Sveiki, norėčiau jūsų patarimu mano situacijoje. Taigi mokslai sekasi labai vidutiniškai į studijuodamas į nemokamas vietas vis tiek ne įstosiu, ir nelabai yra noro dar mokytis ~5m. Taigi planuoju po dešimt klasių kai sueis 18m stoti į privalomąjį karini apmokymą o po jo pasirašyti sutarti ir pradėti karjera kariuomenėje. Taigi noriu paklausti skaičiau kad kaikurie eina prisidirbę pradėti naujo gyvenimo. Kadangi aš ,,švarus" tai kyla klausymas ar kariuomenė geras pasirinkimas? Kiek girdėjau algos irgi labai neblogos? pakilus laipsniais
o misijose galima per 5men užsidirbt apie 50000lt.
Šiaip visada trauke sportas, gamta ir t.t Tai kokie būtų jūsų patarimai?
Su misijomis - stipriai optimistinis isivaizdavimas apie alga. Su virsilos (po laipsniu reformos - vyr.serzanto) laipsniu Irake siuo metu alga apie 5500Lt menesiui. Taciau pries isvaziuojant i misija dar apie metus laiko Lietuvoje apmokymuose kaip arklys arsi. O uz pasiruosima alga mokama standartine. T.y. - virsilos atveju apie 3000. Iskaiciuok kiek kainos keliones savaitgaliais namo is kokios Pabrades, Ruklos, vitaminai (prie tokio fizinio kruvio paruosimu metu - be ju niekur), papildoma iranga ir ekipuote (tikrai ne lietuviskais batais po miskus lakstyt, jei kojos ilgiau nei du metus reikalingos bus) - gaunasi ne taip jau ir daug.
Kas del visa kito - praeik butinuosius karinius mokymus rukloje, tada ziurek, patinka tau gamta ar ne

Ten pat tau ir pasiulys vieta kariuomeneje arba ne

Is 100-o ateinanciu pasiulo pasilikti tik apie 20-30 zmoniu. Dar apie 10 "atsikrato" karines romantikos per pirma apmokymu menesi

O siaip - pagal visus davinius (mokytis nemegsti, sportuoti patinka, miska myli) - tiesioginis kelias i Algirdo bataliona

P.S.: kariuomenej irgi mokintis reikia. Ir daug. Pvz. man i metus laivyne apie 20 iskaitu "iversti" reikia, tam kad galeciau tiesiogini darba dirbt.