AutoriusTema: Kaip elgtis tokiose situacijose?  (Skaityti 148789 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Baisu

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 160
  • Vieta: Užusienis
  • Lytis: Vyras
  • smile :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Kaip elgtis tokioje situacijoje?
« Atsakyti #30 įjungtas: 2004 Rgp 20, 10:16:36 am »
Apie savigyna - tai apie savigyna :)

Citata
Vienas galas įleidžiamas į rankovę, kitas kabo vidinėje skverno pusėje. Kiši ranką į striukę, čiumpi šį galą ir, ištraukinėdamas iai-do (jutsu) būdu, kerti į priešo makaulę!  :evil:

Kam dar tą striukę nusivilkinėti?  :rolleyes:

O tai kaip tas iai-do (jutsu) nunchako istraukimo būdas atrodo?
Be water my friend

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Žinutės: 75
  • Amžius: 52
  • Vieta: Kaunas
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.gezai.lt
« Atsakyti #31 įjungtas: 2004 Rgp 20, 10:26:32 am »
Citata
Jooo, tashe sprendzhia problema.
Bet jei shaltu periodu sugalvosi pavaikshchiot, kur striuke reikia nusiiminet - tai tikriausia ner labai patogu... Ir seip su striukej esanciais nunchakais patogumo tikriausia ne per daugiausia. Visgi nunchakai - ne lenktinis peiliukas, i kishene neidesi...

Kiekvienas elgiasi, kaip jam patogiau. Pasirinkau tuos spragilus, nes daugiausiai su jais praleidau laiko. Ir Bartukas truputį mokino, su noru ruošdavau namų darbus. Be to, tai tikrai "megaruleznas toolsas", kaip kai kurie programuotojai sako :). Ir įspūdį palieka. Kartą užteko mostelėti jais vienam niekadėjui palei nosį ir jis, išgirdęs malonų ausiai geležinio vamzdžio švilpimą, įsidėjo peilį į kišenę. Vadinasi nunčakais galima ir taikiai kontroliuot padėtį, kaip aikidokos mėgsta :D.
Anksciau juos pasiimdavau netgi bėgdamas krosą. Puiki priemonė ir prieš šunis, tarp kitko, priverčianti juos dainuoti :D. dabar lakstau tik 2 kartus per savaitę, bet ilgesnes distancijas, tai spragilų nebeimu, nes jau 3 km (iš 6) jie tampa gana sunkia našta. Visgi, nunčakų keliami nepatogumai juos nešiojantis manęs nuo jų neatbaido, nes užtikrinto saugumo jausmas prieš švirkštus ir peilius irgi svarbu.
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #32 įjungtas: 2004 Rgp 20, 10:29:56 am »
Citata
Ta pati ir as pamasciau... bet tada reikia pagal nunchiakus striuke derinti - kad nebutu aptempta ir rankoves ne per siauros. O tai teks prasyt neprieteliu paluket kol sagas segiosies ir "spragilus" trauksies :)
Bet anyway - variantas su nunchakais vaikstineti neblogas... sakyciau vertas pagarbos :)

Tai gal paprašyk siuvėjo, kad pasiūtų striukę, kurioje patogu būtų nešiotis spragilus, arba su labai gilia ir siaura vidine kišene ;)
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #33 įjungtas: 2004 Rgp 20, 10:34:13 am »
Citata
Issitrauk dar didesni svirksta ir pagrasink juos visus keturis subadyti.
Apgauk, - pasakyk, kad irgi esi narkomanas ir dabar kumarini t.y. lomkes, kitaip abstinencija.
Geriausiai pabegti, - nereikia mustis.
Jei matai, kad esi jau ispaustas i kampa ir nebera kur begti, tai tam pirmam priejusiam narkomanui taip rezk i ziaunas, kad proporcija liktu du pries tris. :archery:

Prieš gerą dešimtmetį maniau, kad tobulėjant technikai išpopuliarės visokie elektrošokai su lazerinio nutaikymo sistema, o pasirodo, kad ginklų areną gali užkariauti švirkštai :-]
Blogis prieš blogį.

Atsijungęs storas

• 6 kyu
  • *
  • Vaikštantis vandeniu.

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2004 Rgp 20, 10:38:51 am »
Citata
Citata
o begti irgi baisu, nes 4 snukiai tikrai butu pagave mus du

Va, dar tokis pastebėjimas. Besivejančių skaičius nepadidina jų bėgimo greičio.

Bet padidina tikimybę, kad iš didesnio niekadėjų skaičiaus bent vienas gali būti kiek geresnis bėgikas. Žinoma, bėgti vis tiek verta, nes prasirūkę narkomai nuo 30 metrų pompą gaus, liks gal tik vienas kitas ištvermingas, bet jiems gali dingti noras toliau persekioti pamačius, kad jų draugai toli atsilikę ir greitai jiems nepadės.
Blogis prieš blogį.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2004 Rgp 20, 10:38:51 am »

Atsijungęs Baisu

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 160
  • Vieta: Užusienis
  • smile :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #35 įjungtas: 2004 Rgp 20, 11:06:51 am »
Nice atsakymai :)

tik turiu dar keleta klausimu:

1. Kaip "savigynai" naudojami (ar siaip nesiojami) nunchakai yra kvalifikuojami ish teisesaugos puses (ar shaltas ginklas kaip peilis, ar kaip po ranka kokis pasitaikes pagaliukas)?
2. Kiek jusu manymu turetu per savaite kartu ir kilometru pabegioti kovos menais/savigyna uzsiiminejantis zmogeliukas? Ir ar kashio paloshimas isiskaito i begiojima :)
Be water my friend

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #36 įjungtas: 2004 Rgp 20, 11:23:27 am »
Citata
Nice atsakymai :)

Storo vizitinė kortelė  :-D

Citata

1. Kaip "savigynai" naudojami (ar siaip nesiojami) nunchakai yra kvalifikuojami ish teisesaugos puses (ar shaltas ginklas kaip peilis, ar kaip po ranka kokis pasitaikes pagaliukas)?

Čia Sei-I sritis, o kiek aš žinau, kad tai traktuojamas kaip šaltas ginklas. Pasimosikavus galima ir ant straipsnio užšokti. Nors ir plikomis rankomis pasimosikavus galima ant straipsnio užšokti, o jei tu naudosi savigynai, tai policininkai turėtų būti atlaidūs. Neteko girdėti, kad tokiu atveju kas ant straipsnio sėstų. Manau nunčakų konfiskavimu pasitenkinama.

Citata

2. Kiek jusu manymu turetu per savaite kartu ir kilometru pabegioti kovos menais/savigyna uzsiiminejantis zmogeliukas? Ir ar kashio paloshimas isiskaito i begiojima :)

Bet koks judėjimas yra gerai! Jei krepšinį žaisi pilna jėga, lakstysi kaip LeBronas Džeimsas, tai dar geriau nei krosas bus, nes čia ne tik lakstai, bet ir šokinėji, judi įvairiomis kryptimis, su pagreitėjimasi ir pan. Bet jei loši kaip koks Tkačenka, stovėsi po krepšiu ir lauksi, kol kamuolys pats į rankas nukris, tai gal geriau jau su alaus buteliu prie TV sėdėti...  :alus:

KeVaLaS

• Svečias
Išvengta kova - laimėta kova ?
« Atsakyti #37 įjungtas: 2004 Rgp 31, 01:26:09 am »
Istorija kartojasi... Eilinį vakarą nuėjom su draugu pas paneles į svečius. Pabendravom truputį maloniai ir namo susiruošėm. Atsisveikinom su draugu ir pasukom į skirtingas puses. Keliauju aš sau linksmai nusiteikęs gatve ir matau, kad tamsioje automobilių aikštelėje stovi žmogus ir mane stebi. (Kadangi aš esu didelis paranojikas, tai iškarto susigaudžiau, kad ne medituoja jis ten.) Pasirodo - mano tiesa, žaltys jau iš tolo akimis mane sekė ir laukė, kol su draugu išsiskirsiu. Einu toliau, o jis jau lėtai juda šešėlyje ir tikriausiai tikisi smagiai mane iš nugaros užklupti, kai aš pro jį praeisiu, bet pradedu griauti jo sumanymą ir leidžiu suprasti, kad jį jau pastebėjau. Blogietis vistiek savo sumanymo neatsisako ir išlenda iš šešėlio į apšviestą gatvės dalį. Dabar jis jau eina lygegriačiai su manimi, gal tik metras mus skiria. Pasirodo blogiukas tėra kokių 16 metų amžiaus, trumpai kirptais plaukučiais, juodu "adidos" treningu su raudonom paloskėm. Lyg ir neatrodo pavojingas, bet kažką rankoj spaudžia. Panašu į peilį, bet jis jį laiko už ašmenų prispaudęs prie rankos, tai nelabai galiu įžiūrėti, kas ten per įrankis. Pirma mintis kuri šovė į galvą: "Po velnių, kas čia per bajeriai, negi jis nemato, kad aš už jį stambesnis?! Kodėl jis manęs nebijo?!". Einu aš greta jo vis lėtindamas žingsnį ir žiūriu jam į veidą agresyviu žvilgsniu. Gaidžiukas taip pat lėtina žingsnį ir nenori eiti priekyje manęs - nori eiti man už nugaros. Aš žingsnį sulėtinu dar labiau, tada jis atsiklaupia ir neva pradeda rištis bato raištelį. Aš ilgai negalvodamas žaibišku greičiu pradedu bėgti į priekį (trumpose distancijose (iki 200m) joks nusmurgęs piemuo manęs tikrai neaplenktų.)ir nubėgęs kokius 100 metrų atsisuku atgal. Matau, kaip blogiukas apsisuka ir sparčiu žingsniu keliauja atgal į neapšviestą aikštelę. Štai jau ir namai visai netoli. Parėjau ir susimasčiau, ar nederėjo man spirti jam snukin, kai jis neva pasilenkė rištis batą? Esu tikras, kad gavęs smagų smūgį iš kojos i galvą jis būtų kritęs į gilią komą, bet kita vertus, juk jis man net negrasino. Po šio įvykio padariau kelias išvadas: 1. Užpuolikui ***, kaip aš atrodau. 2. Savo dujinuką dabar laikysiu ne stalčiuje, o prie diržo. 3. Išvengta kova - laimėta kova, bet ne morališkai.

Pūgžlys

• Svečias
« Atsakyti #38 įjungtas: 2004 Rgp 31, 03:30:26 am »
Citata
1.(Kadangi aš esu didelis paranojikas, tai iškarto susigaudžiau, kad ne medituoja jis ten.)

2. bet pradedu griauti jo sumanymą ir leidžiu suprasti, kad jį jau pastebėjau. Einu aš greta jo vis lėtindamas žingsnį ir žiūriu jam į veidą agresyviu žvilgsniu.

3. Savo dujinuką dabar laikysiu ne stalčiuje, o prie diržo.

1.  Visai, kaip ir pirma istorija - buvai smarkiai paveiktas psichologiškai.  Gal reiktų ta linkme padirbėti?

2.  Aš mėgstu tokiais atvejais bičą(us) pasveikinti, tuo parodydamas, kad jų kėslus ne tik numanau, bet ir nebijau.

3.  Turbūt pati geriausia pastaba!

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #39 įjungtas: 2004 Rgp 31, 09:31:58 am »
Citata
Keliauju aš sau linksmai nusiteikęs gatve ir matau, kad tamsioje automobilių aikštelėje stovi žmogus ir mane stebi. (Kadangi aš esu didelis paranojikas, tai iškarto susigaudžiau, kad ne medituoja jis ten.) Pasirodo - mano tiesa, žaltys jau iš tolo akimis mane sekė ir laukė, kol su draugu išsiskirsiu. Einu toliau, o jis jau lėtai juda šešėlyje ir tikriausiai tikisi smagiai mane iš nugaros užklupti, kai aš pro jį praeisiu, bet pradedu griauti jo sumanymą ir leidžiu suprasti, kad jį jau pastebėjau.

Tu čia jį iš tolo pastebėjai, ar prie pat priėjęs? Koks maždaug buvo atstumas?

Citata

Blogietis vistiek savo sumanymo neatsisako ir išlenda iš šešėlio į apšviestą gatvės dalį. Dabar jis jau eina lygegriačiai su manimi, gal tik metras mus skiria.

Metras? :O Kaip Pugžlys minėjo, reikėjo užkalbinti. Tik išlaikant budrumą!

Citata

Pasirodo blogiukas tėra kokių 16 metų amžiaus, trumpai kirptais plaukučiais, juodu "adidos" treningu su raudonom paloskėm. Lyg ir neatrodo pavojingas, bet kažką rankoj spaudžia. Panašu į peilį, bet jis jį laiko už ašmenų prispaudęs prie rankos, tai nelabai galiu įžiūrėti, kas ten per įrankis. Pirma mintis kuri šovė į galvą: "Po velnių, kas čia per bajeriai, negi jis nemato, kad aš už jį stambesnis?! Kodėl jis manęs nebijo?!".

Jis ginkluotas, todėl ir nebijo! Kita vertus, jis ruošėsi pulti iš pasalų, vis tik atviro puolimo vengė. Jei būtum pirmas pradėjęs kontaktą (žodinį), gali būti, kad jis būtų tiesiog pasitraukęs.

Citata

Einu aš greta jo vis lėtindamas žingsnį ir žiūriu jam į veidą agresyviu žvilgsniu. Gaidžiukas taip pat lėtina žingsnį ir nenori eiti priekyje manęs - nori eiti man už nugaros. Aš žingsnį sulėtinu dar labiau, tada jis atsiklaupia ir neva pradeda rištis bato raištelį. Aš ilgai negalvodamas žaibišku greičiu pradedu bėgti į priekį (trumpose distancijose (iki 200m) joks nusmurgęs piemuo manęs tikrai neaplenktų.)ir nubėgęs kokius 100 metrų atsisuku atgal.

Greitis trumpose distancijose yra geras dalykas. Apie ką esu ne kartą kalbėjęs, kad sprinteris yra geriausias savigynos speciaistas :D

Citata

Matau, kaip blogiukas apsisuka ir sparčiu žingsniu keliauja atgal į neapšviestą aikštelę. Štai jau ir namai visai netoli. Parėjau ir susimasčiau, ar nederėjo man spirti jam snukin, kai jis neva pasilenkė rištis batą? Esu tikras, kad gavęs smagų smūgį iš kojos i galvą jis būtų kritęs į gilią komą, bet kita vertus, juk jis man net negrasino.

Taigi, jis negrąsino. Gali būti, kad jis tebuvo jaukas, provokatorius, norėjo tave išprovokuoti, kad vožteltum jam pirmas. O tada būtų išlindusi visą krūva jo chebrantų ir jį "gynę". Juk tu pirmas pradėjai, ne jis! Ta pačia proga būtų ir kišenes apkraustę... O paskui jie policijoje pasakotų, kaip ėjo mūsų draugelis, toks mažiukas, pasilenkė bato užsirišti ir pribėgęs kažkoks dičkis pylė iš kojos į marmūzę. Mes jį tik gynėmę ir kišenių jokių nekraustėme...

Aišku, buvo galima spirti į marmūzę ir nešti kudašių, juolab greitas esi. Nors gal prieš spiriant vis tik reikėtų kokį klausimą užduoti, interviu paimti, kokio b... jis slankioja iš paskos, o paskui jau kalti į dūdą ir nešti vilnas iš to rajono...

Citata

Po šio įvykio padariau kelias išvadas: 1. Užpuolikui ***, kaip aš atrodau.

Taip, aš apie tai jau esu vienoje temoje kalbėjęs ir pavyzdį davęs, kai JAV net prie didžiojo peštuko ekskrepšininko Č. Barklio vienas prisikabino (aišku pakako vieno Barklio smūgio, kad morda nebeturėtų atsikišimu...). Tas pats Storas ne kartą turėjo situacijų, kaip paliegėliai bandė jam malkų krauti, nepaisydami Storo bicepsų.

Citata

2. Savo dujinuką dabar laikysiu ne stalčiuje, o prie diržo.

Nu jo, kokia iš ginklo nauda, jei ginklas toli nuo tavęs? Čia tas pats, jei būtum net nenusipirkęs, gulėtų parduotuvės lentynoje...

Citata

3. Išvengta kova - laimėta kova, bet ne morališkai.

Būtum įspyręs į marmūzę, morališkai jaustumeisi daug geriau. Faktas. Tačiau ar nebūtų buvę blogiau tavo sveikatai ir piniginei? Juk kaip minėjau, jis galėjo būti tik provokuojantis jaukas.

« Atsakyti #39 įjungtas: 2004 Rgp 31, 09:31:58 am »

KeVaLaS

• Svečias
« Atsakyti #40 įjungtas: 2004 Rgp 31, 12:27:07 pm »
Citata

Tu čia jį iš tolo pastebėjai, ar prie pat priėjęs? Koks maždaug buvo atstumas?

Pastebėjau aš jį jau iš ganėtinai toli. Stovėjo jis tamsioje vietoje, aikštelės pakrašty, prie krūmų.

Citata

Metras? :O Kaip Pugžlys minėjo, reikėjo užkalbinti. Tik išlaikant budrumą!

Buvo mintis užkalbinti, bet pagalvojau, kad tada jau neišvengiamai teks muštis.

Citata

Jis ginkluotas, todėl ir nebijo! Kita vertus, jis ruošėsi pulti iš pasalų, vis tik atviro puolimo vengė. Jei būtum pirmas pradėjęs kontaktą (žodinį), gali būti, kad jis būtų tiesiog pasitraukęs.

Bet ką aš jam galiu pasakyti?

Citata

Greitis trumpose distancijose yra geras dalykas. Apie ką esu ne kartą kalbėjęs, kad sprinteris yra geriausias savigynos speciaistas :D

šiaip tai bėgimas man labai patinka, bet kai pabėgau, pasijaučiau kaip koks mižnius.

Citata

Taigi, jis negrąsino. Gali būti, kad jis tebuvo jaukas, provokatorius, norėjo tave išprovokuoti, kad vožteltum jam pirmas. O tada būtų išlindusi visą krūva jo chebrantų ir jį "gynę". Juk tu pirmas pradėjai, ne jis! Ta pačia proga būtų ir kišenes apkraustę... O paskui jie policijoje pasakotų, kaip ėjo mūsų draugelis, toks mažiukas, pasilenkė bato užsirišti ir pribėgęs kažkoks dičkis pylė iš kojos į marmūzę. Mes jį tik gynėmę ir kišenių jokių nekraustėme...

Aišku, buvo galima spirti į marmūzę ir nešti kudašių, juolab greitas esi. Nors gal prieš spiriant vis tik reikėtų kokį klausimą užduoti, interviu paimti, kokio b... jis slankioja iš paskos, o paskui jau kalti į dūdą ir nešti vilnas iš to rajono...

Galėjo ir taip būti. Galėjo jis tik jaukas būti, bet aplinkui lyg ir nemačiau daugiau žmonių.

Citata

Taip, aš apie tai jau esu vienoje temoje kalbėjęs ir pavyzdį davęs, kai JAV net prie didžiojo peštuko ekskrepšininko Č. Barklio vienas prisikabino (aišku pakako vieno Barklio smūgio, kad morda nebeturėtų atsikišimu...). Tas pats Storas ne kartą turėjo situacijų, kaip paliegėliai bandė jam malkų krauti, nepaisydami Storo bicepsų.

Eisiu dabar pat už namo pasportuoti. Morališkai gal atsigausiu, nes dabar jau nepilnavertiškumo kompleksas atsirado.

Citata

Nu jo, kokia iš ginklo nauda, jei ginklas toli nuo tavęs? Čia tas pats, jei būtum net nenusipirkęs, gulėtų parduotuvės lentynoje...

Nešiojausi aš jį anksčiau visada, bet kai neteko kurį laiką į konfliktus įsivelti, tai ir numečiau jį į stalcių.

Citata

Būtum įspyręs į marmūzę, morališkai jaustumeisi daug geriau. Faktas. Tačiau ar nebūtų buvę blogiau tavo sveikatai ir piniginei? Juk kaip minėjau, jis galėjo būti tik provokuojantis jaukas.

Pinigų turėjau tik kokius 20lt, bet piniginėj taip pat buvo asmens tapatybės kortelė, o jeigu jos netekčiau prieš pat rugsėjo mėnesį, kai reikia eiti į studentų registraciją universitete, tai jau būtų labai negerai...

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #41 įjungtas: 2004 Rgp 31, 13:20:03 pm »
Toks tūlas DarkSide perskaitęs šį nutikimą taip man asmeniškai atsakė:

Citata

Isivaizduok, lauki savo panikes, bet ji nesirodo (gal kad temsta jau), o matai tik du gezus... Ech, atsidusti, ir pedini namo. Kelias sutampa su vienu ju, o ir tas elgesi kaip apsinarkasines koks... Manai, sau, gal tegul jis eina - ir pasilenki neva bato ristis. IR KAD LIUBT TAU KOJA I SNUKI TAS NARKUSA!!!! ....kita ryta rasai i saxum.forum, kad buvo tokia stai istorija, gavau i galva, kaip cia apsiginti... :-)

Ir dar kitą variantą parašė:

Citata

DarkSide: Antras variantas: turi rankoje atsuktuva ir knebineji masinas. Netiketai islindo du lochai. Apsidairai. Tave pastebejo, o vienas ju dingo (gal nuejo chebros ar mentu?). Tada nusprendi daugiau nekelti itarimo ir islendi. Eini del viso pikto paskui ta geza ir laikai atsuktuva (kad ismestum, jei mentai pasirodys). Gezas elgiasi itartinai ir nervingai. Tegul sau eina, manai, nes as toliau nuo nusikaltimo vietos, tas irgi lyg ir be keslu... Jei ir skambins is mobilaus, ko nedare, kai buvau arciau (nes tik nusikalteliai slepiasi nuo zmoniu, o as norejau parodyti, kad toks nesu), tai pastebesiu. Apsimesiu, kad risu batraisti.. IR KAD LIUOBT MAN KOJA I SNUKI!!! Ot, tai pyderas! ...kita ryta nerasau saxum.forum, nes cia tik lochai, is kuriu magus vagiu, renkasi...

Čia ir į humoro skyrelį tiktų :-]

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #42 įjungtas: 2004 Rgp 31, 13:33:52 pm »
Citata

Pastebėjau aš jį jau iš ganėtinai toli. Stovėjo jis tamsioje vietoje, aikštelės pakrašty, prie krūmų.

O tai nebuvo galimybės paspartinus žingsnį pakeisti kryptį, kad netektų pro šalį eiti? Kad ir užeiti už kokio namo ir kiek pabėgėti mėtant pėdsakus? O gal kur net civilizacija matosi... :V

Citata

Buvo mintis užkalbinti, bet pagalvojau, kad tada jau neišvengiamai teks muštis.

Nebūtinai. Priklausys ką kalbėsi.

Citata

Bet ką aš jam galiu pasakyti?

Čia labai daug variantų. Gali paklausti, "gal kartais bijai vienas vaikščioti, kad šliejiesi su kuom kartu eiti?". Galima iš karto griebti jautį už ragų ir žodžiais jį pulti, tik tokiu atveju eini "va bank".

Citata

šiaip tai bėgimas man labai patinka, bet kai pabėgau, pasijaučiau kaip koks mižnius.

Nu jo, sunku įveikti savigarbą, bet kartais tai gali išgelbėti net gyvybę...

Citata

Galėjo ir taip būti. Galėjo jis tik jaukas būti, bet aplinkui lyg ir nemačiau daugiau žmonių.

Jei jie pasislėpę, todėl ir nematei.

Pūgžlys

• Svečias
« Atsakyti #43 įjungtas: 2004 Rgp 31, 22:14:20 pm »
Dar norėčiau paliesti ir socialinės atsakomybės temą.  Autoriaus veiksmams apibūdinti labai tinka posakis iš vieno sovietinio filmuko: "Sam prolez i otvalil."  Suprask, aš išsisukau, o dėl kitų man galvos neskauda.  Tik nepagalvokite, kad kuo nors kaltinu autorių - žinau, kaip sunku tokiais kritiniais momentais blaiviai mąstyti.

Bet tiek vienu, tiek kitu atveju gatvėje pasiliko nenubausti ir aktyvūs ginkluoti (!) užpuolikai.  Naivu manyti, kad pro šalį pravažiavusi policija ar autoriaus sprintas juos atbaidė nuo tolimesnių "žygių."  Greičiausiai pakartojo net ir tą patį vakarą!

Kodėl gi nesame sąmoningi ir nepagalvojame apie kitų gerbūvį?  Gal narkomanų užpultai panelei nepasiseks - policija reikiamu momentu dažniausiai nepasirodo.  Kaimynystėje gyvenanti močiutė tubūt tų pačių dviejų šimtų metrų nepajėgtų nubėgti?  O jei tokioje situacijoje atsidurs pačių giminės ir artimieji?  Galų gale, padarykime pačiam užpuolikui paslaugą, išsaugodami jį nuo galimo kūno sužalojimo, sunkaus nusikaltimo, teismo, kalėjimo ar net mirties.

Toks nuolaidžiavimas, kaip kažkas anksčiau minėjimo, ne tik, kad neatbaido užpuolikų, bet gal net ir juos paskatina.  Paklauskime savęs ar toks neveiklumas yra toleruotinas?

Ką gi buvo galima duotose situacijose padaryti?  Visų pirma, galima buvo imti ir įspirti  :D ar kitaip neutralizuoti agresorių!  Galima buvo tą pačią policiją iškviesti, ypač žinant, kad užpuolikai vis dar turi su savimi ginklą.  Pamirškime taip įsišaknijusią baimę tapti "stukačiumi!"  Šis žodis, deja, dažniausiai reiškia principų neturėjimą ar baimę išsiskirti iš minios, o ne lojalumą ar garbingumą.  Jį dažniausiai būtent ir naudoja tiek patys agresoriai, "kieti" ir pan.

Galų gale, iš kur tie užpuolikai imasi?  Nemanau, kad narkomanas keliaus per pusę miesto tam, kad kam kišenes iškraustytų.  Mes visi žymiai saugiau jaučiamės "savo" teritorijoje - šalia namų, darbo ir pan.  Kodėl gi nepakalbėjus su kaimynais, kaip siūlė Sei-i?  Visi tiek užpuolikai yra kažkieno vaikai, broliai ar giminės.  Kodėl neužsiimus prevencija?

Pabaigai norėčiau paklausti, kad po panašių "laimėtų" kovų likęs kartėlis gal ir yra susijęs ne tik su užgautu ego, bet ir su vidiniu kaltės jausmu, kad neatlikome to, ką privalėjote?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2004 Rgp 31, 23:07:30 pm »
Citata

Ką gi buvo galima duotose situacijose padaryti?  Visų pirma, galima buvo imti ir įspirti  :D ar kitaip neutralizuoti agresorių!  Galima buvo tą pačią policiją iškviesti, ypač žinant, kad užpuolikai vis dar turi su savimi ginklą.  Pamirškime taip įsišaknijusią baimę tapti "stukačiumi!"  Šis žodis, deja, dažniausiai reiškia principų neturėjimą ar baimę išsiskirti iš minios, o ne lojalumą ar garbingumą.  Jį dažniausiai būtent ir naudoja tiek patys agresoriai, "kieti" ir pan.

uzpuolikui ispirti aisku galima, bet cia nebuvo uzpuolimo, nebuvo aisku ar vyrukas tikrai nusiteikias nedraugiskai. buvo tik spejimai, o kadangi kuna buvo uzvaldziusi baime ir adrenalinas, tad ir tie spejimai galbut nebuvo visai teisingi. ir del ginklo autorius kaip suprantu nebuvo visai tikras. taip kad... nepadelu vyrukai suknezint nosi irgi neypac gerai :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

« Atsakyti #44 įjungtas: 2004 Rgp 31, 23:07:30 pm »