Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Dim mak

(1/5) > >>

Alan:
ką žinot apie tai, ir ar įmanoma tais jautriais priešininko kūno taškais pasinaudoti kovoje?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Saxum:

--- Citata ---ir ar įmanoma tais jautriais priešininko kūno taškais pasinaudoti kovoje?
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
--- Baigti citatą ---

Viskas priklauso nuo meistriškumo. O jis atsiranda treniruojantis.

Baisu:
Man rodos tai daugiau legendomis apipintas dalykas. Yra tu akupresūros taškų, bet juos kovoj panaudot yra įpatingai sunku. Kovoje normaliam varžovui "vožtelt į marmūzę" nėra taip paprasta, jau nekalbant apie precizišką tam tikro taško, tam tikra jėga ir/ar tam tikru kampu paspaudimą...
O jei varžovas guli ar yra surištas, tai kam tą Dim Mak benaudot :)
O šiaip daugely kovos menų yra parodomi skausmingesni taškai į kuriuos reikia smūgiuoti ir tai daroma dėl labai praktinių sumetimų - pataikius į labiau pažeidžiamą vietą gerokai sutaupysi savo laiko ir energijos, bei galėsi pasipriešint gerokai fiziškai stipresniam...

Apie Dim Mak vienas WT meistras atsitikima pasakojo - jaunystėj kovojant ir nugalėjus vieną priešininką, pastarasis sušuko, "tu pasmerktas mirti, aš Dim Mak meistras ir paspaudžiau tau reikalingus taškus". WT meistras replikuodavo - va, jau 40 metų aš vis laukiu, bet kažkodėl tas Dim Mak nesuveikia :)

Saxum:
Na kodėl legendomis? Juk akis yra vienas skausmingesnių taškų, kokia čia legenda? Tik va pataikyti į ją tikrai ne kiekvienas sugebės. Pradžiai reikia išmokti į galvą pataikyti, o po to jau mokintis į konkretesnes vietas. Bet kai jau išmoksi, tai nebereikės :D

Mobis:
O jei dar paėmus montiruotę, tai tada dar labiau išsiplėčia jautrių taškų spektras  :bat:

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją