Girdėjau teiginį, kad Won Hwa Do susijęs su taip vadinama Unifikacijos bažnyčia (na čia tie, kur "už tyrą meilę" ir "taiką pasaulyje").
Ar kas gali tą patvirtinti ar paneigti?
Galiu ir paneigti ir patvirtinti

Susivienijimo judėjimas jau nuo 70-jų metų pradėjo praktikuoti kovos menus. Vienas iš jų lyderių sukūrė savo kovos meną (skirtingu technikų mišraine) Tongil Moo Do (Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti). Kai Susivienijimo Judėjimo lyderis S.M.Moon pamatė Won Hwa Do, jam šitas kovos menas patiko, todėl Han Bong Ki (Won Hwa Do įkūrėjas) buvo paprašytas dėstyti WHD šio judėjimo nariams. Daugelis TongilMooDo meistrų persiorentavo į WHD.
Turiu pažįstamą Lenkijoje kuris treniravosi WHD pas vieną tokį meistrą, taip pat J.Senčukavas treniravosi pas tokį persiorentavusi meistrą. Labai įdomiai buvo su tais meistrais, vienas iš jų parodė 7 formas ir tik 3 iš jų buvo WHD o kitos TongilMooDo, kitas dėstė WonHwaDo ir UMA (Unified martial art, Tongil Moo Do ...) ir viską vadino WonHwaDo. WHD įkūrėju jie vadino dr. Joon Ho Seuk, kuris realiai yra Tongil Moo Do įkūrėjas. Tas mano pažįstamas Lenkas užsiiminėjo WHD/TMD kažkur 1992-1995 metais, kiek žinau J.Srenčukovas irgi panašiu laiku užsiiminėjo WonHwaDo.
Laikui bėgant Han Bong Ki ir Susivienijimo judėjimo vadovybė prarado bendra kalbą. Nežinau tiksliai kas ten buvo, bet pagal mano žinias, tai Susivienijimo judėjimo nariai pradėjo naudoti WHD grynai naujų narių pritraukimui, Han Bong Ki tai nepatiko.
Rezultatas toks: maždaug nuo devynesdešimtųjų vidurio Susivienijimo judėjimas vėl grižo prie Tongil Moo Do, o Won Hwa Do nuėjo savo keliu.
Žinoma Susivienijimo judėjimo nariai padėjo WonHwaDo vystymui. Tarp jų yra daug gerų žmonių, kurie nėra kokie nors religiniai fanatikai ir kurie ir dabar dėsto WonHwaDo, jų dėka WonHwaDo atkeliavo į Europa.
Kai aš paklausiau Korėjiečio Han Hyong Suk(jis yra Han Bong Ki sūnus) koks yra ryšis tarp WonHwaDo ir Susivienijimo bažnyčios, jis man pasakė: „Apie kokį ryšį mes galime kalbėti? Korėjoje kai kurios Protestantiškos bažnyčios turi savo Teakwondo komandas. Jie naudoja jas savo religijai pristatyti, bet argi kas nors sako, kad Teakwondo yra susijęs su krikščionių bažnyčia?“
Kiek aš suprantu, tai pas rytiečius Kovos menai dažnai turėjo ryšį su religiją. Jiems kažkaip be to sudėtinga. Pvz. Aikido. Kai kur Aikidokai iki šiol skaito Oešibos kalbas kuriuose dėstoma jo gyvenimo filosofija pagrįsta jo religinę patirtimi

Man asmeniškai ne tai rūpi. WonHwaDo man duoda gerą judesį turinti vieningą principą ir tai man patinka. Per treniruotes, mes jokių religinių tekstų nenagrinėjame. Nusilenkimų turime gal 10 kartų mažiau nei Aikido

Įkūrėjo ar kieno nors kito nuotraukos salėje kabinti neprivalome.
Vat toks paneigimas/patvirtinimas

Tiek trumpai apie istoriją su munistais ir WHD.