Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Reitingavimas

(1/7) > >>

Baisu:
Kadangi tai techninė tema, kuriu ją čia...

Iš anksto įspėsiu - tiems, kurie laiko savo kovos meną šventa karve, nesugeba plačiau pažiūrėt iš savo varpinės ir pas kuriuos išoperuotas humoro jausmas - geriau net nepradėti domėtis šia tema.

Ne mane vieną sudomino idėja sureitinguoti kovos menus :)
Vertinant meną visad daug subjektyvumo, skiriasi žmonių informuotumo lygis, fiziniai duomenys, bei išankstiniai nusistatymai - kas gali labai keisti požiūrį į vieną ar kitą meną.
Tačiau visgi yra noras pabandyti pagal tam tikrus kriterijus atrinkti ir išdėlioti kovos menus, pabandyt padiskutuot, kodėl vienaip ar kitaip vertinama, kokie didesni ir mažesni kovos menų trūkumai ir kuo tuos trūkumas galima užkaišioti.

Pats reitingavimas yra techninis darbas - reikia įvertinti tam tikrus kriterijus balais ir sugalvoti to kriterijaus balo procentinę įtaką galutiniam rezultatui (na ir surūšiuoti Top-Down).
Kiek ir kokių kriterijų reikia, bei jų procentinė įtaka dažnai sudėliojama "ekspertinio įvertinimo" būdu, ką atliksim čia pat, forume :)

Taigi, mielieji ekspertai, Jūsų pasiūlymai turi atrodyti taip (Pvz.):

1. Veiksmų efektyvumas (20%) - veiksmai tik gražūs ar ir efektyvūs realioje kovoje
2. Sudėtingumas mokinantis (8%) - ar neteks dešimtmečius šlifuot dojo kol jausies galintis save apgint :)
3. Technikos arsenalas (12%) - naudojamos tik rankos priešo kumščiavimui ar kovotojas nepasimes prieš low mavašius ir parteryje
4. Sveikata (20%) - traumų treniruotėse ir sparinguose tikimybė ir galimybė propaguoti meną iki gilios senatvės išliekant sveikam.
5.
...
10.

5-10 - turėtų būti Jūsų siūlomi galutiniam įvertinimui svarbūs kriterijai (su trumpu paaiškinimu) ir jų svoriai (pageidautina, kad tų procentinių svorių suma sisieitų į 100% :) ).

Pūgžlys:
Balsavau prieš, nes nematau, kam toks reitingas reikalingas.  Vienintelis pliusas būtų, jei prieš vertindami plačiai kiekvieną stilių aptartumu.

Kas link reitingo techninės pusės, tai visų pirma siūlyčiau sudaryti kriterijų sąrašą, o po to jau svorius priskirti.

Asia:
ar reikes vadovautis tuo sarasu stiliu, kuri surase Sei-i?

kaip man reitinguoti dalykus, kuriu tik pavadinima zinau?

Sei-i:
Kas man iš tos laimės ir iš tos garbės?...  :rolleyes:

Saxum:
Matau diskusijos apie reitingus toliau tęsiasi, nors pasiusk :evil:

Aš tai siūlau sureitinguoti užsienio kalbas. Kaip manote?

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją