AutoriusTema: Psichikos grūdinimas ir psichologija  (Skaityti 50061 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Sei-i

• Svečias
Psichikos grūdinimas ir psichologija
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Lap 10, 14:43:27 pm »
Tada ir supranti, kad para ne veltui praėjo!...  :D

lakuka

• Svečias
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Lap 16, 16:35:13 pm »
Nelabai kas diskutuoja, bet aš pasireikšiu :D

Psichologinis pasiruošimas kiek supratau, tai prieš varžybas, t.y.kovą.
Pradėsiu apie save ir rimtesnius sportininkus, kurie pastebėjau irgi taip daro.

Dažniausiai visą savaitę prieš varžybas stengiuosi viduj nusiramint ir atrast harmoniją, paskaitinėju kokias filosofines knygas, kur randu gerų minčių, nuteikiu teisinga kryptim savo mąstymą. O jau vakarą prieš varžybas pamedituoju ir stengiuos visiškai nusiramint[rašau lyg viską labai išmanyčiau :D ].

Varžybų dieną stengiuos mažiau bendraut, o jau prieš kovą iš vis nebebendrauju.

Visada būnu šiltai apsirengus, t.y. kimono, treningas, striukė, kepurė ir pirštinės.

Nukrentu į kokį kampą ir guliu. Guliu guliu, mąstau mąstau :D, neapsieinu be muzikos, kuri mane labai gerai ir kovingai nuteikia, priklauso ir nuo to, kas ją atlieką.

O tada ant tatamio, ir dingsta visos baimės, bet įtampa lieka, kurią reikia numalšint.

Sunkus tas psichologinis pasiruošimas ir įtampa baisiai vargina. Nei valgyt, nei gert nesinori.

Neseniai varžybose teko laukt savo kovos 4val., visą laiką įtampoj, nemaloni situaciją ir tas jausmas. Labai vargina. Kartais kovoj daugiau lemia priešininkų ir tavo paties psichologinis nusiteikimas. Tą kartą varžybose pasisekė. Visos kovos sėkmingos.

Žinau, kad dar reikia tobulėt tam psichologiniam pasiruošime, bet tai ne vienos dienos ar savaitės darbas. Viskas susiveda į mane pačią, į vidinę būseną beveik visą laiką. O dar daug dudoa užsispyrimas, noras įrodyt sau ir kitems, ką aš galiu ir kiek esu pasiekusi.

Ačiū už dėmesį :oops:  :D

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2004 Lap 16, 18:52:12 pm »
Priesh varzhybas tai chia sportininkai ruoshiasi. Psichologinis pasiruoshimas ishbesti aki, kai viens laiko tau uzh sprando, kitas taso tavo merga uzh kasos. Manau, chia disukutuojama apie tai.:) Psichologinis pasiruoshimas nepasiduoti panikai, kai vejasi sheshiese, ar gavus i duda nesustingti.

lakuka

• Svečias
« Atsakyti #18 įjungtas: 2004 Lap 16, 19:29:21 pm »
Taip ir reikėjo pradėt temą :rolleyes:
kadangi niekad neteko bėgt kai vejas kas nors ar patekt į panašias situacijas, tai tada nieko apie tai negaliu pasakyt :?

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Lap 16, 21:29:16 pm »
vava. as irgi daugiau apie kova gatveja sneku. o ne apie varzybes. nes manau aktualesne tema gatves mustynes nei sportas. (nu sorry biski ne i tema, bet kad nesusipratimu nekiltu :D)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2004 Lap 16, 21:29:16 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #20 įjungtas: 2004 Lap 16, 23:18:30 pm »
Nu bet kaip visiems rūpi tos gatvių muštynės. Ajajajajai :evil: Areodo, kad pagrindinis gyvenimo tikslas yra pasiruošti kažkokioms gatvių kovoms. Mokėjimas muštis, kaip ir geras psichologinis pasiruošimas gali net pakišti jums koją ir žymiai skaudžiau nukentėti. Kartais geriau paprasčiausiai nešti muilą, nei drąsiai atkišus krūtinę aiškintis su kokiais niekšeliai, kuriuos paskui primuši ir eini patenkinęs savo ego savais keliais ir nepastebi, kai vienas niekšelių išsitraukęs kokį peilį prisiveja ir suvaro į kepenis... Taip, kad negalvokit, jog mokėjimas muštis gatvėje ir absoliučiai ramūs nervai yra vaistas nuo visų ligų. Kita vertus patys pagalvokit, kodėl žmogus išsigąsta, kodėl susijaudina? Taigi tai yra paprasčiausias savisaugos instinktas, tad nereiktų stengtis jį "užmušti". Net baltieji rykliai kartais jam paklūsta.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2004 Lap 17, 08:51:17 am »
Juokingiausia, kad Saxum paminėto instinkto neužmuši... ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #22 įjungtas: 2004 Lap 17, 16:12:10 pm »
na gatves mustinems manau kiekvienas turi savu motyvu ir neprivalo ju cia isdestyti :D ir nemanau kad dabar uz tokius zodzius nusipelniau kritikos ir teismo. asmeniskai mano aplinkoje tai yra aktualu... todel man tai ir idomu kaip pagerint kazka :)

o instinkto niekas ir nenori uzmusti. baime naturalus dalykas... net geriausi kovotojai bijo, bet kaip su tuo susitvarkyt stai kur klausimas. stai del ko ir buvo uzvesta si tema :D (megstu sypsotis hehe :D)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2004 Lap 17, 16:41:41 pm »
Citata
na gatves mustinems manau kiekvienas turi savu motyvu ir neprivalo ju cia isdestyti :D

Klysti!  :D  Jei prasidės antivisuomeninio ir smurtinio elgesio propaganda, mes būsime priversti tave “atskirti nuo šitos bažnyčios“... ;)

Citata

ir nemanau kad dabar uz tokius zodzius nusipelniau kritikos ir teismo.

Saxum yra administratorius ir šio forumo kūrėjas. O tai reiškia, kad jis čia yra dievas...  :D  Jis gali ką nori kritikuoti ir į aną virtualų pasaulį pasiūsti, o visi kiti arba susitaiko su tuo, arba... Ir dievobaibingai pagarbiai į gerb. soke žodžius atsižvelgia... ;)

Citata

asmeniskai mano aplinkoje tai yra aktualu... todel man tai ir idomu kaip pagerint kazka :)

Tai ir smurtauk tik savo aplinkoje, o bobučių ir vaikučių - šiukštu neliesk!...  :A

Citata

o instinkto niekas ir nenori uzmusti. baime naturalus dalykas... net geriausi kovotojai bijo, bet kaip su tuo susitvarkyt stai kur klausimas.

Manau, kad aš pateikiau atsakymą tiek šioje, tiek panašioje kitoje temoje. Deja, ne visi įsikirto. Bet man tai kas?... ;)

Citata

stai del ko ir buvo uzvesta si tema :D

Ši ir kitos temos užvedamos iš poreikio bendrauti.  :D

Citata

(megstu sypsotis hehe :D)

:invision:

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Lap 17, 17:38:21 pm »
bobuciu ir vaiku siukstu nelieciu ir kitiem nerekomenduoju :D o propagandos as ir neprasau skleist ir berots pats neskleidziu :D tiesiog diskutuoju apie sau aktualius klausimus :). nesu koks hooliganas, tiesiog kartais gyvenimas privercia ir tiek :). ir paciam Sei-I manau yra teke pamosuoti kumsciais tame nera nieko blogo, aisku geriau isvenkt... bet kai reikia tai reikia (sitoj vietoj manau prasides filosofiniai apmastymai, kad kievienas pats pasirenka kaip jam elgtis ir visada yra iseitis  :-) ). na va i lankas dabar nugrybavau visai. ne i tema bet atremt argumentus juk reikia :).

« Atsakyti #24 įjungtas: 2004 Lap 17, 17:38:21 pm »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #25 įjungtas: 2004 Lap 22, 10:55:03 am »
Citata
na va i lankas dabar nugrybavau visai. ne i tema bet atremt argumentus juk reikia :).

Nereikia! Rizikuoji gauti kortelę, jei jumoro koks moderatorius, kaip kad aš, nesupras arba supyks Žmogėdra Foruminis...  :D

kukuruzas

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2004 Grd 08, 20:45:41 pm »
Citata
Nu bet kaip visiems rūpi tos gatvių muštynės. Ajajajajai :evil: Areodo, kad pagrindinis gyvenimo tikslas yra pasiruošti kažkokioms gatvių kovoms. Mokėjimas muštis, kaip ir geras psichologinis pasiruošimas gali net pakišti jums koją ir žymiai skaudžiau nukentėti. Kartais geriau paprasčiausiai nešti muilą, nei drąsiai atkišus krūtinę aiškintis su kokiais niekšeliai, kuriuos paskui primuši ir eini patenkinęs savo ego savais keliais ir nepastebi, kai vienas niekšelių išsitraukęs kokį peilį prisiveja ir suvaro į kepenis... Taip, kad negalvokit, jog mokėjimas muštis gatvėje ir absoliučiai ramūs nervai yra vaistas nuo visų ligų. Kita vertus patys pagalvokit, kodėl žmogus išsigąsta, kodėl susijaudina? Taigi tai yra paprasčiausias savisaugos instinktas, tad nereiktų stengtis jį "užmušti". Net baltieji rykliai kartais jam paklūsta.

manau kad jis pasake tai kas labiausiai jam rupi ir uz tai kritikuoti negalima tik issakyti savo nuomone , beje kiek supratau is sito tavo
posto kad arba neatsimeni savo tamtikro amziaus kai turejai uzsavia kovoti arba paprasaciausiai to nenori sakyti , turbut pats supranti jeigu
siais laikais atsusksi kita zanda tai kita karta negalesi per gatve neuzkliudytas pereiti ....  nepriimk asmeniskai cia tiesiog mano nuomone

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #27 įjungtas: 2004 Grd 08, 22:47:42 pm »
Citata

manau kad jis pasake tai kas labiausiai jam rupi ir uz tai kritikuoti negalima tik issakyti savo nuomone , beje kiek supratau is sito tavo
posto kad arba neatsimeni savo tamtikro amziaus kai turejai uzsavia kovoti arba paprasaciausiai to nenori sakyti , turbut pats supranti jeigu
siais laikais atsusksi kita zanda tai kita karta negalesi per gatve neuzkliudytas pereiti ....  nepriimk asmeniskai cia tiesiog mano nuomone

Aš tai manau, kad tamstai reiktų kiek daugiau pasiskaityti mūsų forumo diskusijas. Nes mano atsakymas būtų paprasčiausiai pasikartojimas.

Beje, šiandien Sei-I neblogą mintį įdėjo temoje apie ginklus, pacituosiu, nes tai iš dalies atspindi, ką norėjau pasakyti:

Citata

Jei tau sako, kad atsitraukimas - silpnumo požymis, tai silpnumo požymis yra klausyti kitų nuomonės. Būk aukščiau jos! Jei TAU reikia muštis - MUŠKIS! (vaje, kaip čia taip Sei-i smurtą propaguoja???  ) Jei tau nebūtina muštis - bbd ant to, kuris šokinėja...

vartotojas

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2005 Sau 10, 14:55:39 pm »
mano požiūriu, "psichikos grūdinimas" - tai tam tikro laipsnio "smegenų nušaldymas" savo noru.

sorry už terminologiją, bet geriau nesugalvojau.

pagrindinius būdus žinau du:

1. jei kokioje nors situacijoje jautiesi nejaukiai,  pradedi sąmoningai jos ieškoti. laikui bėgant dirgikliai "atbunka", nerimas dingsta. nežinau ar verta minėti, bet tai tiesiogiai susiję su smegenų chemija ir Pavlovo teorijomis - kartojantis dirgikliui, organizmas išskiria vis mažiau streso hormonų.
Tai pakankamai rizikingas būdas, bet patikimas. aš taip pamažu atsikračiau paniškos aukščio baimės.

2. hipotetinis situacijos modeliavimas.  jei kas nors kelia baimę ar nerimą, tiesiog pradedi "prasukinėti" visą situaciją galvoje. vieną, du, dešimt, 100 kartų. modeliuoji savo veiksmus, priešininko veiksmus, galimus variantus. susitapatini su pseudopriešininku, galvoji, kaip elgtumeisi jo vietos, kokios reakcijos lauktum iš aukos ir kokios - ne.
yra dvi puikios anoniminės sentencijos  - "kartojimas - mokslo motina" ir "jei tu sugebėjai mintyse užmušti, sugebėsi ir gyvenime". gal kiek per vulgaru, bet iš esmės kartojant situaciją mintyse išsiugdo panašus elgesio modelis, kaip ir ieškant realių nuotykių.
Didžiausias minusas - tam reikia daug laiko ir fantazijos.

Be abejo, yra ir tradicinis meditavimas, lotoso pozos etc. , bet aš žiūriu į tai pakankamai skeptiškai. Vistik Vakarų/tarybinis auklėjimas daro savo. visų šių technikų tikslas - visiška emocijų kontrolė esktremalioje situacijoje, o kuri kam gersnė - kiekvienas pasirenka pagal save.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2005 Sau 10, 15:04:01 pm »
apie tai esu galvojas ir pastebejau kad gyvenima tas viekia :D abi sitoacijos :)

tik gal reiktu sukeist vietom abu budus. ir tada nuo pirmo pereidineti prie antro. sujungt abu :).

« Atsakyti #29 įjungtas: 2005 Sau 10, 15:04:01 pm »