Galima plačiau? Skaičiau tris kartus, ir vis tiek nesupratau, ką turėjai omeny. Gal kad naktis artėja
Galima, jeigu moderai nenubaus, nes čia labiau prie temos "kas yra savigyna"

. Joks veiksmas/prijomas negarantuoja ,kad pavyks apsiginti gatvėje. Nei "dūris peiliu ,tada GEDAN BARAI + GYAKU ZUKI" ,nei "MAWASHI GERI į ranką laikančią peilį" ,nei jokie kiti burtai. Klubuose/dojo mes mokomės bazės. T.y smūgių, judėjimo ir pan. Tada mokomės kaip tuos judesius panaudoti vienoje ar kitoje situacijoje ,pabrėžiu,
mokomojoje. Tam ,kad susidaryti bendrą vaizdą

Su kova ir realybe tai neturi nieko bendro (nebent koks treneriukas ,fanatikas, sako kad tai 100% suveiks

). Kai mes išmokstam bazę, ateina laikas
principams. Kodėl ,kaip ir kada tai panaudoti. Va čia ir ateina eilė smegenų darbui. Man treneris visada sakė "prieš peilį plikom rankom yra...

". Nors jis rodė daugybę "prijomų" būtent prieš peilį. Kas liečia "realybe", daromi sparingai, dirbama "ant refleksų". čia ir tik čia yra ta ,taip vadinamoji, savigyna ,kuri iš tikrūjų yra papraščiausia
kova. (Aš visgi linkęs manyti ,kad savigyna yra ,kai pamatęs tris gezus einančius link tavęs ir sakančius kažką tipo "Ė, Gaidy, duok parukyt", bėgi iš ten kuo toliau. Čia yra savigyna. O jeigu atsisuki ir atsakai "Ne, gaidy, aš nerukau, bet į galvą tau vistiek duosiu" ,čia jau ne savigyna

) Stresinėje situacijoje nebus laiko galvoti apie technikas. Tu ,Stripuli, pati taip sakei

O kaip tada apsiginti?
Automatizmo pagalba (kuris išlavėja per sparingus ir panašias "laisvo pobudžio" treniruotes) . Kai tik prasideda konfliktas o, ne tada ,kai gezas jau įrėmęs peilį į gerklę
P.S Stripuli, perskaičius tavo postą susidarė vaizdas ,kad "savigyna" kyla iš tų mokomūjų pratimų kurie iš esmės net nenaudojami kovoje. "Savigynai" (kovai) reikia daug daugiau. Nereikia taip sureikšmint paprastų mokomūjų pratimų

P.P.S Vėl maišosi terminai. Kova, savigyna ,gebėjimas suvartyti užpuoliką...