Paladinas, nu kam taip, kaip čia pasakius šnekėti niekus...
Užsiiminėjau dziudo nuo 10 iki 18 ir ūgiui nepakenkė (182), nes nekilnojau štangų.
Pritupimų daryti man bent jau su kitais vaikais ant pečių niekas neliepė. Nežinau metimo kurio atlikimui reiktų užsikrauti stuburą labai stipriai (jei jis aišku teisingai atliekamas). Nu gal yra trenerių, kurie negalvoja apie vaiko sveikatą, bet kiek žinau nei Techovas, nei Mečkovskis nei Rudas(sambo) nei Žulonas to nedarydavo.
O ish kur tu ishtraukei, kad
kacialka kenkia ugiui... Na shtangistu lig ir nepazistu, todel susilaikysiu nuo nuomones reishkimo, kulturistu kiek pazistu, tai tik vienas ish ju mazesnio ugio, bet ir tai negalima sakyti, kad jis nuo kulturizmo nustojo augti, nes kacialintis pradejo po devyniu klasiu (jei ne veliau). Trumpai tariant tarp kulturistu kaip ir nepastebejau polinkio i maza ugi (bent jau tarp
savu pazistamuju)...
O dabar grizkim prie imtyniu... Man paciam dziudavimas lig ir itakos nepadare, nes kai matavausi paskutini karta, tai ugis buvo 183cm, mano klasiokas, kuris uz mane ir anksciau pradejo treniruotis ir veliau nustojo nebent kresnas kaip imtynininkas laikui begant pasidare, bet ugis daugmaz... Na ash jau
senesnese zinutese atkreipiau demesi, kad tai nera 100% ar net 150%, o tik ash ir ne vienas kitas mano pazistamuju pastebejo tokia tendencija.
Kiek dar kartu reiks pakartoti zodi
tendencija, kad neishvertinetumete man minciu, kaip apsoliucios tiesos???
Na Zalgirio klube tuo metu buvo keturi (jei neklistu) oficialus treneriai ish kuriu du, mano ir dar vienas treneriai (Kurakas ir Ilkevič) uz mane net tais laikais mazesni buvo, kiti - normalaus ugio... Tai kaip suprantu, dabar kaip amerikonu filmuose apie psichoanalizes visokias turesiu atsigulti ant kushetes ir vardinti visus atvejus ish mano pazistamuju, kurie buvo ar yra mazaugiai, nes kitaip jus manysit, kad kalbu apsirukes??? Na gal kokiu 8-12 atveju manau ishvardinsiu...