1. Treniravaus tik sportinį dziudo, gatvėje niekad nepavedė, gal aš tikrai labai protingas?
2. Smūgiuot moku tik teoriškai
3. a)susikibti gali ir pats, b)prieš nemokantį stovėti susikibti nereikia, užtenka jausti priešininko balansą.
Aš karate užsiminėjau tiek kiek pats užsiminėjai dziudo, ir nelaikau savęs karate žinovu, todėl esu giliai įsitikinęs, kad drąsu nemokant kovos meno, ar pasimokius jį metus teigti, jog jis neveikia ten ar ten. Man karate neveikia, aš koją iki klyno iškeliu duok dieve, įdomu kodėl? 
Vadinasi esi labai protingas arba tau
paprasciausiai pasiseke...
Kad manes nesusparde iki samones netekimo kokiais 20kg sunkesnis, man irgi pasiseke, bet pertvara nosies kreivoka iki dabar...

O vat
po panashaus stazo su TKD, tai kazkodel tai niekad tokiu problemu neishkilo... Buvo ivairiu dalyku, bet pamoku visam gyvenimui, kazkodel tai nebuvo... Kur cia shuo pakastas...

Ir savo zodziu neatsijemu.
Sportinis dziudo
zalia naujoka prastai paruoshia gatvei! Jeigu zmogus turejo jau kazkoki staza kituose (ypac smuginiuose) kovos menuose arba pasitaike geras treneris, kuris bent jau minimaliai parode, kaip visa tai galima panaudoti gatvej, tada galbut kitaip, bet shiaip jau, kai tau kokie 15-ka metu tai proto gali ir nepakakti...