs smagų smūgį iš kojos i galvą jis būtų kritęs į gilią komą, bet kita vertus, juk jis man net negrasino.

Galėjai vis tik paskambinti policijai ir pranešti apie įtartiną paauglį tamsiu paros metu su kažkokiu instrumentu besisukinėjantį aplink mašinas.

Pritariu čia Pugzliui.

Citata

Po šio įvykio padariau kelias išvadas: 1. Užpuolikui ***, kaip aš atrodau.

Ne.

Juolab, kad šitas taip ir nebuvo užpuolikas.

Citata

2. Savo dujinuką dabar laikysiu ne stalčiuje, o prie diržo.

Tai jau taip... Miyamoto Musashi netgi maudydamasis kardus laikydavo arčiau savęs, o jei to padaryti negalėdavo, tai ir nesiprausdavo... ;)

Citata

3. Išvengta kova - laimėta kova,

Ne visai taip: negali pralaimėti, jei nekovoji. Taip turėtų būti ši mintis išdėstoma.

Citata

bet ne morališkai.

Hm... Čia reiktų jau pasikapstyti tavo moralėje ir turimame asmeniniame etikos kodekse.  :rolleyes:

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 75
  • Amžius: 52
  • Vieta: Kaunas
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.gezai.lt
« Atsakyti #52 įjungtas: 2004 Rgs 02, 18:52:33 pm »
Įdėsiu ir savo variantą, kad jau taip visi analizuojate  :cute:
Citata
Keliauju aš sau linksmai nusiteikęs gatve ir matau, kad tamsioje automobilių aikštelėje stovi žmogus ir mane stebi. (Kadangi aš esu didelis paranojikas, tai iškarto susigaudžiau, kad ne medituoja jis ten.) Pasirodo - mano tiesa, žaltys jau iš tolo akimis mane sekė ir laukė, kol su draugu išsiskirsiu. Einu toliau, o jis jau lėtai juda šešėlyje ir tikriausiai tikisi smagiai mane iš nugaros užklupti, kai aš pro jį praeisiu, bet pradedu griauti jo sumanymą ir leidžiu suprasti, kad jį jau pastebėjau.

Nereikėjo leist suprast, kad pastebėjai  :nono:.
Citata

Blogietis vistiek savo sumanymo neatsisako ir išlenda iš šešėlio į apšviestą gatvės dalį. Dabar jis jau eina lygegriačiai su manimi, gal tik metras mus skiria.

Neregėtas įžūlumas  :O. Bausti būtina  :yes:.
Citata

Pasirodo blogiukas tėra kokių 16 metų amžiaus, trumpai kirptais plaukučiais, juodu "adidos" treningu su raudonom paloskėm.

Net raudonos juostelės nesuteikia teisės keistu elgesiu gąsdinti dorų praeivių  :evil:.
Citata

Lyg ir neatrodo pavojingas, ...

Kai kurios moterys atrodo ne tik nepavojingos, bet netgi labai mielos  :chick:. Netikėk tuo ;)
Citata

... bet kažką rankoj spaudžia. Panašu į peilį, bet jis jį laiko už ašmenų prispaudęs prie rankos, tai nelabai galiu įžiūrėti, kas ten per įrankis.

Variantų nelabai daug - rankoje gali tilpti peilis, atsuktuvas, švirkštas. Gal dar dujų balionėlis :V.
Citata

Pirma mintis kuri šovė į galvą: "Po velnių, kas čia per bajeriai, negi jis nemato, kad aš už jį stambesnis?! Kodėl jis manęs nebijo?!".

Koks skirtumas, stambiam, ar kūdam įkišt į šoną atsuktuvą :poke:? O gal ir bijo, tik labai reikia dozės.
Citata

Einu aš greta jo vis lėtindamas žingsnį ir žiūriu jam į veidą agresyviu žvilgsniu. Gaidžiukas taip pat lėtina žingsnį ir nenori eiti priekyje manęs - nori eiti man už nugaros.

Nepamiršk, kad dabar, kai įstojom į ES, pyderai vis labiau lipa į paviršių :A. Jokiu būdu negalima leist nepažįstamam užlįst už nugaros :evil:.
Citata

Aš žingsnį sulėtinu dar labiau, tada jis atsiklaupia ir neva pradeda rištis bato raištelį.

Bet ir kantrybė tavo :O.
Citata

Aš ilgai negalvodamas žaibišku greičiu pradedu bėgti į priekį (trumpose distancijose (iki 200m) joks nusmurgęs piemuo manęs tikrai neaplenktų.)ir nubėgęs kokius 100 metrų atsisuku atgal.
Matau, kaip blogiukas apsisuka ir sparčiu žingsniu keliauja atgal į neapšviestą aikštelę. Štai jau ir namai visai netoli. Parėjau ir susimasčiau, ar nederėjo man spirti jam snukin, kai jis neva pasilenkė rištis batą? Esu tikras, kad gavęs smagų smūgį iš kojos i galvą jis būtų kritęs į gilią komą, bet kita vertus, juk jis man net negrasino. Po šio įvykio padariau kelias išvadas: 1. Užpuolikui ***, kaip aš atrodau. 2. Savo dujinuką dabar laikysiu ne stalčiuje, o prie diržo. 3. Išvengta kova - laimėta kova, bet ne morališkai.

1 tavo išvada ne visai teisinga. Jei būtum super sunkaus svorio, tarkime 110 kg, tai veiktų atbaidančiai. Jei panašiai sveri, matyt užpuolikas labai pasitikėjo savo paslaptinguoju ginklu. O jei sveri, tarkime, nuo 80 iki 90, tai tokių žmonių pilna, tai vidutinis svoris ir vien tuo nieko nepagąsdinsi.

Man mokytojas sakydavo: jei matai, kad situacija gali suprastėt, privalai apsidraust. Vadinasi, reikėjo duot per kepalą pirmam  :punch1:. Tik žinoma, nepamirštant to, kad jis kažką laikė rankoje. Manyčiau, kad pirmas veiksmas turėjo būti tos jo pavojingosios rankos sugriebimas. Po to jau skonio reikalas.

Net jei jis ir nenorėjo nieko blogo, nėr ko leist visokiems gaidžiams vaikščiot šalia naktimis :A.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #53 įjungtas: 2004 Rgs 02, 23:15:28 pm »
heh dvi visiskai skirtingos nuomones :D cia aisku nuo sitoacijos ir nuo pacio pasirengimo priklauso :) vienas su mielu noru dar nepasilenksui ji butu sumaitojas, o va ka daryti kitam kuris gal netoks drasus ir nedrys5ta ir besirisanti dubasint?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #54 įjungtas: 2004 Rgs 03, 09:44:55 am »
Citata

Net jei jis ir nenorėjo nieko blogo, nėr ko leist visokiems gaidžiams vaikščiot šalia naktimis :A.

Batman forever!...  :D

« Atsakyti #54 įjungtas: 2004 Rgs 03, 09:44:55 am »

Atsijungęs Baisu

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 160
  • Vieta: Užusienis
  • smile :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #55 įjungtas: 2004 Rgs 03, 09:51:11 am »
čia jau gaunasi iš temos - "udarim masturbaciyei cherez prostituciyu" Taip išeina, jog reikia išdaužti visus kriminalinius elementus savo rajone ir gyvent pasidarys lengviau...
Be water my friend

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #56 įjungtas: 2004 Rgs 03, 09:51:35 am »
Citata
heh dvi visiskai skirtingos nuomones :D

Tai kad man jos labiau panašios, nei skirtingos.  :rolleyes:

Citata

cia aisku nuo sitoacijos ir nuo pacio pasirengimo priklauso :)

Jei ne jūs, o situacija jus valdo - liūdni popieriai.

Citata

vienas su mielu noru dar nepasilenksui ji butu sumaitojas, o va ka daryti kitam kuris gal netoks drasus ir nedrys5ta ir besirisanti dubasint?

Tam, kuris maitoja vien iš asmeninių paskatų - vieta cypėje, o tam, kuris nedrįsta net bėgti, jei nieko kito nesumąsto - ligoninėje.

Jūsų subinės - jūsų pasirinkimas.  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #57 įjungtas: 2004 Rgs 03, 10:11:00 am »
Citata
čia jau gaunasi iš temos - "udarim masturbaciyei cherez prostituciyu" Taip išeina, jog reikia išdaužti visus kriminalinius elementus savo rajone ir gyvent pasidarys lengviau...

Matai, toks elgesys bus savivaliavimas teisėsaugos požiūriu. Nes “kriminalinis elementas“ - tai labai primena “liaudies priešai“. Kitaip sakant: kuo pats esi geresnis, jei vadovaujiesi principu “kas ne su mumis - tas prieš mus“?...  :rolleyes:

Be to, viešosios tvarkos pažeidimas - dar ne kriminalinis aktas (BK, BPK), o tik baustinas pagal ATPK.

Vis tik, jei žvelgti plačiau, liūdnas faktas: mes neturime ir tokios teisės, kuri Common Law šalyse įvardijama kaip Citizen's Arrest. Ir Radviliškio įvykiai, kai visuomenė galop ėmėsi veiksmų prieš tuos “kriminalinius elementus“, kaip tik iškėlė tą problemą aštriau. Nes buvo įvardinta kaip neteisėtas savivaliavimas.

Tikrai, prie kiekvieno kampo policininko nepastatysi, o visuomenės saugumas ir tvarka iš esmės - jos rankose. Beliktų tik šias iniciatyvas suderinti su teisėsauga (Seimo pirmininkas Paulauskas tada pradėjo, bet tuo ir pasibaigė viskas). Nes Jono Maksvyčio “šveicariško tipo iniciatyva“ galop išsiliejo į maištą Pakaunės miškuose...  :?

Todėl ir gaunasi: “man tas pats, nes mano namas nuošalyje“? O policija skundžiasi, kad:  “jiems mažai moka“, “jie visur nespėja“, “jų visuomenė nepalaiko“, “tik šiukštu nesavivaliaukit“.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #58 įjungtas: 2004 Rgs 03, 11:09:26 am »
Is tikruju...
Kur ta riba, kad galetum identifikuoti zmogu - priesas jis tau ar ne? Puls tave ar ne? Duot pirmam i duda ar ne?

CIa labai slidus reikalas...

Bet toje situacijoje kur buvo aprasyta, viskas buvo prieje iki kritinio tasko ir autoriui adrenalinas buvo pradejes is ausu sieros pavidalu lyst, tai tuo metu, kai bicas pasilenke ir pradejo neva bata rist - nervai neislaike ir jis pradejo begt... Ir labai teisingai. Ka gali zinoti, kuom butu pasibaigusi situacija, jei jis butu atsistojes ir palaukes, kada sis uzsiris bata ir vel prades kartu eit...;)

Nemegstu tokiu situaciju, kai esi dalinai kontroliuojamas ir dauguma koziriu ne tavo rankose. Jei kazkas prisigretina prie nugaros vakare, kai vietos aplink - nors futbola zaisk, ir nelenkia, tai tikrai parodo apie "nestandartine" situacija. Tada reikia kazka radikaliai keist - ejimo krypti, pasalinius veiksnius (stot prisidegt cigarete - pasisukus i ateinanti bent jau sonu, kad galetum stebeti) ar kaip auksciau minejau - uzkalbint ir suzinot, ka-yr..;). Jei tikrai nepasitiki savo jegomis ir bijai - nesustok ar nekalbink - neastrink situacijos. Isslysk, kaip ungurys is ranku. Nueidamas i kita puse ar pabegdamas...

Jei itarimas kyla, kad ten tikrai pacukas, tai visada reikia skambinti policijai nors ir kaip gali visi komentuot, del "stukaciu", bet policija bent pravaziuos per ta rajona ir gal kokiam kaimynui arba net savo masinai isgelbesit koki mageli.
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #59 įjungtas: 2004 Rgs 03, 11:41:34 am »
Citata
Is tikruju...
Kur ta riba, kad galetum identifikuoti zmogu - priesas jis tau ar ne? Puls tave ar ne? Duot pirmam i duda ar ne?

Nuo kada nindzės dėl to suka galvą, ką?...  :D

Citata

CIa labai slidus reikalas...

Beje, nevisai. Ginčai dėl to galop teisme atsiduria tik todėl, kad visi “slidų reikalą“ vertina iš savo asmeninių pozicijų, ignoruodami kitus ir bendrą kontekstą (kad ir tuos pačius įstatymo reikalavimus).

Deja, nežinau NEI VIENO klubo, kuris skelbdamas mokąs savigynos ir NORS TRUPUTĮ į tai kreiptų dėmesį.

Todėl taip “apmokytiems“ ir belieka viskas tik “slidus reikalas“...  :?

Ir “išvažiuoti ant savo krūtumo“.

Citata

Bet toje situacijoje kur buvo aprasyta, viskas buvo prieje iki kritinio tasko ir autoriui adrenalinas buvo pradejes is ausu sieros pavidalu lyst,

Adrenalino formulėje sieros elemento nėra!...  :D  Nebent, sieros kamščius spaudimas išmušti bandė?... ;)

Citata

tai tuo metu, kai bicas pasilenke ir pradejo neva bata rist - nervai neislaike ir jis pradejo begt... Ir labai teisingai. Ka gali zinoti, kuom butu pasibaigusi situacija, jei jis butu atsistojes ir palaukes, kada sis uzsiris bata ir vel prades kartu eit...;)

Nežinau tos aplinkos, bet gal vertėjo tiesiog pereiti į kitą gatvės pusę?  :rolleyes:

Citata

Nemegstu tokiu situaciju, kai esi dalinai kontroliuojamas ir dauguma koziriu ne tavo rankose. Jei kazkas prisigretina prie nugaros vakare, kai vietos aplink - nors futbola zaisk, ir nelenkia, tai tikrai parodo apie "nestandartine" situacija. Tada reikia kazka radikaliai keist - ejimo krypti, pasalinius veiksnius (stot prisidegt cigarete - pasisukus i ateinanti bent jau sonu, kad galetum stebeti) ar kaip auksciau minejau - uzkalbint ir suzinot, ka-yr..;). Jei tikrai nepasitiki savo jegomis ir bijai - nesustok ar nekalbink - neastrink situacijos. Isslysk, kaip ungurys is ranku. Nueidamas i kita puse ar pabegdamas...

Ai, gal geriau išsitraukti Uzi, ir tegul Dievas po to rūšiuoja, kas geras, o kam - į pragarą...  :D

Citata

Jei itarimas kyla, kad ten tikrai pacukas, tai visada reikia skambinti policijai nors ir kaip gali visi komentuot, del "stukaciu", bet policija bent pravaziuos per ta rajona ir gal kokiam kaimynui arba net savo masinai isgelbesit koki mageli.

Argi jie lupinėtų ką nors iš ar nuo mašinų, jei nebijotų, kad kas iškvies policiją?  :rolleyes:

« Atsakyti #59 įjungtas: 2004 Rgs 03, 11:41:34 am »