Tarkim Naujoje Vilnioje yra judo klubas "Lokys". Labai geras treneris Bazys, kuris sugeba kiekvienoje kartoje užauginti labai geru judokų.
Visa beda, kad man asmenishkai yra nusiš... ant tu olimpiniu medaliu ir cempionu buti neplanuoju. Mane domintu shiuo metu butent Kodokaninis Dziudo, Wolf'o Horsto idejos (tsakant, kovinis dziudo) ir shio kovos meno bendrybes su Jujutsu, Aikido ir panashiais dalykais... O vat tokios mano "filosofijos" ponui Baziui abejoju ar bus priimtinos, o dar turint omeni, kad ish manes jis cempiono negales daryti, tai nafig ash jam toks reikalingas..
Tai vat iš ten paėmęs sportininką aš per metus (o gal ir greičiau) pilnai paruoščiau kovoms aštuonkampyje. Nes metimai ir bazė puikūs. Beliktų išmokinti reaguoti į smūgius.
Matai net gi pats pripazisti, kad sportinio dziudo prauoshimas yra nepakankams (reikalinga tam tikra adaptacija, "darabotke")
O jei kovoti su grappleristais ar japonų Bushido atstovais, tai aišku tektų ir parterį stiprinti. Bet esant geram judesiui (o tokį judo sportininkai išsiugdo treniruotėse) parterį ištobulinti irgi būtų nesunku.
Na gatveja nebutinas toks subtilus parterio ishmanymas kaip BJJ ir kiek dziudokos to ishmokomi (jeigu jie nera totalus lochai) to manau gatveje pakanka, kad nepridetumei i kelnias, jeigu busi pargriautas...
Dėl savigynos, tai galima mokėti visas kata ir metimus, bet jei bailys išsigąs, tai gaus į galvą ir nuo nieko nelankančio.
Na ash lig ir nematau Dziudoistinese katose vienintelio ishsigelbejimo, paprasciausiai jose yra tokie dalykai, ko nera sportiniame dziudo...
Ir vapshie, nereikia suprieshinti tu dveju treniravimosi budu..! Ish serijos mes treniruojames arba tik katas, arba tik sportines kovas ir jokiu budu nesiruoshiame tu dvieju dalyku derinti...