AutoriusTema: Judo (Dziudo)  (Skaityti 133410 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Shoshin

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 227

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Judo
« Atsakyti #105 įjungtas: 2008 Sau 01, 21:50:18 pm »
Karta buvau parases uzklausima i LJF puslapi del goshinjutsu. Jie atsake, kad Lietuvoje nepraktikuojamas nei goshinjutsu, nei kitos Kodokan programos dalys, tai reiskia ir Koshiki no kata.

P.S. Koshiki no kata remiasi Kito ryu mokymu. S.Ibaraki laikotrapiu Kito ryu "taijutsu" buvo vadinama yoroi kumiuchi, ka Paladinas, tikriausiai, ir megino pasakyti. Teigiama, kad 18 a. pradzioje Kito ryu buvo pervadinta i Kito ryu judo, taciau ilgainiui ji tapo zinoma kaip Kito ryu jujutsu, kaip vadinama ir iki siol. Jei dar kur isliko.. 

vaidas

• Svečias
dziudo sportas
« Atsakyti #106 įjungtas: 2008 Rgs 15, 14:42:05 pm »
Sveiki,taigi planuoju lankyti dziudo ir noreciau suzinoti siektiek info,man tik 13 metu  ;-) ar idomus sportas? ar daug jegu reikia veiksmams atlikti(permetimams) ar reikia tureti ugio?

Aciu

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: dziudo sportas
« Atsakyti #107 įjungtas: 2008 Rgs 15, 14:52:05 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Sveiki,taigi planuoju lankyti dziudo ir noreciau suzinoti siektiek info,man tik 13 metu  ;-) ar idomus sportas? ar daug jegu reikia veiksmams atlikti(permetimams) ar reikia tureti ugio?

Aciu
Labas, pati dziudo nelankiau, ilgai lankė draugė. Tai iš bendro išsilavinimo - ūgio geriau "neturėti", didelis ūgis trukdo (pažiūrėk pasaulines varžybas, ko tai Sabonių ne daugoka), jėgos turėti permetimam, manau, daug nereik, reik išmanyti fiziką mechaniką. Na, o kol ją tyrinėsi, tai gal ir sportas taps įdomus  ;-)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #108 įjungtas: 2008 Rgs 15, 15:04:29 pm »
Aciu

Apie dziudo Bandito papasakos, turi juodą diržą, tegul atidirba  :ruko:

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Rgs 15, 15:30:04 pm »
Dziudo yra svorio kategorijos, todėl priklausomai nuo tavo sudėjimo varžybose kovosi su tokiais kaip tu (storesniais ir mažesniais arba aukštesniais bet plonesniais :) ) Metimams atlikti jėgos nereikia, bet kovojant reikia labai daug ištvermės, nes pastoviai stumdaisi, tas aišku ateina su laiku.... Įdomių kovinių sportų darbo prasme nėra, jie visi remiasi pagrindiniais principais, kuriuos ištisai ir atidirbinėji. Kovojant aišku įdomiau, bet tai užima nedidelę treniravimosi dalį. Kai pradedi suprasti kas ir prie ko daros įdomu, bet tam turėsi pakentėti ir išbūti treniruotėse keletą metų. Pirmus mėnesius greičiausi mokysies kristi ir pagrindų, kad nesusižalotum ir nežalotum kitų.
Tiek apie dziudo, man tai patinka...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Rgs 15, 15:30:04 pm »

vaidas

• Svečias
« Atsakyti #110 įjungtas: 2008 Rgs 15, 20:06:00 pm »
na ka kaip Saxum sake laukiu Bandito atsakimo :)

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Šalis: 00
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #111 įjungtas: 2008 Rgs 15, 20:20:42 pm »
Na galvojau šiandien parašyti ar ne. Na gerai. truputi parašysiu.

DZIUDO - tikrai  gana įdomi sporto šaka / kovų menas. Tai ne pasispardimas, jokių muštinių, tai tiesiog imtynės. Kur yra kimono (gi). Stovėsenoje daromi metimai, kur tikrai jėga nėra reikšminga. Svarbiausia techniškai atlikti metimą. O kad taip padaryti reikia ne vienus metus prakaituoti salėje. Bet jei norėsi išaugt geru dziudoistu tai buk pasiruošęs viskam. Tai pat yra ir parterio technika, kuri irgi yra viena iš dziudo dalių. Dauguma sportininkų stengėsi laimėt stovėsenoj, tačiau iš patirties sakau, kad parteris yra pusė laimėjimo.
Žodžiu, dziudo mokina judėti, panaudoti priešininko jėgą prieš jį patį. Nesvarbu kiek turi jėgų. Mokėk apgauti ir panaudoti savo įgūdžius palaužyti priešininką. Svarbiausia nesustok vien stovėsenoj, atidirbinėk ir parterį.
Tikrai patariu nueiti sportuoti, nepagailėsi. Nes kūnas dar nėra susiformavęs, o imtynės puikiausiai tiks.
Tikiuosi kad Smauglys mane papildys ir padės tau pasirinkt. ;)

P.S. Saxumai, aš atidirbau tą juodą diržą kai jį man suteikė. :)  :punch:
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #112 įjungtas: 2008 Rgs 15, 20:57:44 pm »
P.S. Saxumai, aš atidirbau tą juodą diržą kai jį man suteikė. :)  :punch:

Be jokios abejonės :respect: Čia tik šiaip pokštas buvo :ragatke:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2008 Rgs 15, 21:56:50 pm »

Aciu
ka nors patart  :chmm: cia tas pats kaip aklam, nuo pat gimimo paaiskint ,kaip atrodo raudona spalva  :D nueik ir paciupinesi ta DZIUDO .

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Rgs 16, 16:30:43 pm »
Citata
ar idomus sportas?
Cia kaip kam... Man paciam patiko, o ,tarkim, mano vienas draugas per pirmasias treniruotes sugebejo ranka susilauzyti...
Citata
ar daug jegu reikia veiksmams atlikti(permetimams)
Ziurint kokie veiksmai... Yra veiksmu, kurie mazai reikalauja fizinio parengimo (tsakant, jegos) ir yra kurie reikalauja gana nemazai...
Citata
ar reikia tureti ugio?
Su ugiu yra taip... Kresniems mazaugiams dauguma veiksmu yra lengviau atlikti... Bet visa beda, kad labai nuoshirdziai uzsiiminejant imtynemis (visomis) yra gresme, kad neaugsi daugiau... Tai ne 100% faktas, bet visgi tokia gresme yra, nes jau minejau, kad nemazai ish mano pazistamu imtynininku yra neaukshto ugio, ir tai yra nevien tik mano pastebejimas... Bet jeigu ish to, kad gali (ash jokiu budu nesakau, kad butinai taip ir atsitiks) nustoti augti, tu nedarai problemos, tai mazas ugis tikrai nebeda...
Citata
Aciu
Prašom...
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Rgs 16, 16:30:43 pm »

vaidas

• Svečias
« Atsakyti #115 įjungtas: 2008 Rgs 16, 16:41:33 pm »
Bet visa beda, kad labai nuoshirdziai uzsiiminejant imtynemis (visomis) yra gresme, kad neaugsi daugiau...

o kodel yra gresme nebeaugti?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #116 įjungtas: 2008 Rgs 16, 16:59:52 pm »
o kodel yra gresme nebeaugti?
Gal todel, kad daznai kritineti tenka ir atsitranko sekrecines (ar kaip jos ten) liaukos, gal todel, kad tenka "kilnoti" nemazus svorius per treniruotes, o tai itakojo stuburo vistimasi, bet taip jau atsitinka, kad tam tikra dalis imtynininku pasilieka zemo ugio... Man tarkim Dziudo treniruotes lig ir nepakenke ugiui (lankiau kokius pusantru-du metus nuo kokiu 14-15metu)... Mano klasiokui, su kuriuo lankiau irgi lig ir nepakenke (nors lanke uz mane ilgiau), bet ish mano pazistamuju imtynininku apie 65-75% visgi priklauso zemaugiu "rasei"...
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgs 16, 17:03:41 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

vaidas

• Svečias
« Atsakyti #117 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:02:20 pm »
na mano ugis 1.50m tai tikiuosi kad nepakenks ugiui  :bijo:

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:10:53 pm »
na mano ugis 1.50m tai tikiuosi kad nepakenks ugiui  :bijo:
Priklauso nuo daug ko... Nuo paveldimumo, nuo tavo fizinio parengtumo, nuo to kaip tos treniruotes "padarytos" bus, ir nuo tavo amziaus... Sakau, yra nemazai faktoriu...
Vat neaishku, kokiu laikotarpiu labiau gali pakenkti treniruotes ugiui ar nuo šešių metu, ar tuo laiku, kai daugumai berniukų parsideda pats augimas, t.y. nuo 13-15metu...
Tarkim manaja ziopla nuomone, tai tavo amziuje jau lig ir neturetu pakenkti, bet ash mokslinio darbo shioje srityje neatlikinejau ir tiksliai atsakyti negaliu...  :oops:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

pouliuzas

• Svečias
« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:11:50 pm »
Mazas ugis daznai pasilieka todel, kad per anksti pradedama kacialintis. Nors seip dar nieko jei teisingai kacialiniesi, neuzkraudamas stuburo. Taciau jei nuo pat pradziu darai pratimus nugarai, apkraudamas stubura, manau rizika nelabai beaugti gan didele  :-)
Be to kam tos kacialkos, kol tavo organizmas dar tam nepasirenges... Yra "dafiga" pratimu tik su savo kunu, kurie tikrai nepakenks augimui. Kad ir tie patys prisitraukimai, atsilenkimai, atsispaudimai. Kitu pratimu nezinau pavadinimu, bet zinau kaip atlikti  :D na zodziu, manau, kad kai esi jaunas tavo kunas pilnai sutvirtes nuo tokiu pratimu. Be to pabandyk ju atlikti daug, tai ryte jausis rezultatas, nereiks pumpuot tu gelezu

« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:11:50 pm »