AutoriusTema: Judo (Dziudo)  (Skaityti 133529 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

pouliuzas

• Svečias
Re: dziudo sportas
« Atsakyti #120 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:25:34 pm »
cia del tu paminetu "nemazu svoriu" per treniruotes  :-)

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #121 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:28:58 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Mazas ugis daznai pasilieka todel, kad per anksti pradedama kacialintis. Nors seip dar nieko jei teisingai kacialiniesi, neuzkraudamas stuburo. Taciau jei nuo pat pradziu darai pratimus nugarai, apkraudamas stubura, manau rizika nelabai beaugti gan didele  :-)
Be to kam tos kacialkos, kol tavo organizmas dar tam nepasirenges... Yra "dafiga" pratimu tik su savo kunu, kurie tikrai nepakenks augimui. Kad ir tie patys prisitraukimai, atsilenkimai, atsispaudimai. Kitu pratimu nezinau pavadinimu, bet zinau kaip atlikti  :D na zodziu, manau, kad kai esi jaunas tavo kunas pilnai sutvirtes nuo tokiu pratimu. Be to pabandyk ju atlikti daug, tai ryte jausis rezultatas, nereiks pumpuot tu gelezu
Dziudo, sambo ir kituose imtynese yra gana svarbiu pratimu, kuriuos atlieki ne su savu, o su partnerio svoriu... Begimas per sale, pritupimai su partneriu ant peciu, tie patis visokie metimai per dubeni per peti, kurie dazniausiai(daugumai, bet ne visiems) irgi nemazai jegos reikalauja...
Nors ish kitos puses ash irgi galiu buti neteisus, nes kalbu apie tai kas buvo priesh kokius 17-19 metu, dabar gi gali buti bishki kitokia treniruociu sistema... :rolleyes:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2008 Rgs 16, 17:34:29 pm »
cia del tu paminetu "nemazu svoriu" per treniruotes  :-)
Uzsieni visi triuksmingi darbai atliekami su specialiom ausinem, darba dulketose patalpose su respiratoriais. Pas mus gi i tai galbut pradejo kreipti demesi tik paskutiniu laiku (kai ES'as galbut priverte)... Tas pats ir su kacialkom (kuriu pas dziudokas bent jau anksciau nebudavo) ir visokiomis imtynemis... Anksciau to nebuvo, kad kam nors rupetu sportininku ugis, dabar gal kitaip...  :rolleyes:

P.S. Ir nesupraskyte cia visi, kad ash noriu apjuodinti Dziudo ir kitas imtynes!!!  :ne: Paprasciausiai noriu, kad zmones zinotu ne tik apie pliusus, bet ir galimus minusus vieno ar kito uzsiemimo...  ;-)
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgs 16, 17:43:45 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #123 įjungtas: 2008 Rgs 16, 18:01:46 pm »
Tiesa, dar prisiminiau...  :oops:
Visose imtynese labai svarbu akrobatinis paruoshimas... Tikiuosi ne vienas pastebejote, kad sportines gimnastikos atstovai irgi daznai buna mazaugiai...  :ruko:  :-)
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #124 įjungtas: 2008 Rgs 16, 18:27:09 pm »
Paladinas, nu kam taip, kaip čia pasakius šnekėti niekus...
Užsiiminėjau dziudo nuo 10 iki 18  ir ūgiui nepakenkė (182), nes nekilnojau štangų.
Pritupimų daryti man bent jau su kitais vaikais ant pečių niekas neliepė. Nežinau metimo kurio atlikimui reiktų užsikrauti stuburą labai stipriai (jei jis aišku teisingai atliekamas). Nu gal yra trenerių, kurie negalvoja apie vaiko sveikatą, bet kiek žinau nei Techovas, nei Mečkovskis nei Rudas(sambo) nei Žulonas to nedarydavo.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #124 įjungtas: 2008 Rgs 16, 18:27:09 pm »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #125 įjungtas: 2008 Rgs 17, 00:18:58 am »
Bet visa beda, kad labai nuoshirdziai uzsiiminejant imtynemis (visomis) yra gresme, kad neaugsi daugiau...
Bredas ir tiek. :luztu:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2008 Rgs 17, 02:45:46 am »
Paladinas, nu kam taip, kaip čia pasakius šnekėti niekus...
Užsiiminėjau dziudo nuo 10 iki 18  ir ūgiui nepakenkė (182), nes nekilnojau štangų.
Pritupimų daryti man bent jau su kitais vaikais ant pečių niekas neliepė. Nežinau metimo kurio atlikimui reiktų užsikrauti stuburą labai stipriai (jei jis aišku teisingai atliekamas). Nu gal yra trenerių, kurie negalvoja apie vaiko sveikatą, bet kiek žinau nei Techovas, nei Mečkovskis nei Rudas(sambo) nei Žulonas to nedarydavo.
O ish kur tu ishtraukei, kad kacialka kenkia ugiui... Na shtangistu lig ir nepazistu, todel susilaikysiu nuo nuomones reishkimo, kulturistu kiek pazistu, tai tik vienas ish ju mazesnio ugio, bet ir tai negalima sakyti, kad jis nuo kulturizmo nustojo augti, nes kacialintis pradejo po devyniu klasiu (jei ne veliau). Trumpai tariant tarp kulturistu kaip ir nepastebejau polinkio i maza ugi (bent jau tarp savu pazistamuju)...

O dabar grizkim prie imtyniu... Man paciam dziudavimas lig ir itakos nepadare, nes kai matavausi paskutini karta, tai ugis buvo 183cm, mano klasiokas, kuris uz mane ir anksciau pradejo treniruotis ir veliau nustojo nebent kresnas kaip imtynininkas laikui begant pasidare, bet ugis daugmaz... Na ash jau senesnese zinutese atkreipiau demesi, kad tai nera 100% ar net 150%, o tik ash ir ne vienas kitas mano pazistamuju pastebejo tokia tendencija.

Kiek dar kartu reiks pakartoti zodi tendencija, kad neishvertinetumete man minciu, kaip apsoliucios tiesos???

Na Zalgirio klube tuo metu buvo keturi (jei neklistu) oficialus treneriai ish kuriu du, mano ir dar vienas treneriai (Kurakas ir Ilkevič) uz mane net tais laikais mazesni buvo, kiti - normalaus ugio... Tai kaip suprantu, dabar kaip amerikonu filmuose apie psichoanalizes visokias turesiu atsigulti ant kushetes ir vardinti visus atvejus ish mano pazistamuju, kurie buvo ar yra mazaugiai, nes kitaip jus manysit, kad kalbu apsirukes??? Na gal kokiu 8-12 atveju  manau ishvardinsiu...
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgs 17, 04:34:13 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2008 Rgs 17, 03:18:18 am »
Na ish visu treneruku, su kuriais nors po pora treniruociu lankiau, tai tik braliukai Galavačiai buvo mažaugiai, bet turint omeni pakankamai gera Piotro Galavačiaus akrobatini paruošimą, tai velgi galima atrasti "paraleliu"... Valadaicevas, visa taekwondo chebra, tas pats Lisicinas (nu atsiprashau, jis gal irgi su kokiu nors sambo jaunysteje galbut buvo susijęs), Petraitis, Iljinovas kazkokiu tai budu nebuvo mazaugiai (bent jau taip man dabar atrodo)... Shiaip pagal SKAT'o linija shiek tieko susidurti su treneriais destanciais (tipo) kovine savygina, tai kiek atsimenu visi jie nekaratistai buvo, o imtynininkai, ir kazkodeltai mazaugiai... Va rudeni zvalgyba N.Villnios Dziudo klube "Lokys" dariau, ir maciau ta dede ish nuotrakos, tsakant, pagrindini treneri... Tai kaip cia gaunasi, turbut su plyta gavau, nes ir ta atsimenu, kaip mazaugi (gal ir ne 145cm, o aukshtesni, bet visgi)...
Baisu... :bijo: Visai mano skleroze mane i senatve pribaigs...  :banging: :-(
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgs 17, 04:36:41 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #128 įjungtas: 2008 Rgs 17, 07:39:22 am »
Va rudeni zvalgyba N.Villnios Dziudo klube "Lokys" dariau, ir maciau ta dede ish nuotrakos, tsakant, pagrindini treneri... Tai kaip cia gaunasi, turbut su plyta gavau, nes ir ta atsimenu, kaip mazaugi (gal ir ne 145cm, o aukshtesni, bet visgi)...
Baisu... :bijo: Visai mano skleroze mane i senatve pribaigs...  :banging: :-(
Pasiūrėk į sunkumų kilnotojus, o ne į klubinius kačiokus dirbančius ant staklių.
Nepamirškim, kad lokio treneris yra ir šiaip nelabai stambus, čia gal tiesiog į tėvus reikia žiūrėti.
O pvz. olimpietis Albertas Techovas už brolį Alaną ir žemesnis visa galva, o abu dziudo visą gyvenimą treniravosi. (gal tiesiog anksčiau rūkyt pradėjo :) )

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2008 Rgs 17, 08:04:23 am »
Citata
Pritupimų daryti man bent jau su kitais vaikais ant pečių niekas neliepė.

Tau neliepe, o man teko... Tu sekmadieniais eidavai uz dyka atvira Zalgirio baseina, po treniruotes, speju kad nelabai.!? O man teko...
Citata
Nežinau metimo kurio atlikimui reiktų užsikrauti stuburą labai stipriai (jei jis aišku teisingai atliekamas).

Nezinau, kaip tu, bent jau ash apie technishkaji dziudo suzinojau tik ish knygu ir ish vaizdines medziagos internete, nes tas, kuri ash pazinojau lankydamas ish esmes buvo didziaja dalimi jega pagristas dziudo... Bet cia turbut ir sustosiu, nes ir taip manau, sakysit, kad briedus shneku, ar shiaip esu apsirukes, tai velniam burna aushinti (tiksliau pasakius, pirshtus varginti)...
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgs 17, 08:07:35 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

« Atsakyti #129 įjungtas: 2008 Rgs 17, 08:04:23 am »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2008 Rgs 17, 08:11:43 am »
Pasiūrėk į sunkumų kilnotojus, o ne į klubinius kačiokus dirbančius ant staklių.
Nepamirškim, kad lokio treneris yra ir šiaip nelabai stambus, čia gal tiesiog į tėvus reikia žiūrėti.
O pvz. olimpietis Albertas Techovas už brolį Alaną ir žemesnis visa galva, o abu dziudo visą gyvenimą treniravosi. (gal tiesiog anksčiau rūkyt pradėjo :) )
Sunku man ziureti, kai tik per TV tuos galiunus ar shtangistus matau... O vat su imtynininkais ne karta teko susidurti, pazinoti, bendradarbiauti, ish to ir mano briedai...  :rolleyes:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #131 įjungtas: 2008 Rgs 17, 08:31:11 am »
O vat su imtynininkais ne karta teko susidurti, pazinoti, bendradarbiauti, ish to ir mano briedai...  :rolleyes:

Na, Mindaugas Ežerskis nepasakyčiau, kad žemo ūgio. Mindaugas Mizgaitis dar aukštesnis...

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #132 įjungtas: 2008 Rgs 17, 08:37:23 am »
Aš apie techniškąjį dziudo sužinojau iš trenerių. :senis:
O apie techiškąjį aikido siūlau net nebandys sužinot iš knygų, nes gali labai toli nusigrybauti (net toliau negu kai kurie 10 ne aikido dano sensėjai)...

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2008 Rgs 17, 08:38:57 am »
Aš apie techniškąjį dziudo sužinojau iš trenerių. :senis:
O apie techiškąjį aikido siūlau net nebandyti sužinot iš knygų, nes gali labai toli nusigrybauti (net toliau negu kai kurie 10 ne aikido dano sensėjai)...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #134 įjungtas: 2008 Rgs 17, 11:51:15 am »
Broliai Golovačiai visi mažiukai. Nu genai tokie. Genai!
Tam pačiam "Žalgiryje" judo treniravo ir Armonavičius, bei dar vienas treneris. Abu tikrai didesni nei 180 cm.
Pritūpimai su štanga daromi ir lengvojoje atletikoje ir nieks čia nerašinėja, kad tai kenkia ūgiui.
Tad užteks čia mėtyti vaikiškus argumentus.
Tendenciją gal ir galima pastebėti, bet čia kita priežąstis. Smūgiuotojų pliusas ilgos galūnės. tad aukštaūgiai perspektyvesni.
O imtynėse tame tarpe ir judo kūnas turi būti labai mobilus. Labai sudėtingai derinama visų kūno dalių jūdėjimas. ir perspektyvesni dažnai kresnoko sudėjimo žmonės. Ilgšius čia greit "užlaužia" :D
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #134 įjungtas: 2008 Rgs 17, 11:51:15 am »