AutoriusTema: Kai užpuolikas - ne lochas  (Skaityti 74363 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kai užpuolikas - ne lochas
« Atsakyti #180 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:04:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Tu bandai "nukreipinėti dėmesį" apgaulingais smūgiais. Bičas ,užuot dengęsis, skrenda ant tavęs visa savo "galia". Taip sakant "na pralom". Ir ką tada? Šitokio posūkio gi nesitikim. Po mūsų "krūptelėjimo" su tikslu jį apgauti ,turėjo sekti jo ginyba... O gavosi puolimas..
 Ir ypač jei tas bičas didelių gabaritų.  :bijo:   Rankos ilgos ,kojos ilgos. Jėgos kaip pas jautį... Pabudes reanimacijoj bandai prisimint savo vardą ir ką ten kovos metu bandei padaryt..  :-]  Vat ir apgaulingi judesiai.   :banging:

Ne, neturėjo sekt jo gynyba. Yra du variantai. Nu vobščem ne visai tą turiu galvoj. Turiu galvoj, kad jei apgaulingu smūgiu išprovokuoju būtent jo skridimą visa savo galia, tada mano kontrataka eina, tada man dar labiau pasisekė, nei išprovokuojant vien jo gynybą, nes po gynybos jis gali kontratakuot, o skrisdamas visa savo galia jis negali pakeist nei atakos krypties, nei nieko...     
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #181 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:14:50 pm »
Ne, neturėjo sekt jo gynyba. Yra du variantai. Nu vobščem ne visai tą turiu galvoj. Turiu galvoj, kad jei apgaulingu smūgiu išprovokuoju būtent jo skridimą visa savo galia, tada mano kontrataka eina, tada man dar labiau pasisekė, nei išprovokuojant vien jo gynybą, nes po gynybos jis gali kontratakuot, o skrisdamas visa savo galia jis negali pakeist nei atakos krypties, nei nieko...    
Rizikuotum tokią taktiką naudoti prieš... Skeptiką?  :angel:  Beje, tas "skridimas" tai irgi savotiškas. Man teko patirti didelio žmogaus smūgius.. technikos nulis ,ginybos nulis.. Bet jo rankos buvo ilgos ir stiprios. Jis ėjo į mane smūgiuodamas lyg "malūnu". Gynybos pas jį nebuvo ,tačiau prieiti prie jo aš irgi negalėjau. Nekalbant apie kontraatakas į "atidengtas vietas" kurių nebuvo. :-(  Nors jis ėjo "na pralom" ir man tai turėjo suteikti pranašumą.  :-/   Nepamirškim ir to ,kad realioje kovoje veikia adrenalinas ,kuris slopina skausmo pojutį. Gali lupti negerietį ,o jam nieko... Tiesiog "eina" į tave kaip tankas..  :bijo: 

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #182 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:24:56 pm »
Nauja savigynos tema... Kuo toliau, tuo labiau galvoju, kad aš kiaulė  :angel:
Tai va, yra pas žmogų skausminiai taškai tokie. Per centrą eina. Ir šiaip visur kur. Vienas pvz. pakaušyje. Smarkiai paspaudus skausmas stiprus. Kitas tarkim kaklo duobutėj tarp raktikaulių. Jei tam tikru kampu įkiši nykštį ir spustelsi, kaip supratau, irgi skauda (mano naparnikė buvo ilgais nagais, tai ant manęs nebandėm  :D). Nu ir ant kumščio tarp mažojo pirštelio ir bevardžio yra toks taškas, atseit kai tave sugriebia už atlapų, tai tu tą tašką paspaudi ir tau gniaužtus atleidžia, paskui dar ant rankos netoli alkūnės yra...
Klausimas: koks lochas lauks, kol tu surasi ant jo tuos taškus?! Nes ant kūno tai jie nesužymėti, jų reikia paieškoti, paskui dar praeina laikas kol paspaudi tiek, kad skaudėti imtų, nes prisilietus tai irgi neskauda... Čia nespėji į žandikaulį pataikyt, ar spirdamas kartais net ir į pilvą nepataikai, nors plokštuma tai didelė, o taškai tokie...
Nu nebent parverti užpuoliką, suriši gerai kokia virve, kurią visi nešiojamės, ir tada jau eini per visus taškus, skaityk tokia bausmė moralinė...  :-] O tu sadistas  :-]
Nors vienas taškas - adomo obuolys - tai išties vertingas dalykas... Nu gerai, ir nosies apačia, irgi nėra labai jau sunku užtaikyti. Bet tie kiti   :nezino:
1. taikydamas i taska nieko neprarandi - blogiausiu atveju gaunasi tiesiog geras smugis  :punch: o geriausiu - premija!.. :knockdown:
2. ataka turi buti kompleksine
3. esminis faktorius yra greitis, tikslumas ir tinkama taktika, kuri trumpam stabilizuoja taikini
4. jei ties tuo dirbi, po tam tikro laiko pamatai, kad tampa vis sunkiau nepataikyti nei atvirksciai
5. apriori - stipresni ir greitesni priesininka reikia paversti pazeidziamu. Pavyzdziui, pasiimti beisbolo lazda. O jeigu ne, tai reikia tureti kazka, kas sumazintu jo jegos ir greicio reiksme
6. dirbt, dirbt... :)
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #183 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:36:17 pm »
Tu bandai "nukreipinėti dėmesį" apgaulingais smūgiais. Bičas ,užuot dengęsis, skrenda ant tavęs visa savo "galia". Taip sakant "na pralom". Ir ką tada? Šitokio posūkio gi nesitikim. Po mūsų "krūptelėjimo" su tikslu jį apgauti ,turėjo sekti jo ginyba... O gavosi puolimas..
 Ir ypač jei tas bičas didelių gabaritų.  :bijo:   Rankos ilgos ,kojos ilgos. Jėgos kaip pas jautį... Pabudes reanimacijoj bandai prisimint savo vardą ir ką ten kovos metu bandei padaryt..  :-]  Vat ir apgaulingi judesiai.   :banging:
:yes: viskas paprasta - duodi i galva ir nepataikai. Tada sakai, kad cia buvo apgaulingas smugis :luztu: o kitaip :nezino: Kuo daugiau tenka atsizvelgti i priesa, tuo maziau sansu laimeti. Tai - jau nebe tavo zaidimas. "Baltieji pradeda ir laimi" (c) kazkur girdejau
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #184 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:52:43 pm »
Kuo daugiau tenka atsizvelgti i priesa, tuo maziau sansu laimeti.
Kuo labiau atsižvelgi į priešą, tuo daugiau šansų laimėti :) Jei galvoji tik apie save, skaityk, kišai...
P. S. Jei kas pasakys man, kaip smūgiuojant pataikyti į kaklo duobutę tarp raktikaulių (kur šiaip vožiant nieko nebus, reikia įkišt ką nors, lazdą, pirštą, ir užkabinamu judesiu spustelėti), arba kaip pataikyti žmogui į viršugalvį, jei jis stovi veidu į tave, o ne patogiai pasilenkęs į priekį ir sustingęs, tada patikėsiu, kad minėtieji taškai yra savigynos esmė. Kitu atveju - tiesiog žinios apie skausminius taškus žmogaus organizme, kurių ant pečių nenešiosi... Šiaip imtyniaujant manau, galima visa tai panaudoti. Bet ne smūginio tipo kovoje.
Staiga pasigailėjau, kad neišmanau imtynių... Kokios erdvės atsivertų su visais tais taškučiais   :-(
« Paskutinis taisymas: 2007 Spa 03, 16:54:49 pm nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #184 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:52:43 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #185 įjungtas: 2007 Spa 03, 16:53:54 pm »
2. ataka turi buti kompleksine
3. esminis faktorius yra greitis, tikslumas ir tinkama taktika, kuri trumpam stabilizuoja taikini

2. Tai yra?
3. Kodėl greitis yra esminis faktorius? Visada atsiras greitesnis  ;-) Kaip suprasti "taktika, kuri stabilizuoja taikinį"?

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #186 įjungtas: 2007 Spa 03, 17:07:03 pm »
Tai - jau nebe tavo zaidimas. "Baltieji pradeda ir laimi" (c) kazkur girdejau
Mano močiutė taip sako  :-]  Ir aš pastoviai pralošdavau prieš ją vaikystėje  :banging:

P. S. Jei kas pasakys man, kaip smūgiuojant pataikyti į kaklo duobutę tarp raktikaulių (kur šiaip vožiant nieko nebus, reikia įkišt ką nors, lazdą, pirštą, ir užkabinamu judesiu spustelėti), arba kaip pataikyti žmogui į viršugalvį, jei jis stovi veidu į tave, o ne patogiai pasilenkęs į priekį ir sustingęs, tada patikėsiu, kad minėtieji taškai yra savigynos esmė.
Kalbi taip lyg tai būtų vieninteliai "skausminiai taškai". Man tarkim tarpukojis naudingesnis "taškas"  :nezino:  O pasakyti... Abejoju ar įmanoma čia kažką "pasakyti". Reikia praktikoj  :punch:
Ir aplamai. Savigynos/kovos esmė yra nelikti tuo kuris guli ant asfalto. O ne kažkokie taškai, kurių dažnai ,nei panaudoti nepavyks  :A

Kitu atveju - tiesiog žinios apie skausminius taškus žmogaus organizme, kurių ant pečių nenešiosi...
Nu teip. Žinai ką saugot reikia.

Šiaip imtyniaujant manau, galima visa tai panaudoti. Bet ne smūginio tipo kovoje.
Staiga pasigailėjau, kad neišmanau imtynių... Kokios erdvės atsivertų su visais tais taškučiais   :-(
Nu, tai siūlai gatvėj ant asfalto vartytis? O gal tiesiog daugiau treniruotis?  :maisas:  Kovoje ,sparinge viskas atsisijoja. Tu gali normaliai mokėti pataikyt į  vieną skausminį tašką. Ir to tau užteks. O gali mokėti ir į dešimtis ,bet reikiamu momentu to nepanaudot.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #187 įjungtas: 2007 Spa 03, 17:19:11 pm »
Kuo labiau atsižvelgi į priešą, tuo daugiau šansų laimėti :) Jei galvoji tik apie save, skaityk, kišai...
P. S. Jei kas pasakys man, kaip smūgiuojant pataikyti į kaklo duobutę tarp raktikaulių (kur šiaip vožiant nieko nebus, reikia įkišt ką nors, lazdą, pirštą, ir užkabinamu judesiu spustelėti), arba kaip pataikyti žmogui į viršugalvį, jei jis stovi veidu į tave, o ne patogiai pasilenkęs į priekį ir sustingęs, tada patikėsiu, kad minėtieji taškai yra savigynos esmė. Kitu atveju - tiesiog žinios apie skausminius taškus žmogaus organizme, kurių ant pečių nenešiosi... Šiaip imtyniaujant manau, galima visa tai panaudoti. Bet ne smūginio tipo kovoje.
Staiga pasigailėjau, kad neišmanau imtynių... Kokios erdvės atsivertų su visais tais taškučiais   :-(
nesigincykime del zodziu. Jei taikaisi prie priesininko, tai jis tave kontroliuoja, o ne tu ji. Net ir aikido nera taikymasis prie priesininko. Situacijos isnaudojimas savo naudai - visai kitas dalykas

2. Tai yra?
pervaziuoji priesa traukiniu, susaudai, padegi ir dar pasmaugi tuo pat metu  :luztu:

3. Kodėl greitis yra esminis faktorius? Visada atsiras greitesnis  ;-)
nes kitaip i taskus nepataikysi. Dar tik pradesi smugiuoti, o jis, smikis, jau VISAS bus visai ne ten, kur pries tai, nekalbant jau apie mazyte zona ant jo kuno. As nesakiau, kad visada galesi i tuos taskus pataikyti, tad nesakiau ir kad nebus greitesnio. Sakiau kad verta bandyti isnaudoti DAR viena buda pergalei pasiekti. "Jei turi viena ginkla, gali baigtis kulkos. Jei turi antra, jis gali uzsikirsti. Na, o jei jau trys..." (c) irgi kazkur girdejau...

Kaip suprasti "taktika, kuri stabilizuoja taikinį"?
jei taikinys juda, labai "groja" greitis. Kuo greiciau atakuoji, tuo maziau priesui laiko lieka reakcijai ir judesiui. Jei JOKIO judejimo nera, greitis svarbus gerokai maziau. Palygink kad ir boksa su BJJ - labai jau pabreztinas pavyzdys. Kai pastarajame "uzspaudi" parteryje, nereikia labai jau skubeti.. Isvada - nori pataikyti, padaryk kad taikinys reikiama akimirka nejudetu. Juk dar paciame jusu (karate) baziniame seiken-tsuki tas "uzkoduota"...

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #188 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:02:00 pm »
jei taikinys juda, labai "groja" greitis. Kuo greiciau atakuoji, tuo maziau priesui laiko lieka reakcijai ir judesiui. Isvada - nori pataikyti, padaryk kad taikinys reikiama akimirka nejudetu.
Aha, jei jis juda ne v temu, tai taip... Vėl tiesa slypi kažkur anapus, bet tarkim taip - pati ataka turi būti maksimaliai greita, bet kad taikinys nejudėtų... Dar gali būti variantas - nori pataikyti, padaryk, kad taikinys reikiamą akimirką judėtų ten, kur tau reikia...
Suku galvą ir niekaip neįsivaizduoju, kaip neblokuojant galima priversti taikinį nejudėti. Bet prieš bloką jis vis tiek judės... Ir kam to reikia? Judėdamas priešininkas gali imti ir neapsiginti, o kai jis tik stovi ir tave stebi, tai pataikyk, kad geras...
Paaiškint sunku, bet tarkim šiame video Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti akivaizdu, kad laimi tas, kuris nejuda... Tikrai labai nenorėčiau priešininko, kuris stabilizuotas. Jei jis stabilizuotas, jis turi pusiausvyrą, jis gali kontratakuot, jis gali velniai žino ką...
Manau, kad apie ką nors kita kalbėjai, ir kažkur nesusišnekam. Bet o gal vis dėlto apie tą patį?
P. S. Prie ko čia seiken-tsuki?
« Paskutinis taisymas: 2007 Spa 03, 18:08:48 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #189 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:10:38 pm »
Suku galvą ir niekaip neįsivaizduoju, kaip neblokuojant galima priversti taikinį nejudėti. Bet prieš bloką jis vis tiek judės...
Nesuprantu  :nezino:  čia tipo priversti priešininką blokuoti? Tada jis nejudės? Ar kaip?

« Atsakyti #189 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:10:38 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #190 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:12:23 pm »
Nesuprantu  :nezino:  čia tipo priversti priešininką blokuoti? Tada jis nejudės? Ar kaip?
Ne, čia tipo kai priešininkas spiria, tu nublokuoji koją ir dar jam nespėjus jos pastatyt ant žemės smūgiuoji. Tai taip įsivaizduoju, kad tuo metu jis juda minimaliai... Bet ir tai juda :)

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #191 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:13:48 pm »
Ne, čia tipo kai priešininkas spiria, tu nublokuoji koją ir dar jam nespėjus jos pastatyt ant žemės smūgiuoji. Tai taip įsivaizduoju, kad tuo metu jis juda minimaliai... Bet ir tai juda :)
Hm... Aš šiuo atvėju atlieku bloką ir ataką vienu metu.  :nezino:  Praktikoj pasiteisina.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #192 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:14:58 pm »
Hm... Aš šiuo atvėju atlieku bloką ir ataką vienu metu.  :nezino:  Praktikoj pasiteisina.
O aš ką pasakiau? :) Tik - blokas vis tiek eis sekundės dalimi pirmiau, jei jau sugebi taip atakuot, kad pasiektum priešininką nepaisant jo smūgiuojančios galūnės, tada ir blokuot nereikia, kam tuščiai energiją švaistyti?
Tik dabar jau krypstam nuo temos, man regis... Dar prieš kokias tris žinutes buvo galima sakyt, kad viskas į temą, o dabar...
« Paskutinis taisymas: 2007 Spa 03, 18:18:30 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #193 įjungtas: 2007 Spa 03, 18:18:53 pm »
O aš ką pasakiau? :)
Kažką arti tiesos  :-]   Nu, gal čia aš netaip perskaičiau  :-/  Nublokuoji smūgį ,tada atakuoji ,kol jis dar nenuleido kojos. O aš atakuoju ir bluokuoju vienu judesiu  :-/  Lyg ir yra skirtumas kažkoks. Bet aš labiau norėčiau realybėje sulyginti.
P.S spyris spyriui nelygu. Gali spirt į pilvą, gali spirt į tarpukoji, gali spirt į galvą...  :nezino:

Ir blokai pas mane kiek kitaip suprantami. Aš esu visom keturiom nusistatęs prieš "kietus" blokus.

Tik - blokas vis tiek eis sekundės dalimi pirmiau,
Tik nereikia absoliutinti. Mano patirtis rodo ką kitą.

jei jau sugebi taip atakuot, kad pasiektum priešininką nepaisant jo smūgiuojančios galūnės, tada ir blokuot nereikia, kam tuščiai energiją švaistyti?
Patikslink  :rolleyes:

« Paskutinis taisymas: 2007 Spa 03, 18:24:55 pm nuo Nialas »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #194 įjungtas: 2007 Spa 03, 21:15:32 pm »
Klausimas: koks lochas lauks, kol tu surasi ant jo tuos taškus?! Nes ant kūno tai jie nesužymėti, jų reikia paieškoti, paskui dar praeina laikas kol paspaudi tiek, kad skaudėti imtų, nes prisilietus tai irgi neskauda... Čia nespėji į žandikaulį pataikyt, ar spirdamas kartais net ir į pilvą nepataikai, nors plokštuma tai didelė, o taškai tokie...
:rolleyes: kodel mums tokiu klausimu neiskilo, kaip tuos "taskus" rasti  :D Kur tavo kumstis geriausiai tinka, ten ir yra "taskas"  :D
« Paskutinis taisymas: 2007 Spa 03, 21:49:43 pm nuo denis »
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

« Atsakyti #194 įjungtas: 2007 Spa 03, 21:15:32 pm »