Siaip kilogramai tai ne keli, o kaip minimum 7, jeigu ne daugiau.
Svoris kintamas dalykas ir Sakuraba dažnai išeina kovoti sverdamas beveik 90 kg. Esu matęs, kaip kovojo 88 ar 89 kg svorio. Silva sveria apie 92-95 kg. Aš kai turėsiu laiko, pasistengsiu nepamiršti ir pažiūrėsiu, kiek svėrė Sakuraba ir kiek vėrė Silva per jų kovas.
O 8 metu skirtumas profesionaliame sporte tai tikrai si ta reiskia.
Ricksonas Gracie 40 metų visus voliojo kaip nori
Danas Severnas dar vyresnis puikiai kovojo... Amžius savo daro, bet tuo pačiu ir patirtis didėja. Amžius dažniausiai pasireiškia ilgose kovose, bet kaip matėme, Sakuraba sugebėjo 1,5 valandos su Roysu kovoti. Jo kovos su Silva tetrukdavo vos kelias minutes.
Žinoma, kad amžius turi reikšmės, čia nenuginčysi, bet jei prisiminti Sakurabą prieš 8 metus, kiek dabar metų yra Silvai, tai jau tikrai jo lygis buvo prastesnis... ir kita vertus, jei mes pradėsime ieškoti pralaimėjimo priežasčių kovotojo amžiuje, tai atsiprašau, kokio b..., atsiprašant, iš viso eiti į tas kovas? Tai gal tegul renkasi priešininkus savo amžiau? Ir lengvesnius, kad jau taip.
Aš ir nesakau, kad jis "plaktukas". Nereikia noreti, kad jis kautusi, kaip uzkietejas taicas ar dalintu nokautuojancius smugius. Aš sakau, kad išsireiškimas
kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna
neturi pagrindo, nes jo pralaimejimai yra kieciausiems toje lygoje smugiuotojams.
Tu pats ką tik tai patvirtinai!!! Aš gi ir nesakiau, kad gavo nuo PRASTŲ smūgiuotojų. Aš gi rašiau, kad visokius Macias įveikė. Ar tu neskaitei ką aš rašiau?
Tu lygini skirtingus dalykus, kaip ir pats sakei - Silva, kuris visa laika tik tuom ir uzsiiminejo ir Saku, kuris , kaip ir pats sakei didziaja dali laiko praleides parteryje.
Jei Sakuraba yra labai geras smūgiuotojas, ko nelyginti? :O Juolab, kad kalba eina apie GERŲ smūgiuotojų technikos pranašumą prieš Sakurabą. Ar mes ne apie tai šnekam? Tai apie ką mes tada šnekam?
Netgi Kondo ar tas pats Rampage, kurie tikrai yra geri smugiuotojai nuo Silvos gavo nokauta ir nepasakyciau, kad stovesenoje kele jam didesne gresme.
Stovėdamas aš galiu kelti grėsmę ir prastai smūgiuodamas. Yra taktiniai dalykai, kovotojo mąstymas, tinkami sprendimai, gera reakcija, distancijos ir laiko jautimas... Ne vien technika sprendžia, kaip klostysis situacija. Pernelyg paprasta būtų. O kad technika pas Sakurabą nėra super, tai tai aš galiu įrodyti susitikus ir bežiūrint jo kovas, kaip mes kartais darom su kai kuriais šio forumo dalyviais. Tai įrodys tau ir Sei-i, ir bile kuris kitas iš mūsų
Saku pralaimejimai:
1. Kimo, tai buvo saku debiutas Valae tudo
Tuo pačiu ir smūginė technika juokinga. Jis po to nemažai praleido laiko skirdamas smūgių tobulinimuisi. Ir beje, pažanga tikrai padaryta, aš čia neginčiju.
2. su vovciancinu jis kovesi po 1,5 val. kovos su gracie.
Be jokios abejonės, pertraukos neužteko, kad pilnai atstatyti jėgas, nes Vovčančinas prieš tai tekovojo 10 minučių. Tačiau čia ne pasiteisinimas.
3. Silva su crocop ir dabar laikomi ne tik savo lygoje, bet ir pasauliniuose reitinguose topu virsunese, tad pries juos netgi mokantis issilenkimu ir graziu kombinaciju neuztektu.
Sakuraba irgi ne bernas iš kaimo, o topinis kovotojas.
Siaip jeigu matei antra silvos ir Saku kova
Kurgi ne, per pusantros minutės nokautas...
bei Saku ir crocop kova nepasakyciau, kad Saku nesugebejo nieko priespastatyti.
Tai ko tu nori, Sakuraba vienas geriausių savo kategorijos kovotojų! Jei jis turėtų gerą smūginę techniką, tai apskritai mažai kas galėtų su juom kautis.
O su Nogueira kova iki paskutinio raoundo buvo daugmaz apylyge ir sioje kovoje reikia ivertinti ir aplinkybes (Saku prieme kova tik pries dvi savaites, jis intesnyviai tuo metu kovesi(palyginus su Minotoro, ir svorio ir amziaus skirtumai, bet nenukrypsim bendrai apie si kovotoja).
Apie imtynininkus mes nekabame, Sakuraba vienas geriausių imtynininkų savo svoryje, tai įrodė įveikdamas Greisius ir kitus garsiuis imtynių meistrus. Kalba eina apie Sakurabos trūkumus, o ne privalumus. Ir jei dėl jo dievinimo negali atmerkti akių ir pažiūrėti į jo klaidas, tai tavo problema.
Ka noriu, pasakyti, kad perlenkei lazda, sakydamas, kad Saku
kai susitinka su geru smūgiuotoju, dažniausiai gauna
Taigi elementari statistika. Pralošė beveik visas kovas prieš smūgiuotojus. Tai kur čia aš neteisus? Nu peržiūrėk dar kartą jo kovų sąrašą ir procentaliai pažiūrėk, kokiu procentu laimėjo prieš imtynininkus, kokiu prieš smūgiuotojus. Čia ne aukštoji matematika ir jokios lazdos aš neperlenkiau. Tai FAKTAS.
Nes nepagristi argumentai, kad va tas girdi nerimtas, arba, kad ta kova man atrodo gaidiska, todel nupirkta, tai nera argumentai, kuriais galima pagristi si teigini.
Teiginį pagrindžiau aukščiau, remiantis STATISTIKA, o toliau eina pamąstymai, o ne teiginiai. O paprasčiausia yra mažiau alaus išgėrus jo kovas pažiūrėti ir jei nelabai yra supratimo apie technikos subtilybes, gali palyginti su gerų smūgininkų technika. Beje, aš turiu ir Sakurabos mokomajį filmuką
Šiaip nesu nusistatęs prieš Sakurabą, kaip gali kai kam atrodyti. Man jis patinka, laikau jį vienu geriausių MMA kovotojų. Labai sirgau už jį, kai kovėsi su Silva. Žavi jo netradiciniai sprendimai vienose ar kitose situacijose. Tačiau nėra nė vieno kovotojo, viską idealiai mokančio, visi turi stipriąsias ir silpnąsias vietas. Žmogus paklausė kame reikalas, kodėl jis gavo nuo Silvos, aš išdėsčiau, kad tai, pirmiausia, dėl prastesnės smūginės technikos. Ir dar galėčiau pridurti, dėl nesugebėjimo perimti iniciatyvą ir pervesti kovą sau palankesne kryptimi.
O dlė Sakurabos smūginės technikos, tai internete jau ir anksčiau buvo pasisakymų, jog tai jam trukdo. Sakuraba tobulina tą techniką ir tai akivizdžiai matosi, tikrai ji pagerėjusi, lyginant su jo pirmosiomis kovomis.