Tru.

Harmoningai išvystytas kovotojas dirba pagal distancijas, o ne pagal ,,nuoriu- ninuoriu, pacinka- nipacinka" principą. Praktiškai patikrinau, išmėginau. TKD pagadina reikalą ta prasme, kad atsiradęs kojų greitis ir lengvumas skatina užsižaisti su visokiais fintais, tuo tarpu rankų technika, būkim sąžiningi, lieka nulinė. Išėjus į platesnius vandenis, t.y. sparinguojantis su kitų stilių atstovais, vietoj to, kad tobulint rankų techniką, kyla pagunda užbaksnot visus fintais. Taip buvo su manim- perėjęs į ,,laosietišką MT", kur pasitaikė biški keisti treneriai, vietoj to, kad būčiau normaliai pamokytas normaliai boksuotis, iškart buvau pastatytas sparinguotis pagal bokso taisykles su labiau patyrusiais sektantais. Gavau, aišku, juodai galvon +traumą psichologinę. Įtikėjau galutinai, kad su rankom nieko nebus, susikoncentravau į alkūnes, kelius, kojų smūgius pagrinde, į klinčą kaip išsigelbėjimą, kuomet užspaudžia rankom. Gavos gana keistas produktas- dirbau gerai kojom visose distancijose, klinče iki šiol galiu koja galvon smūgiuot, o vat boxuotis- nė pro kur. Sumakalavus MT kojas su TKD tikrai geri smūgiai eina. Ir tikrai gana ilgą laiką visus užknisinėjau su netikėtais fintais visokiais, uramavašiais su pričindalais ir t.t. Bet kas gaunas- protingi žmonės savo silpnas puses bando sustiprint, o aš padėjau stalčiun. Ir tik kai raiščius kryžminius nusiroviau, teko tą stalčių atidaryt. Buvo LABAI sunku
Išvada: gerai, jeigu nuo pradžių papuoli, kur reikia, kur tave suformuoja geri treneriai normaliai. O jei nepapuoli, tai šoki kaip moki, pradžioj išvarytą vagą labai sunku pakreipt. Prieš einant treniruotis, reik susigalvot, ko gi nori iš tų teniruočių, kitaip prisirenka bereikalingo balasto, veltui iššvaistomos jėgos.
Bet, iš kito kampo žiūrint, ką man daryt sparinge, pvz., prieš Sakalą kokį? Pabandžiau porą kartų artyn prisileist, rankytėm pasimosikuot, pamenu. Kai gavau, mažai nepasirodė. Tada spjoviau į tas rankas ir tik kojom ėmiau dirbt. Pasijuto skirtumas, ypač, kai ans su ranka siekia, kiek aš su koja. Išsilygino rezultats tada... Tiek apie kojas.