AutoriusTema: Kai užpuolikas - ne lochas  (Skaityti 75988 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kai užpuolikas - ne lochas
« Atsakyti #240 įjungtas: 2007 Lap 13, 20:08:50 pm »
stripuli, o tai pala, apie ka mes? tiek as, tiek man rodos ir skeptikas sutinkame kad sitoacijas analizuoti reikia, ir joms ruostis irgi reikia. tai kurgi cia priestaravimas?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #241 įjungtas: 2007 Lap 13, 20:38:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
stripuli, o tai pala, apie ka mes? tiek as, tiek man rodos ir skeptikas sutinkame kad sitoacijas analizuoti reikia, ir joms ruostis irgi reikia. tai kurgi cia priestaravimas?
Aš irgi sutinku, kad viską reikia. O prieštaravimas tame, kad prie to dar gerai būtų  ne tik aptarinėt situacijas principu: kai tau duoda į dantis, tai tu tada mušk kaire ranka, bet ir plačiau... Va Laiteriz kažką užsimena apie plačiau, o judu užsipuolėt, o man įdomu būtų paskaityt, ir manau, kad būtų į temą. Nu maždaug tipo mes apie tai :)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #242 įjungtas: 2007 Lap 13, 21:49:19 pm »
Viska matou, viska girdziu, ale nieko nesuproontu :D

Aiskinu paprastai. Stengtis reikia. Idealo siekti - butina. Tureti iliuzija, kad kontroliuoji viska ir visados - nerealu. Nebent visiskai atsisakant gyvenimo ir veikiant tik kaip "autonominei gynybos sistemai" :)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #243 įjungtas: 2007 Lap 13, 22:40:31 pm »
Arba reikia gyventi, manant, kad jau esi miręs... Kaip koks nūdienos samurajus  :rolleyes: O koks tada jau skirtumas? Net tie užpuolikai su paklaikėliu reikalų nenorės turėt  :maniac: :-]

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #244 įjungtas: 2007 Lap 14, 00:31:25 am »
Aš irgi sutinku, kad viską reikia. O prieštaravimas tame, kad prie to dar gerai būtų  ne tik aptarinėt situacijas principu: kai tau duoda į dantis, tai tu tada mušk kaire ranka, bet ir plačiau... Va Laiteriz kažką užsimena apie plačiau, o judu užsipuolėt, o man įdomu būtų paskaityt, ir manau, kad būtų į temą. Nu maždaug tipo mes apie tai :)

o kas yra tas placiau? atsiprasau, matyt nesugaudziau laiterio minciu :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #244 įjungtas: 2007 Lap 14, 00:31:25 am »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4046
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #245 įjungtas: 2007 Lap 14, 00:32:21 am »
Nu va, Laiteriz, jei užsuksi į šią temą, tai jei gali plačiau ir konkrečiau. Liaudis va domisi  :teisejas:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #246 įjungtas: 2007 Lap 14, 08:01:42 am »
Emmmm.... isskyrus pirma zodi dar ka nors mano poste skaitei?  :rolleyes:
taip, todel ir yra ne vien pirmi du sakinai ;) sutinku su tuo, ka parasei - nesutinku su isvadom ;)

Stengtis reikia. Idealo siekti - butina. Tureti iliuzija, kad kontroliuoji viska ir visados - nerealu
ne viska - tik save

Nu va, Laiteriz, jei užsuksi į šią temą, tai jei gali plačiau ir konkrečiau. Liaudis va domisi  :teisejas:
jeigu norisi moketi dirbti situacijoje, kurioje niekad nebuvai ir jos nekontroliuoji, tai ir reikia treniruotis dirbti situacijose, kuriose niekad nebuvai, ir tikslas tada NE atidirbti situacija. Jei nori tapti poetu, reikia studijuoti gramatika, sintakse, skyryba, ... ir rasyti eilerascius, o ne kalti juos mintinai, tikintis kad reikiamos frazes paskui ekspromtu sustos i reikiamas vietas. Arba tureti eilerasti, kuris tinka visur ir visada. Bet as netikiu kad tokiu aka "stebuklingu piliuliu" buna, siuo poziuriu Skeptikui pritariu
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #247 įjungtas: 2007 Lap 14, 08:20:52 am »
ne viska - tik save

Tada pagaliau susisnekejom. Sutinku.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 49
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #248 įjungtas: 2007 Lap 14, 11:22:40 am »
o kas yra tas placiau? atsiprasau, matyt nesugaudziau laiterio minciu :)

Bandysiu tau paiskinti praktiskai is musu trenerociu, kas tai yra PLACIAU :)  Tarkim paimsime situacija, kai zmogui grasino su peiliu, peilis yra laikomas prie kuno.

Dauguma savyginos sistemeos sio atveju eina situacijos analizes budu. Jeigu mano partneris stovi taip, laiko peili taip, as turiu daryti toki veiksma... Gaunasi kad zmones bando isiminti N-situacijos, nu kurios jie gali save apsiginti ir atidirbinejo tuos situacijos iki automatizmo. Problemos prasideda tada kai ateina kazkos naujokas ir sugalvoja N+1 situacija...zmogus nezino ka daryti :nezino:. Situacija gali buti isvis ne pavojinga, bet zmogus gali pasimesti, todel kad jam sita situacija nera pazistama. 

"Sistemoje" mes einam kitu keliu,PLACIAU :)  Pradinime etape zmogus bando atsakyti i klausima "ka mano partneris gali padaryti su peiliu?, kaip jis mane gali pajuti, kaip jis mane gali durti". Visi pratimai skirti tam kad "ismokinti" musu kuna pajausti durimo ar pjovimo krypti ir visa savygina yra: "Kaip pastatyti musu kuna taip kad manes negaletu durti arba pjauti" arba "kaip apriboti priesininko judejimo laisve kad jis negaletu manes papjauti arba durti". Kai tavo kunas igauna reikiama "jautruma" tau netgi nereikia galvoti, kaip zmogus stovi, kaip jis laiko peili tavo kunas pasakys tau pats ka daryti.

Situacijos analize pas mus prasideda veliau, kai zmogus igauna bazinius igudzius. Tarkim kaip as galiu apsiginti jeigu turiu striuke,kaip as galiu tinkamai panaudoti aplinka, ir t.t
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *
  • Žinutės: 629
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • "Aiki shuren dojo" Kauno Aikido, Kendo ir Iaido klubas
« Atsakyti #249 įjungtas: 2007 Lap 14, 12:44:36 pm »
Bandysiu tau paiskinti praktiskai is musu trenerociu, kas tai yra PLACIAU :)  Tarkim paimsime situacija, kai zmogui grasino su peiliu, peilis yra laikomas prie kuno.

Dauguma savyginos sistemeos sio atveju eina situacijos analizes budu. Jeigu mano partneris stovi taip, laiko peili taip, as turiu daryti toki veiksma... Gaunasi kad zmones bando isiminti N-situacijos, nu kurios jie gali save apsiginti ir atidirbinejo tuos situacijos iki automatizmo. Problemos prasideda tada kai ateina kazkos naujokas ir sugalvoja N+1 situacija...zmogus nezino ka daryti :nezino:. Situacija gali buti isvis ne pavojinga, bet zmogus gali pasimesti, todel kad jam sita situacija nera pazistama. 

"Sistemoje" mes einam kitu keliu,PLACIAU :)  Pradinime etape zmogus bando atsakyti i klausima "ka mano partneris gali padaryti su peiliu?, kaip jis mane gali pajuti, kaip jis mane gali durti". Visi pratimai skirti tam kad "ismokinti" musu kuna pajausti durimo ar pjovimo krypti ir visa savygina yra: "Kaip pastatyti musu kuna taip kad manes negaletu durti arba pjauti" arba "kaip apriboti priesininko judejimo laisve kad jis negaletu manes papjauti arba durti". Kai tavo kunas igauna reikiama "jautruma" tau netgi nereikia galvoti, kaip zmogus stovi, kaip jis laiko peili tavo kunas pasakys tau pats ka daryti.

Situacijos analize pas mus prasideda veliau, kai zmogus igauna bazinius igudzius. Tarkim kaip as galiu apsiginti jeigu turiu striuke,kaip as galiu tinkamai panaudoti aplinka, ir t.t

Deni , tu shneki apie savaime aiskius dalykus, pateikdamas juos kaip kazka naujo ir ipatingo-tipo, o va mes sistemoje(i kuria tu, kaip matau itkejes, bet tau teks nusivilti, nes joks ale kovos menas nera atsdakymas i visus klausimus) taip darome. Siaip cia gera strategija, jai nori, ka nors prastumti, marketinginis chodas kvailiams.
 Yra toks rusu politikas V. Putinas (jis ir prezidentas:)) , tai jis daro ta pati ir jis yra reitingu virsunese. Si strategija gera kvailiu masems. Cia-labai specializuota mazuma.
 Vos aki uzmetus i tavo sistemos video-aisku pasidaro. Vienas puola kaip lavonas, kitas tipo ginasi, kaip skuduras  :luztu: :luztu: :luztu:

« Atsakyti #249 įjungtas: 2007 Lap 14, 12:44:36 pm »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #250 įjungtas: 2007 Lap 14, 12:48:14 pm »

Vienas puola kaip lavonas, kitas tipo ginasi, kaip skuduras  :luztu: :luztu: :luztu:

Cia tikrai kalba ne apie aikido? ;)

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #251 įjungtas: 2007 Lap 14, 12:58:12 pm »
Laiteriz, tiesą sakant, į šoną nenuklydo, o pažiūrėjo iš kitos pusės, iš tos pačios, kiek suprantu, ir Denis savo "sistemoj" bando žiūrėt.
Skeptikui - nemanau, kad žmogus, sąmoningai gyvenantis savo gyvenimą ir pasiruošęs įvairaus plauko netikėtumams yra "kiborgas". Kaip sykis priešingai. Ir jei gyveni sąmoningai, tai pasiekęs maksimalų sąmoningumo tašką kaip sykis esi "tu", ir net labai "tu". Kitais atvejais, gyvendamas autopilotu, dažnai esi ne "tu", o "visuomenė"  ;-)
Grįžtant prie savigynos, sunkiau užpuolikui nugalėt "tave", o ne standartiškai visuomeniškai reaguojantį asmenį...
Netiksli citata iš straipsnio Lietrytyje apie sportinį dažasvydį Lietuvoje. "Vienoje komandoje yra mergina, kuri dažnai elgiasi prieš visas taisykles, bet paskui pasirodo, kad ji buvo teisi, ir ji laimi". :)
Šansas laimėti prieš užpuoliką - ne tik fizinis lygmuo, kai esi išsianalizavęs situacijas ir jas atidirbęs. Neabejoju, kad užpuolikas irgi yra jų prisianalizavęs tiek ir tiek. Šansas slypi protiniame lygmenyje, psichikos atsparume, sugebėjime numatyti kelis žingsnius į priekį, visų pirma - savo , paskui pageidautina - ir jo.
Ir ši tema puikiai tokiom analizėm tinka. Kai užpuolikas - lochas, gali užtekti ir fizinio lygmens. Bet kai ne...

Yra skirtingi psichologinio pasiruosimo modeliai individui ir grupei zmoniu. Bandoje-geriau elgtis , kaip bandoje. Taciau bandai turi dalyvauti tas, kuris masto ir elgesi nestandartiskai, plius turi igimtus lyderio gabumus. Jis stebi ir duoda nurodymus. Ji reikia saugoti kritineje situacijoje ir jisai galetu isikisti tik kritiskiausiu momentu-jai planas nepavyko.
  Pvz, jai isiveliai i konflikta, stebek- kur yra tas lyderis, dazniausiai tai ne didziausias ar sustriausias, o tas kur stebi ir tyko uzeiti aukai uz nugaros.
 Kai ruosi individa-priesingai. Reikia diegti jam visus lyderio bruozus. Esme cia, kad jis sugebetu suburti grupe.
  Pvz, kodel rusu mafija taip greitai iskilo pasaulyje, po SSSP griuvimo? Todel, kad jos pagrindas- buve(ir galbut esami) KGB ir GRU agentai. Jie buvo mokomi, kaip sukurti vieniems savo neta, be jokio rysio ir palaikymo is centro puses.

Atsijungęs aiki-kami

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #252 įjungtas: 2007 Lap 14, 12:59:23 pm »
Cia tikrai kalba ne apie aikido? ;)

Tu manai, kad pasimokes aikikaju tris metelius skaitai, kad zinai, kas tai yra Aikido?  :-]

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #253 įjungtas: 2007 Lap 14, 13:02:34 pm »
denis :alus: is savo puses dar pridesiu, kad laikau tai daugumos metodiku problema:
- monotoniski sablonai ("viens du, viens du, viens du, kaire desine, kaire desine..")
- scenarijais, technikomis paremtas mokymas ("jei Petras smogia is virsaus, tai tada ... [ir cia parasyta 40 zingsniu seka] ...")
- specifines katos (tipo jose uzsifruota bunkai, tai tada klausimas, kam sifruoti - vien tam, kad reiktu desifruoti, ir tai suprastu "osobo odarennyje"?)
- netinkami prioritetai (varom 1000 tsuki is Kibadachi, o paskui stebimes kodel nemokam judeti, kai svarbu pirma judeti, o paskui jau smugiuoti)

ir tada atsiranda frazes "maziau snekek, daugiau dirbk, ir viska pasieksi", "reikia sparingo kad suprast kaip daryt", "priklauso nuo situacijos", "KOVOS menas ir kovos MENAS", "per viena diena neismoksi, reikia ilgu metu", "ar aikido veiksminga gatveje", "ne kovotojas", ...

sarasa galiu testi. Esme ne tame, kad priestarauju sioms frazems, as daznai sutinku galbut net labiau, nei autorius :D Esme, kad skaitant tarp eiluciu mano nuomone i sias frazes idedama netinkama prasme, jos naudojamos ne vietoje ir atstovauja ne toms mintims, kurias jos turetu reiksti

mano, subjektyvia nuomone, kuri i tiesa nepretenduoja ir greiciausiai yra klaidinga. Taciau ta nuomone man persa isvada, jog tokia metodika ir poziuri yra kur tobulinti, o frazes tera pasiteisinimas nekeisti poziurio/tvarkos, "skambus zodziai", uz kuriu niekas nestovi

ir tada skubama pasiusti diskusiju oponentus... treniruotis :D - "maziau sneku, daugiau darbu". Kas daug pasako ne apie oponenta :D Ir siaip, neduokdie yla is maiso islis - juk jei ka, visada pasakai "dirbt daugiau reikia", ir atsakomybe nuslenka nuo peciu :P

Citata
Mne platit za kolikcestvo, a kto mne budet platit za kakcestvo?
(c)Arkadijus Raikinas

na, galbut visa esme yra tame, kaip yra treniruojamasi. Gal pakeitus poziuri nebutu, kad "aikido veikia pries locha, o pries speca - nini", o "menininkai" butu "kovotojais"
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #254 įjungtas: 2007 Lap 14, 13:05:58 pm »
Tu manai, kad pasimokes aikikaju tris metelius skaitai, kad zinai, kas tai yra Aikido?  :-]

Neskaitau. Tiesiog man LABAI nepatinka tamstos nuomone visais absoliuciai klausimais (Visi pydoras***ai, o as - Meri Popins), o ir praktiskai visos mano matytos video pamokeles atrodo lygiai taip pat, kaip ka tik isvadinai Systema.

P.S.: labai idomu, kurioje vietoje as sakiau, kad kada nors mokinausi aikido? Kad noreciau tai daryti? Kad man is viso tai idomu ir neturiu daugiau kuo uzsiimt?

« Atsakyti #254 įjungtas: 2007 Lap 14, 13:05:58 pm »