AutoriusTema: Smugiu kojomis ypatumai ir panaudojimas  (Skaityti 81577 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Smugiu kojomis ypatumai ir panaudojimas
« Atsakyti #285 įjungtas: 2009 Vas 26, 07:46:09 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
O gal tiesiog sunku patikėti meistriškumu įpratus prie gatvės chuliganų techninio lygio? Beje tas reportažas rodytas Japonijoje per žinias. O dėl rankų-kojų, tai aš vėl grįščiau prie distancijos. Arti rankų smūgiai ir imtynės tikrai racionalu. Šiek tiek toliau ir aš tikrai lengviau įspirčiau į kelį nei ranka suduočiau į galvą. Ir tai, kad trumpam būčiau ant vienos kojos - tikrai ne kliūtis.
:director: Išskyrus tą "reportažą" :ne: , Smauglio, Laiteriz, Sakalo ir kuklią mano nuomonę turbūt galima laikyti viena kitai neprieštaraujančias, o papildančias bendrą vaizdą :handshake:
Beliko tik Paladiną įtikinti :A  :D

Optimistui,
Gražūs kickai, bet tai dvikovos, norėtųsi kažko panašaus į Sakalo pvz. Neturit? :o
Nu, tai blemba nusifilmuokit patys :luztu:

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #286 įjungtas: 2009 Vas 26, 08:00:48 am »
:director: Išskyrus tą "reportažą" :ne: , Smauglio, Laiteriz, Sakalo ir kuklią mano nuomonę turbūt galima laikyti viena kitai neprieštaraujančias, o papildančias bendrą vaizdą :handshake:

Optimistui,
Gražūs kickai, bet tai dvikovos, norėtųsi kažko panašaus į Sakalo pvz. Neturit? :o
Nu, tai blemba nusifilmuokit patys :luztu:
Nusifilmuočiau, kamerą turiu, tik va kojos virš bambos nepakeliu  :luztu:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #287 įjungtas: 2009 Vas 26, 09:33:06 am »
Nusifilmuočiau, kamerą turiu, tik va kojos virš bambos nepakeliu  :luztu:

Ant taburetės pasilipk  :D

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #288 įjungtas: 2009 Vas 26, 11:37:42 am »
Kuom???
Kad gatves mushtinese aukshtu smugiu koja geriau nenaudoti???
Tai pons biškuti pavelavote... Jau kokie 5-10metu kai ash esu panashios nuomones...

Ar kad ju ishviso geriau nenaudoti, o geriau listi i artima distancija neziurint to, kad rankomis kaliesi prasciau negu kojomis, neziurint to, kad prieshininko rankos galbut ilgesnes ir shansu ji pasiekti paciam negavus mazi, neziurint to, kad galbut esi ishsiblashkes, o tolimesneje distancijoje visgi lengviau sureaguoti..?
Tai zinok esu truputeli per senas ir per mazai baustas (o tiksliau pasakius ish viso nebaustas) uz koju panaudoji mushtinese, kad vaizdas su lochatronais pakeistu mano nuomone...

O jei kalbi, kad priesh kelis uzpuolikus turetu dominuoti rankos, o ne kojos, tai tam ash ish esmes neprieshtarauju. Kitas reikalas, kai kazkam atrodo, kad koju ishviso reikia nenaudoti, kaip tarkim kardo priesh tanka, nu tai atsiprashau...
Tam kad tuo itikintumei, tau reiktu nueti pas koki shamana, kuris prakeiktu mano kojas (na, tarkim, kad uz ju kvaila panaudojima nuolat buciau baudziamas arba shiaip jos nuolat butu ishnarintos) ir galimas dalykas, kad po keliu metu praktikos tada pakeisciau savo nuomone...
« Paskutinis taisymas: 2009 Vas 26, 12:18:51 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #289 įjungtas: 2009 Vas 26, 13:12:55 pm »
Tokia diskusija išsivystė! Taip ir norisi dar parasyti kažka uzginčyjant ką nors :barnis:. Bet visus argumentus jau pateikiau :-(.
O! Gal pz duoti kam nors ta proga!.. bet į senatvę žiauriai aptingau. Net jaunimą Vendettoje mušu tingėdamas, be ugnelės :-(.
Sugalvojau! :senis:  Reikia padaryti dar vieną renginį - "Smūgių kojomis ypatumai ir panaudojimas". Užsisakyti kelias bačkas alaus, Radiatorius atsivežtų savo firminio gėrimo, kažkas nepamirstų apie "Jonį"  ir...kiekvienas rastų sau pagal skonį bei gerai praleistume laiką :yeahhh:.
Po KK klubo Gimtadienio norisi kartoti vėl ir vėl. Be to yra nedalyvavusių renginyje.. :rolleyes:
« Paskutinis taisymas: 2009 Vas 26, 13:22:52 pm nuo Smauglys »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #289 įjungtas: 2009 Vas 26, 13:12:55 pm »

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #290 įjungtas: 2009 Vas 26, 14:38:01 pm »
Smauglys:
Citata
Reikia padaryti dar vieną renginį - "Smūgių kojomis ypatumai ir panaudojimas". Užsisakyti kelias bačkas alaus, Radiatorius atsivežtų savo firminio gėrimo, kažkas nepamirstų apie "Jonį"  ir...kiekvienas rastų sau pagal skonį bei gerai praleistume laiką :yeahhh:.
Po KK klubo Gimtadienio norisi kartoti vėl ir vėl. Be to yra nedalyvavusių renginyje.. :rolleyes:

pritariu butu tikrai idomu :D Beto realiai diskutuojant kazkaip paprasciau, nesusipratimu maziau ir emociju nereikalingu :) Va pvz per kk gimtadieni visai idomiai man wing chun technikas pademonstravo, gera buvo diskusija, idomi ir bent jau man prasminga :)

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #291 įjungtas: 2009 Vas 27, 02:39:51 am »
Kuom???
Kad gatves mushtinese aukshtu smugiu koja geriau nenaudoti???
Tai pons biškuti pavelavote... Jau kokie 5-10metu kai ash esu panashios nuomones...
Pasirodo neteisus buvau,  taigi visi :handshake:

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #292 įjungtas: 2009 Kov 03, 00:17:33 am »
Sugalvojau! :senis:  Reikia padaryti dar vieną renginį - "Smūgių kojomis ypatumai ir panaudojimas". Užsisakyti kelias bačkas alaus, Radiatorius atsivežtų savo firminio gėrimo, kažkas nepamirstų apie "Jonį"  ir...kiekvienas rastų sau pagal skonį bei gerai praleistume laiką :yeahhh:.
neužmirškim šito posto, kai bus rinkimai kitiems metams :alus:
įtempk presą

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #293 įjungtas: 2009 Kov 17, 12:39:22 pm »
Pradzioje buvo tik tai, kad smugiu koja priesh kelis uzpuolikus nepanaudosi (nu tipo ash nieko priesh neturiu priesh smugius koja, bet vis tiek ju nepanaudosi) ir tai buvo sakoma pakankamai kategorishkai...  :book1:
Ash lig ir pasakiau, jog sutinku su tuo, kad ranku technika, ish esmes, turetu labiau dominuoti paliginus su spyriais, bet i tai nebuvo teigiamai sureguota...
Dabar gi jau tiek tu, tiek Laiteriz bent jau "daleidziate" galimybe panaudoti kojas (o smugis keliu tai smugis koja ar kitkas) ir tai jau shviesa tunelio gale ir to man bent jau kolkas pakanka (tikiuosi  :oops:)...  :-) :handshake:
Paladinai,
surask ir pacituok prašau kur buvo mano pasakyta, kad smūgių koja nepanaudosi prieš kelis užpuolikus, arba nesišvaistyk tokiais teiginiais...

Diskusija prasidejo nuo RyčioR teiginio, kad "kojos efektyvesnės nei rankos". Užtai ir buvo kalbama apie tai, kokie yra spyrių trūkumai ir rankų privalumai, ir KADA kojos nėra ir negali būti efektyvesnės.

Kova su keliais priešininkais yra pavyzdys situacijos, kur judėjimas tampa itin aktualus, ir kur mobilumo praradimas yra greitai baudžiamas. Tai nereiškia, kad negali išspardyti visų priešininkų vien kojomis. Tačiau aiškiai matyti, kad toje situacijoje suabsoliutintas teiginys "kojos efektyvesnės nei rankos" yra neteisingas. Kodėl - jau pakankamai išdiskutuota.

Jei būtų pasakyta, kad efektyvesnės yra rankos, aš lygiai taip pat galėčiau argumentuoti, kodėl toks suabsoliutintas teiginys neteisingas.

Ir šiaip - ar manai, kad aš diskutuočiau apie atraminę koją ir kt. kojų techniką, jei manyčiau kad spyriai - bereikalingas daiktas? Tada sakyčiau, kad kažkas su teksto suvokimu negerai...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #294 įjungtas: 2009 Kov 17, 15:20:05 pm »
Paladinai,
surask ir pacituok prašau kur buvo mano pasakyta, kad smūgių koja nepanaudosi prieš kelis užpuolikus, arba nesišvaistyk tokiais teiginiais...
Tai pons vel noryte atnaujinti gincus shia tema...
Nu taip... Pagal pono logika zodis pradzia reishkia, kad tai prasideda butinai nuo pirmos zinutes pirmo zodzio...
Sorry, ash ne tiek ishsilavines ir kaip suprantu neteisingai ishsireishkiau... Viskas prasidejo ne nuo pirmos zinutes (atsakymo i pakankamai "uzapvalinta" Ryčior teiginio) pirmo sakinio ir tai dar nebuvo kategorishkas (kaip matematine teorema) teiginis tik, tsakant, namiokas...
Citata
Palygink, kiek gyvenime tu kojas naudoji spardymui ir kiek vaikščiojimui... Natūralu, kad kojų dėka visų pirma judi, o ne smūgiuoji. O kai smūgiuoji, nori ar nenori, lieki stovėti ant vienos kojos

Čia jokiu būdu ne apie tai, kad kojos negerai. Tiesiog bet kuris panašiai suabsoliutintas teiginys, atsiribojus nuo konkrečios situacijos, bus neteisingas. Yra situacijos, kai geriau spirti, yra situacijos, kai geriau dirbti rankomis

Pavyzdžiui, ar kojas irgi naudotum smūgiavimui, jei tektų kovoti prieš keletą priešininkų?...  :chmm:
Ar ash naudociau kojas priesh kelis prieshininkus? Taip ir norisi net surekti, kad aishku naudociaus ir esu pasinaudojes ir deja vis dar gyvas ir nesuzalotas del to esu... Bet cia tik mano patirtis ir nieko daugiau, todel nuo tokio atsakymo susilaikau...
Ant ramesnes galvos pasakyciau, kad viskas nuo situacijos priklausytu (gal nepradesi cia vel aishkinti, kad nepateikiau pavyzdziu kai koju panaudojimas ypac problematishkas butu), bet jeigu butu tokia galimybe, tai pats supranti, kad naudociau... Trumpai tariant vien jau toks namiokinis klausimas man labai (nu patylesiu koks) pasirode...

Nu taip niekur pons nesakete, kad Dievo tevo, Buddhos, Alacho ir Lietuvos konstitucijos akivaizdoje teigiu - koju nepanaudosi priesh kelis prieshinkus, ir jeigu jumis tik toks teiginys yra kategorishkas, tai sorry... Tada prisipazistu klides, nes kaip suprantu, kategorishkumas ishplaukiantis ish bendro zinuciu srauto, bendro konteksto, tai jau ne kategorishkumas...

uuuuu...  :rolleyes: :( Tai dabar man reiktu pradeti deti paklode ish zinuciu, kad matytusi, kaip i Dojo pagiriama zodi kojoms priesh kelis uzpuolikus lig ir nesuregavot (sorry, jeigu vel apsizioplinau ir nepastebejau) ir kaip po truputi temoje pradejo rishketi ta mintis, kad nieko neturiu priesh kojas, bet ju vis tiek nepanaudosi...

Tiek jau to nedarysiu, paklodes, nes deja tam talento neturiu...  :ne:

Citata
Diskusija prasidejo nuo RyčioR teiginio, kad "kojos efektyvesnės nei rankos". Užtai ir buvo kalbama apie tai, kokie yra spyrių trūkumai ir rankų privalumai, ir KADA kojos nėra ir negali būti efektyvesnės.

Jis taip ir paske, bet jeigu neklystu, tai zinutes pabaigoje pridejo, kad cia jam ish jo varpines taip atrodo...
Citata
Kova su keliais priešininkais yra pavyzdys situacijos, kur judėjimas tampa itin aktualus, ir kur mobilumo praradimas yra greitai baudžiamas. Tai nereiškia, kad negali išspardyti visų priešininkų vien kojomis. Tačiau aiškiai matyti, kad toje situacijoje suabsoliutintas teiginys "kojos efektyvesnės nei rankos" yra neteisingas. Kodėl - jau pakankamai išdiskutuota.
Kai yra kur judeti, ant ko judeti (bijau, kad boksuotis ant slidaus ledo ish esmes tik ledo rutulinikams pavyktu), kai nesivolioja jokie akmenys ant zoles, akmenai bordiura nesimaisho, tai yra viena, bet kai viskas vyksta kambariuke kokiame, prausykloje, siaurame koridoriuje, tai ar labai ten prilakstysi...

Citata
Jei būtų pasakyta, kad efektyvesnės yra rankos, aš lygiai taip pat galėčiau argumentuoti, kodėl toks suabsoliutintas teiginys neteisingas.
Kadangi tokios argumentacijos kaip ir ne pamaciau, o greiciau prieshingai, tad...

Citata
Ir šiaip - ar manai, kad aš diskutuočiau apie atraminę koją ir kt. kojų techniką, jei manyčiau kad spyriai - bereikalingas daiktas? Tada sakyčiau, kad kažkas su teksto suvokimu negerai...
Na aukshtojo taip ir nepavyko baigti, smegenine neishlavinta, todel nesuteikiau reikshmes tokiai loginei sekai... Nu ka ash galiu zinoti - visai galimas dalykas.!? :nezino: :-)
« Paskutinis taisymas: 2009 Kov 17, 15:29:08 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

« Atsakyti #294 įjungtas: 2009 Kov 17, 15:20:05 pm »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #295 įjungtas: 2009 Kov 17, 16:07:25 pm »
Paladinai,
Ar teigtum, kad kojos yra efektyviau nei rankos? Jei taip, tai nėra ką diskutuoti, jei ne, tai diskutuoti irgi nebėra ką

Mane mokykloj mokė skirti teiginį nuo klausimo. Dar mokė neišiminėti sakinių iš bendro konteksto. Klausiau, nes norėjau, kad žmonės parašytų ką mano, tiek nuomonę, tiek pavyzdžius, ir panagrinėtume. Jei paryškintum ne klausimą, o pastraipą aukščiau, rastum jau seniai parašytą atsakymą į tai, su kuo bandai tuščiai ginčytis, sakydamas tą patį...

Turbūt problema nore ieškoti namiokų ir įrodyti savo teisumą, o ne pasiekti tarpusavio supratimą, nemanai? Klydau manydamas, kad atsirado noras pagaliau sutarti - atsiprašau...
« Paskutinis taisymas: 2009 Kov 17, 16:10:12 pm nuo laiteriz »
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #296 įjungtas: 2009 Kov 17, 16:56:15 pm »
Paladinai,
Ar teigtum, kad kojos yra efektyviau nei rankos? Jei taip, tai nėra ką diskutuoti, jei ne, tai diskutuoti irgi nebėra ką

Mane mokykloj mokė skirti teiginį nuo klausimo. Dar mokė neišiminėti sakinių iš bendro konteksto. Klausiau, nes norėjau, kad žmonės parašytų ką mano, tiek nuomonę, tiek pavyzdžius, ir panagrinėtume. Jei paryškintum ne klausimą, o pastraipą aukščiau, rastum jau seniai parašytą atsakymą į tai, su kuo bandai tuščiai ginčytis, sakydamas tą patį...

Turbūt problema nore ieškoti namiokų ir įrodyti savo teisumą, o ne pasiekti tarpusavio supratimą, nemanai? Klydau manydamas, kad atsirado noras pagaliau sutarti - atsiprašau...
Kazkaip su Sakalu virtualiai jau paspaudem vienas kitam rankom ir lig ir problemos neliko...
O paciam gaunasi, kad kazkokias ambicijas uzgavau, paskutine zinute temoje apie gatvini boksa...

Buvau cia prashes minti, bet labai jau nesuprantama ji turejo pasirodyti (kai nera galimybes perziureti parashyto teksto, tai kaikada taip parashai, kad ne viena karta tenka taisyti)... Sakykim taip... Tam kad ishsakyti ja aishkiau man asmenishkai daug rashliavos prirashyti reiktu, deja bet tam ash dabar nepasiruoshes (bijau kad dar painiau gausis) todel ta minti pratryniau...

Citata
Paladinai,
Nu be galo draugishku jausmu ir noro susitarti pilnas sakinys, tik ash  :plaktukas: to nesuprantu...

Kazkodel tai man atrodo, kad kai zmogus nori susitarti, jis neikad neprades nuo tokio sakinio, kuris panashiai skambetu... Nes po to jau ir draugishkiausios mintis tokiomis neatrodis...
Tikiuosi atsimeni patarle apie deguto shauksta medaus statineje...

« Paskutinis taisymas: 2009 Kov 17, 20:59:41 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #297 įjungtas: 2009 Spa 07, 20:44:48 pm »
sakalas tas video apie boksiorą superinis, mačiau šimtą metų atgal, nebekrauna gaila tavo linko
tai nepamenu detalių, bet ką galima iš to pasakyt? nedaug: besiginantis susitvarkė taip kaip ir turi būt tik tiek.. nesinori pradėt "kas būtu jeigu" bet galbūt koja išjungtu iškart ir nereiktu bėgiot pusvalandį :) na bet čia tiek tos... iš komentarų youtubėj turkas boksioras, bet ar daug jis ten boksavosi? :)

ok perskaičiau temą... reziume:
kojų smūgiai:
1. stipresni nei rankų (visi sutinka) 1:0
2. užima daugiau laiko, nei smūgis ranka (laiteriz kategoriškas :) ... argumentų mažoka, na bet dauguma už)  1:1
3. keblumai su stovėsenom (rankininkai kategoriškai sutinka, kojininkai ne :) ) 1,5:1,5  :kikena:
4. netikėtumas/platesnis arsenalas 2,5:1,5
5. nemaža kietakakčių susitiko čia :) gali kojos smūgi net atlaikyt, tai ko mes bijom? :)

kas laimėjo?  :kikena: kojos. bet ar taškas? panagrinėkim situacijas:
A.žingsnis ir smūgis priekine ranka (koks patogiausias asmeniškai, kablys, tiesus ar egzotika neturi esminės reikšmės, kokio riekia tokį pliekiam, leidžiam trajektorijai varijuoti)
B.smūgis galine koja (imam įmanomą greičiausią/patogiausia asmeniškai)
atstumai matavau panašūs gaunasi, bent jau man, teoriškai priėjimas su smūgiu ranka, turėtu gautis per trumpesnį laiko tarpą... praktiškai smūgis koja turėtu būt stipresnis daugiau nei dvigubai, sudėtingumas apytiksliai toks pat gaunasi, koja:pasisukimas-dubuo-smūgis, ranka: žingsnis-dubuo-smūgis

tai klausimas ar aukoti dešimtąją sekundės dalį(nežinau skirtumo, kiek patirtis leidžia spėti...) ir stabilumą dėl stipresnio smūgio? pataisykit, jei ką ne taip sudėliojau...
Universe is for free.

Atsijungęs paslaptis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2009
  • Žinutės: 1518
  • Amžius: 41

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #298 įjungtas: 2009 Spa 07, 21:11:39 pm »
Aš manau, kad diskusija bergždžia, juk visiems aišku, kad muštynėse kiekvienas kovos taip kaip moka geriausia. boksininkas muš galine ranka, karatistas galine koja. dziudoistas bandys pagriebt ir mestelt. o neprofesionalams, siūlyčiau kojų išskyrus smūgius mae geri stilium išvis nenaudot, dar kartais low-kickus, neaukščiau juosmens
Мы против войны.
Нам нужен мир.
Желательно, весь.

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #299 įjungtas: 2009 Spa 07, 21:29:14 pm »
tai klausimas ne sportininkams :) (boksiorai ir twd pailses) principe gi kalba užėjus buvo apie gatvę, ir antra pastarieji negali nešališkai diskutuot, reik MT arba dar geriau karate/kickbox atstovų nuomonių
Universe is for free.

« Atsakyti #299 įjungtas: 2009 Spa 07, 21:29:14 pm »