O kaip su rytu medicinos literatura? akupunktura, shiatsu, kuatsu ir t.t.? tai jau pasenusi literatura ir ja nedera remtis?
"Gali neatitikti" ir "neatitinka" tai 2 dideli skirtumai.
Jei visur ir visada sekchiau mediku rekomendacijomis, manes dabar jau nebutu. Turiu shiokia tokia patirti.
O del vaiku, tai kiekviename sporte galima izhiureti vaiku sveikatos zhalojima, ir ilgalaikes pasekmes auganchiam organizmui. Kiekvienas mato tai ka nori matyti.
Beje vaikai turi tevelius, kurie yra pakankamai subrende kad nusprestu ir patys priimtu sprendima "zhaist" savo vaiko sveikata ar ne. Atsakomybes peradresavimas nekorektishkas.
Akupunktūra simptominis gydymo būdas- jis priežasties negydo. Dėl kitų nežinau nieko.
O remtis senu gydymo būdu galima tuomet, jei jis nuolat aprašomas kaip veiksmingas, o ne tik paminėtas paskutinį kartą prieš beveik 20 metų (darau tokią išvadą, nes niekur neteko naujoj literatūroj rast, kad toks besimaitinimas tik partą per dieną yra nežalingas).
"Gali neatitikti" parašiau tikslingai siekiant išvengti faktinės klaidos, nes gal aš klystu ir tik Lietuvoj ir artimoj Europoj taip niekas nedaro, bet pvz kokioj Japonijoj licenzijuoti gydytojai maitinimąsi vieną kartą per dieną pripažįsta ir tebėra mokslo nenuginčytas. Nors vėlgi reikia nepamiršti, jog dėl skirtingo klimato juostų, skirtingo gyvenimo būdo ir kitų ypatumų tai, kas tinka azijiečiui, nebūtinai tinka europiečiui (pvz:. keliautojams po užsieny užvalgius vietinių valgių neretai užkietėja viduriai ar turi kitokių virškinimo sutrikimų).
Iš tiesų, kiekvienas mato tai, ką nori matyti- aš pirma čia įžvelgiu vaikų sveikatos žalojimą. Pirma, vaikas (kaip beje, ir suaugęs) turi suvalgyti dienos kalorijų normą (ir maistas turi būti subalansuotas). Jei žmogus maitinasi tik kartą per parą, vadinasi, tą milžinišką kiekį kalorijų jis turi gauti vienu kartu. Aš įsivaizduoju, jog maisto kiekis turėtų būt didžiulis, vadinasi, pertempiamas skrandis. Antra, staiga perėjus prie tokio režimo, organizmas tam nėra prisitaikęs, tad kaskart žmogui, kai jis valgydavo įprastu laiku, bet dabar nebegauna maisto, išsiskiria skrandžio sultys, kurios neturėdamas, ką virškint, graužia skrandžio gleivinę- puikios sąlygos vystytis gastritui (beje, dažniausiai jis pereina į lėtinį, tad žmogus vargsta visą gyvenimą).
Dėl miego- sakot, "nedagauna miego"- o jūs bent žinot, kokios normos pagal amžių žmogui privalomo miego? Ar žinot miego svarbą žmogaus organizmui? Atminčiai? Psichikai?..Ir ypač vaikams! Nelabai turbūt..
dėl tėvų- tėvai paprastai visad pasitiki treneriais kaip labiau už juos išmanančiais žmonėmis, tad nelabai pasidomėję, ar trenerio siūloma programa vaikui nebus žalinga, lengva ranką jį atiduoda į trenerio rankas. Taip, čia tikrai yra tėvų kaltės.
Bet kuriuo atveju, taikyti vaikams metodą nežinant visų subtilybių (veikimo mechanizmų, fiziologijos, žalos ir t.t.) yra per drąsu. Aš taip niekada neišdįsčiau, juolab su vaikais.. Eksperimentuoti galima su savim, bet ne su svetimais žmonėm. Tikiu, bet kuris licenzijuotas gydytojas man pritartu.
Šiuo klausimu, glaustai, bet pasakiau viską. Ačiū.