gal nereiktų nusivažiuot ir iš keleto klubų kuriuos turim ant Lietuvos priskaldyt 50 rūšių ir porūšių.
Jei yra noro - imi dešimt (na bent penkis) klubų ir bandai reitinguot. Pažadu - neskaudės 
Tai vis tik ką reitinguosit - klubus ar stilius?... :?
O tarp kitko, ką duos reitingavimas 5 skirtingų stilių viename Šaolin-ciuanyje?...

Arba kuo šaoliniškas maldininkas “geriau“ už patį šaolinišką kumštį?...

Tai, kad AŠ kažką sau susireitingavau ir užsiminiau neatsargiai, tai rodo tik mano asmeninę nuomonę ir mano asmeninius PRIORITETUS vienos ar kitos mokyklos atžvilgiu. Jei net Maldininkas yra “geriau“, tai dar nereiškia, kad man jis yra geriau per se, nes man geriau tik jo sučiupimų ir smūgių “gaudymo“ metodika, nors klinče nieko gero iš to nerasiu, pats mieliau pasitenkindamas sambo arba dziudo veiksmais, modifikuodamas juos gal pagal muaythai ar savo seiikan-kempo suvokimo metodiką (elementari “padnožkė“ mano variante jus vers iš klumpių dėl kelių nepalankiai jums susiklosčiusių aplinkybių, net jei nespėsiu ir kojos dar pačios pakišti...). O realiai tai ir vienas nindzių spyris pirmyn gali būti geriau už visą kombinacinę TKD kojų techniką...

Tarp kitko, šį mielai dedu į bazinę metodiką - jei žmogus taip sugebės įspirti ir nuspirti, tai visa kita jau bus tik laiko klausimas.
Reitinguoti galima ką nori ir kaip nori, klausimas tik - kokiu tikslu?..