Sportas > MMA

Kazushi Sakuraba

<< < (2/6) > >>

OSU:
Smūginė technika prasta, ypač gynyba. Ir kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna, nors gali įveikti vos ne bet kurį imtynininką.

Jo irasas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
tam priestarauja. Siaip as esu mates didziaja dali jo kovu vaizdo irasus ir stovesenoje jis laikesi tikrai gerai.
O kad tris sykius gavo nuo gerokai sunkesnio ir jaunesnio Silvos, tai kas is jo nera gaves :D
Aisku, isskyrus Tito Ortiz'a, kuris daugmaz puse macho praleido begiodamas nuo jo, ar Belfort'a, kuris paskui pralaimejo tam paciam Sakurab'ai :)

Saxum:

--- Citata ---
Siaip as esu mates didziaja dali jo kovu vaizdo irasus

--- Baigti citatą ---

Esu matęs bene visas jo kovas :P

--- Citata ---
ir stovesenoje jis laikesi tikrai gerai.

--- Baigti citatą ---

Ypač gerai stovėsenoje laikosi manekenės ;)

--- Citata ---
O kad tris sykius gavo nuo gerokai sunkesnio

--- Baigti citatą ---

Nu jo, keli kilogramai - tai gerokai sunkesnis... Toks svorio skirtumas įtakos praktiškai neturi.

--- Citata ---
ir jaunesnio Silvos,

--- Baigti citatą ---

Ne toks jau ir didelis amžiaus skirtumas, kad tai galėtų būti pralaimėjimų priežastis. Kovos baigdavosi gerokai greičiau, nai metų "našta" galėtų pasijausti.

--- Citata ---
tai kas is jo nera gaves :D

--- Baigti citatą ---

Aš!!!

Nu ką, toliau pakalbėkime apie jo techniką. Sakuraba išradingas gezas, nieko nepasakysi. Jo kovos su Greisiais tapdavo spektakliu, kai Sakuraba iš jų tiesiog išsidirbinėdavo (pliaukštelėjimai per užpalaį ir pan.). Imtyniauti jis tikrai moka, nieko nepasakysi. Tačiau smūginė technika apgailėtina. Nemačiau nieko gero pas jį, kad galėčiau pasimokyti. Nei gražių kombinacijų, nei išsilenkimų su kontratakomis... Matosi, kad žmogus daugiausia laiko praleidęs parteryje ir yra GRYNAKRAUJIS imtynininkas. Lyginant su pirmosiomis kovomis,  smūginė technika patobulėjo, bet toli gražu lig "plaktukų", kurie visą gyvenimą tik tuom užsiiminėjo. Vanderlėjus Silva yra vienas tokių "plaktukų", papildomai mokantis šųiek tiek imtynių technikos, kaip ir priklauso brazilui. Kai jiedu su Sakuraba pradėdavo vienas kitą talžyti smūgiais, meistriškumo skirtumas net eiliniam žiūrovui turėtų matytis (na, jei nesimato, tai jau niekuom negaliu padėti :-/).

--- Citata ---
Jo irasas Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
tam priestarauja.

--- Baigti citatą ---

Žiūrint į tą kovų sąrašą, matome, kad Sakuraba pralaimėjo smūgiuotojui Kimo Leopoldo (tuomet apie smūgius Sakuraba žinojo tik iš Bušido lygos), pasaulio kikbokso čempionui Igoriui Vovčančinui, 3 kartus plaktukui Vanderlėjui Silvai, vienam tobuliausių pasaulio kikboksininkų Mirko "Crocop" Filipovičiui. Visi jie smūgiuotojai ir tikrai neprasti smūgiuotojai ir Sakuraba jiems nieko nesugebėjo priešpastatyti. Sakuraba pralaimėjo ir dviem BJJ atstovams: Antonio Šembri (tačiau paskutinėje dvikovoje jam atsirevanšavo, taigi kol kas lygiosios) bei Antonio Rogerio Nogueirai.

Pergalių prieš puikius kikboksininkus ar kitus smūginio sporto atstovus, Sakuraba kaip ir nepasiekęs... A, tiesa, leimėjo prieš Belfortą, bet labai gaidiškaa ta kova buvo, nesuvokiamas Belforto elgesys ir labai tikiu, kad tai nupirkta kova (kaip ir dauguma šiuose vandenyse :-( ). Belfortas visai kitaip kovoja, tai jo pati prasčiausia kova ir labai įtartina, juolab, kad prieš tai jis UFC narve jis buvo tiesiog "suvalgęs" Vanderlėjų Silvą... Na, bet kaip buvo, taip buvo, dabar neanalizuosiu.

Įveikė Sakuraba dar tokį mutajistą Anthoni Macias, bet kad tas Macias nuo daug ko gavo į skūrą, nepriskiriu jo prie elito. Tai kas čia kam prieštarauja?  :liar:

OSU:

--- Citata ---Esu matęs bene visas jo kovas
--- Baigti citatą ---

Siaip didzioji dalis ir bene viskas labai panasu :)

--- Citata ---Ypač gerai stovėsenoje laikosi manekenės
--- Baigti citatą ---

Manau, kad ne tik abu suprantame apie ka kalbame  :-(  . Na, kad jau taip nori ne laikesi, o kovojo.

Siaip kilogramai tai ne keli, o kaip minimum 7, jeigu ne daugiau. O 8 metu skirtumas profesionaliame sporte tai tikrai si ta reiskia.

--- Citata ---Aš!!!
--- Baigti citatą ---

Ar tu profesionalus sportininkas, kovojantis pride?

Aš ir nesakau, kad jis "plaktukas". Nereikia noreti, kad jis kautusi, kaip uzkietejas taicas ar dalintu nokautuojancius smugius. Aš sakau, kad išsireiškimas

--- Citata ---kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna
--- Baigti citatą ---

neturi pagrindo, nes jo pralaimejimai yra kieciausiems toje lygoje smugiuotojams.

--- Citata --- Kai jiedu su Sakuraba pradėdavo vienas kitą talžyti smūgiais, meistriškumo skirtumas net eiliniam žiūrovui turėtų matytis (na, jei nesimato, tai jau niekuom negaliu padėti
--- Baigti citatą ---

Tu lygini skirtingus dalykus, kaip ir pats sakei - Silva, kuris visa laika tik tuom ir uzsiiminejo ir Saku, kuris , kaip ir pats sakei didziaja dali laiko praleides parteryje.
Netgi Kondo ar tas pats Rampage, kurie tikrai yra geri smugiuotojai nuo Silvos gavo nokauta ir nepasakyciau, kad stovesenoje kele jam didesne gresme.

Saku pralaimejimai:
1. Kimo, tai buvo saku debiutas Valae tudo
2. su vovciancinu jis kovesi po 1,5 val. kovos su gracie.
3. Silva su crocop  ir dabar laikomi ne tik savo lygoje, bet ir pasauliniuose reitinguose topu virsunese, tad pries juos netgi mokantis issilenkimu ir graziu kombinaciju neuztektu.
Siaip jeigu matei antra silvos ir Saku kova, bei Saku ir crocop kova nepasakyciau, kad Saku nesugebejo nieko priespastatyti.
Pirmasis Saku pralaimejimas Nino buvo fuksas  - Saku aiskiai dominavo, bet per savo artistiskuma prisizaide. O su Nogueira kova iki paskutinio raoundo buvo daugmaz apylyge ir sioje kovoje reikia ivertinti ir aplinkybes (Saku prieme kova tik pries dvi savaites, jis intesnyviai tuo metu kovesi(palyginus su Minotoro, ir svorio ir amziaus skirtumai, bet nenukrypsim bendrai apie si kovotoja).
Ka noriu, pasakyti, kad perlenkei lazda, sakydamas, kad Saku

--- Citata --- kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna
--- Baigti citatą ---

Nes nepagristi argumentai, kad va tas girdi nerimtas, arba, kad ta kova man atrodo gaidiska, todel nupirkta, tai nera argumentai, kuriais galima pagristi si teigini.

Saxum:

--- Citata ---
Siaip kilogramai tai ne keli, o kaip minimum 7, jeigu ne daugiau.

--- Baigti citatą ---

Svoris kintamas dalykas ir Sakuraba dažnai išeina kovoti sverdamas beveik 90 kg. Esu matęs, kaip kovojo 88 ar 89 kg svorio. Silva sveria apie 92-95 kg.  Aš kai turėsiu laiko, pasistengsiu nepamiršti ir pažiūrėsiu, kiek svėrė Sakuraba ir kiek vėrė Silva per jų kovas.

--- Citata ---
O 8 metu skirtumas profesionaliame sporte tai tikrai si ta reiskia.

--- Baigti citatą ---

Ricksonas Gracie 40 metų visus voliojo kaip nori :D Danas Severnas dar vyresnis puikiai kovojo... Amžius savo daro, bet tuo pačiu ir patirtis didėja. Amžius  dažniausiai pasireiškia ilgose kovose, bet kaip matėme, Sakuraba sugebėjo 1,5 valandos su Roysu kovoti. Jo kovos su Silva tetrukdavo vos kelias minutes.

Žinoma, kad amžius turi reikšmės, čia nenuginčysi, bet jei prisiminti Sakurabą prieš 8 metus, kiek dabar metų yra Silvai, tai jau tikrai jo lygis buvo prastesnis... ir kita vertus, jei mes pradėsime ieškoti pralaimėjimo priežasčių kovotojo amžiuje, tai atsiprašau, kokio b..., atsiprašant, iš viso eiti į tas kovas? Tai gal tegul renkasi priešininkus savo amžiau? Ir lengvesnius, kad jau taip.  

--- Citata ---
Aš ir nesakau, kad jis "plaktukas". Nereikia noreti, kad jis kautusi, kaip uzkietejas taicas ar dalintu nokautuojancius smugius. Aš sakau, kad išsireiškimas

--- Citata ---kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna
--- Baigti citatą ---

neturi pagrindo, nes jo pralaimejimai yra kieciausiems toje lygoje smugiuotojams.

--- Baigti citatą ---

Tu pats ką tik tai patvirtinai!!! Aš gi ir nesakiau, kad gavo nuo PRASTŲ smūgiuotojų. Aš gi rašiau, kad visokius Macias įveikė. Ar tu neskaitei ką aš rašiau? ;)

--- Citata ---Tu lygini skirtingus dalykus, kaip ir pats sakei - Silva, kuris visa laika tik tuom ir uzsiiminejo ir Saku, kuris , kaip ir pats sakei didziaja dali laiko praleides parteryje.
--- Baigti citatą ---

Jei Sakuraba yra labai geras smūgiuotojas, ko nelyginti? :O Juolab, kad kalba eina apie GERŲ smūgiuotojų technikos pranašumą prieš Sakurabą. Ar mes ne apie tai šnekam? Tai apie ką mes tada šnekam?

--- Citata ---
Netgi Kondo ar tas pats Rampage, kurie tikrai yra geri smugiuotojai nuo Silvos gavo nokauta ir nepasakyciau, kad stovesenoje kele jam didesne gresme.

--- Baigti citatą ---

Stovėdamas aš galiu kelti grėsmę ir prastai smūgiuodamas. Yra taktiniai dalykai, kovotojo mąstymas, tinkami sprendimai, gera reakcija, distancijos ir laiko jautimas... Ne vien technika sprendžia, kaip klostysis situacija. Pernelyg paprasta būtų. O kad technika pas Sakurabą nėra super, tai tai aš galiu įrodyti susitikus ir bežiūrint jo kovas, kaip mes kartais darom su kai kuriais šio forumo dalyviais. Tai įrodys tau ir Sei-i, ir bile kuris kitas iš mūsų ;)

--- Citata ---
Saku pralaimejimai:
1. Kimo, tai buvo saku debiutas Valae tudo

--- Baigti citatą ---

Tuo pačiu ir smūginė technika juokinga. Jis po to nemažai praleido laiko skirdamas smūgių tobulinimuisi. Ir beje, pažanga tikrai padaryta, aš čia neginčiju.

--- Citata ---
2. su vovciancinu jis kovesi po 1,5 val. kovos su gracie.

--- Baigti citatą ---

Be jokios abejonės, pertraukos neužteko, kad pilnai atstatyti jėgas, nes Vovčančinas prieš tai tekovojo 10 minučių. Tačiau čia ne pasiteisinimas.

--- Citata ---
3. Silva su crocop  ir dabar laikomi ne tik savo lygoje, bet ir pasauliniuose reitinguose topu virsunese, tad pries juos netgi mokantis issilenkimu ir graziu kombinaciju neuztektu.

--- Baigti citatą ---

Sakuraba irgi ne bernas iš kaimo, o topinis kovotojas.

--- Citata ---
Siaip jeigu matei antra silvos ir Saku kova

--- Baigti citatą ---

Kurgi ne, per pusantros minutės nokautas...

--- Citata ---
bei Saku ir crocop kova nepasakyciau, kad Saku nesugebejo nieko priespastatyti.

--- Baigti citatą ---

Tai ko tu nori, Sakuraba vienas geriausių savo kategorijos kovotojų! Jei jis turėtų gerą smūginę techniką, tai apskritai mažai kas galėtų su juom kautis.

--- Citata ---
O su Nogueira kova iki paskutinio raoundo buvo daugmaz apylyge ir sioje kovoje reikia ivertinti ir aplinkybes (Saku prieme kova tik pries dvi savaites, jis intesnyviai tuo metu kovesi(palyginus su Minotoro, ir svorio ir amziaus skirtumai, bet nenukrypsim bendrai apie si kovotoja).

--- Baigti citatą ---

Apie imtynininkus mes nekabame, Sakuraba vienas geriausių imtynininkų savo svoryje, tai įrodė įveikdamas Greisius ir kitus garsiuis imtynių meistrus. Kalba eina apie Sakurabos trūkumus, o ne privalumus. Ir jei dėl jo dievinimo negali atmerkti akių ir pažiūrėti į jo klaidas, tai tavo problema.

--- Citata ---
Ka noriu, pasakyti, kad perlenkei lazda, sakydamas, kad Saku

--- Citata --- kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna
--- Baigti citatą ---

--- Baigti citatą ---

Taigi elementari statistika. Pralošė beveik visas kovas prieš smūgiuotojus. Tai kur čia aš neteisus? Nu peržiūrėk dar kartą jo kovų sąrašą ir procentaliai pažiūrėk, kokiu procentu laimėjo prieš imtynininkus, kokiu prieš smūgiuotojus. Čia ne aukštoji matematika ir jokios lazdos aš neperlenkiau. Tai FAKTAS.

--- Citata ---
Nes nepagristi argumentai, kad va tas girdi nerimtas, arba, kad ta kova man atrodo gaidiska, todel nupirkta, tai nera argumentai, kuriais galima pagristi si teigini.
--- Baigti citatą ---

Teiginį pagrindžiau aukščiau, remiantis STATISTIKA, o toliau eina pamąstymai, o ne teiginiai. O paprasčiausia yra mažiau alaus išgėrus jo kovas pažiūrėti ir jei nelabai yra supratimo apie technikos subtilybes, gali palyginti su gerų smūgininkų technika. Beje, aš turiu ir Sakurabos mokomajį filmuką :P

Šiaip nesu nusistatęs prieš Sakurabą, kaip gali kai kam atrodyti. Man jis patinka, laikau jį vienu geriausių MMA kovotojų. Labai sirgau už jį, kai kovėsi su Silva. Žavi jo netradiciniai sprendimai vienose ar kitose situacijose. Tačiau nėra nė vieno kovotojo, viską idealiai mokančio, visi turi stipriąsias ir silpnąsias vietas. Žmogus paklausė kame reikalas, kodėl jis gavo nuo Silvos, aš išdėsčiau, kad tai, pirmiausia, dėl prastesnės smūginės technikos. Ir dar galėčiau pridurti, dėl nesugebėjimo perimti iniciatyvą ir pervesti kovą sau palankesne kryptimi.

O dlė Sakurabos smūginės technikos, tai internete jau ir anksčiau buvo pasisakymų, jog tai jam trukdo. Sakuraba tobulina tą techniką ir tai akivizdžiai matosi, tikrai ji pagerėjusi, lyginant su jo pirmosiomis kovomis.

OSU:

--- Citata ---pasistengsiu nepamiršti ir pažiūrėsiu, kiek svėrė Sakuraba ir kiek vėrė Silva per jų kovas.

--- Baigti citatą ---

Pasiziurek. Siaip yra pasirode nemazai pranesimu, kad jis pries kovas su silva treniruociu metu stengdavosi kuo daugiau padidinti savo svori.

--- Citata ---Ricksonas Gracie 40 metų visus voliojo kaip nori
--- Baigti citatą ---

Nieko pries Rickson neturiu. Bet siaip Ricksonas ir nesikove su tokiais, kaip Randlemanas, Silva ar Jackson.
Siaip sioje vietoje geriau reikejo pamineti Randy Couture, kuris neseniai patvarke Belfort'a. Bet jeigu nori isimciu visada gali rasti. Faktas tas, kad retas, kuris tokio amziaus suauges kovoja tokiame sporte, juolab, kad ir pats Saku yra pasakes, kad jau pradejo "road to the retire".

--- Citata --- Jei Sakuraba yra labai geras smūgiuotojas, ko nelyginti?
--- Baigti citatą ---

As nieka nesakiau, kad Sakuraba yra labai geras smugiuotojas, tiesiog noriu, pasakyti, kad Sakurabos pralaimejimo priezastis suversti vien jo smugiavimo technikai. Ji gavo ne nuo geru smugiuotoju, o nuo geriausiu lygos smugiuotoju.
O tu rasei:

--- Citata --- Ir kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna,
--- Baigti citatą ---

--- Citata ---Stovėdamas aš galiu kelti grėsmę ir prastai smūgiuodamas. Yra taktiniai dalykai, kovotojo mąstymas, tinkami sprendimai, gera reakcija, distancijos ir laiko jautimas... Ne vien technika sprendžia, kaip klostysis situacija. Pernelyg paprasta būtų. O kad technika pas Sakurabą nėra super, tai tai aš galiu įrodyti susitikus ir bežiūrint jo kovas, kaip mes kartais darom su kai kuriais šio forumo dalyviais.
--- Baigti citatą ---

Tai kas vis del to pas ji tavo manymu blogai - smugiavimo technika ar taktiniai dalykai. Gal apsispresk. As manau, kad apart silpnos smugiavimo technikos Sakurabos pralaimejimuose ir dalis kitu priezasciu, kurias tu ka tik ivardinai :-D  ir netikslinga viska versti tik jo smugiavimo technikai.

--- Citata ---Be jokios abejonės, pertraukos neužteko, kad pilnai atstatyti jėgas
--- Baigti citatą ---

Vadinasi sakyti, kad pralaimejo Vovciancinui vien del smugiavimo technikos trukumo butu netikslinga.

--- Citata ---Kurgi ne, per pusantros minutės nokautas...
--- Baigti citatą ---

Bet uz tai nokautas buvo metimu, kurio metu gavo trauma, tad silvos smugiai cia ne prie ko.
Be to, kas liecia statistika, tai pasiziurek pries ka jis yra ir laimejes:
Jackson'a (kovesi K1), Randleman'a (isjunge Crocop'a), Belfort'a, Wernon'a White ir t.t.

--- Citata ---Apie imtynininkus mes nekabame, Sakuraba vienas geriausių imtynininkų savo svoryje
--- Baigti citatą ---
Tai kas cia skaiciavo bjj meistrus :D
As visai nenoriu pasakyti, kad Sakuraba yra l. geras smugiuotojas, tiesiog vertinant kovotojus negalima absoliutinti, nes is tavo pasakymo galia suprasti, kad va lygoje, kas geriau pasmugiuoja tas ir gali apkulti. Bet jeigu tai pamastymai, tai tiek to.

P.S. alus geriamas tik ziurint krepsini :)

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją