turbut nhat nam turi daugiau aukstu smugiu kojom ko neturi wing chun. a ne?
Aš tai galiu pasakyti taip pabuvojusi Arimano NN treniruotėse aš pagaliau sužinojau, kad turiu kojas

. O jei rimtai tai WT kojoms labai nedaug dėmesio skiriama, sakyčiau WT specializuojasi rankose (Apie Wing Chun treniruočių metodikas nežinau, kalbu apie tai ko mokiausi BWTA). WT mokinio lygije turi tris pagrindinius spyrius, kurie atidirbinėjami dažniausiai tik atliekant formą. Per egzaminus iki pat 12 lygio nieksi iš manęs nereikalavo normalios kojų technikos. Taip pat per laisvas kovas neteko matyti daug naudojančių kojas. WT akcentuojama pojučiai , reakcija artimoje kovoje...Už tai ir matyt nelabai mėgstami spyriai kadangi jie padaro distanciją nuo priešininko. Kojų technikos trūkumas yra labai didelis minusas, nes wing tsunistas nemokėdamas naudoti kojų, nemokės ir nuo jų apsiginti. Nuo WT spyrių mes gindavomės gaudydami kojas arba paprasčiausiai jas nuvesdami rankomis (noriu pasakyti, kad jie ant tiek silpni), todėl wingtsunistamas nelabai gerai kovoti su tais kas moka naudoti kojas, nes arba a) wingtsunistas sutriks ir nežinos ką daryti ir tuo pasinaudojęs priešininkas jį prilups arba b) wingtsunistas gaudys koją ir jam pasibaigs dar blogiau.
O dabar grįžtam prie NN. Pirmose NN treniruotėse buvo baisu, aplink skraidė kojos aš neįsivaizdavau ką su jomis daryti, o pati darydama spyrį griūdavau. Dabar dėka to, kad kiekvieną treniruotę sistemingai treniruojamos kojos, jaučiuosi tvirčiau darydama spyrį . Ir dėka to kad Arimano mokiniai per sparingus naudoja spyrius aš jų mažiau bijau ir po biški stengiuosi atsipratinti juos gaudyti bei blokuoti rankomis. Spyriai stiprūs, mažai nepasijaučia jei bandau apsiginti rankomis... Beje, kas man patinka bet kartu ir sunku tai viena pagrindinių treniruočių stovėsenų (TAN) (wt ją vadinom raitelio stovėsena ir naudojom tik retkarčiais prie fizinių pratimų). Ši stovėsena ne šiaip dėl grožio, o stiprina kojų raumenis, tai vėl gi NN pliusas palyginus su WT klišų kojų stovėsena (yee chi kim young ma), kuri šiaip nemanau, kad turi realia naudą...
Žodžiu norėjau pasakyti, kad nors dar tik beveik mėnesį NN užsiiminėju, bet labai džiaugiuosi pradedanti judėti su kojomis, bei po biški atsikratanti kojų fobijos. Apie wt kojų technikos trūkumą aš supratau, apsilankiusi pas Asia ir kai buvau užsukusi pas Smauglį į karate treniruotę. Tada tik supratau, kad žmonės ne tik rankas turi bet ir kojas ir dar plius moka jomis naudotis

Gal jei būčiau ankščiau WT super technikomis suabejojusi ir kitus kovos menus aplankiusi, būčiau savarankiškai daugiau kojas treniravusi.