AutoriusTema: Smugiu kojomis ypatumai ir panaudojimas  (Skaityti 81259 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Smugiu kojomis ypatumai ir panaudojimas
« Atsakyti #270 įjungtas: 2009 Vas 25, 20:29:25 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
to Paladinas:
perziurek sita video ir pasakyk man kai preiktu tokiu atveju dirbt kojom bei islaikyt lygsvara kai ant taves 3 soka.
O kaip matai rankomis jokiu problemu, nes gali visa laika judet, bei keist krypti, pasitraukt jei staigiai reikia, nes ne viena akimirkos dalele nestovi ant vienos kojos. Ten pacioj pradzioj koos gerai matos kai iskart 2 su smugiais eina, o trecias paskui juos varo. (siaip sitas video jau buvo kazkur ietas, tai sory uz pasikartojima)
Atkreipkit demesi, visi smugiai kai puola 3 priesininkai atliekami darant zingsnius atgal ir i sona ;)

As ir nesakiau, kad esu darbo kojomis meistras, realiai kazkada, gal pusmeti atidirbinejau smugius kojom ipac lowkikus, bet kadangi nemoku to daryt meistriskai tai ir nenaudoju nei sparinguose nei kovose( teko pasisparinguot tiek pries tailandsus tiek pries karatistus, ir tikrai vertinu ju meistriskuma sitoj srity, savo kailiu patyriau smugiu kojomis efektyvua :) ) . Tai va.
Ir kaip ir laiteriz as niekur nesakiau, kad smugiai kojom yra nereikalingi, ar tai neveiksminga ar, kad rankos geriau negu kojos. Tiesiog yra skirtingos situacijos kai yra dvikova, bei kai tave puola keli inirse priesininkai. Jei dvikovoj kojos yra nerealus dalykas ir didelis pranasumas, tai kovoj pries kelis priesininkus, as manau yra kurkas svarbiau geras judejimas, bei rizikos minimalizavimas kiek tai imanoma. O smugiai kojomsi stabdo judejima, nes tai elementari anatomija, zmogus kurkas blogiau juda ant vienos kojos nei ant dvieju, ir kaip teisingai laiteriz aiskino viska is mechanikos puses.Paprastai stebuklu siam pasauly nebuna ir kai zmones pradeda pasakot dalykus kurie priestarauja fizikai, tai kyla itarimas, kad arba zmogus kazko nesupranta, arba gal tiesiog nesusikalbam, turim skirtingas situacijas omeny.
Smauglys:Geras koju valdymas yra vienas dalykas,o  ar jis gali taip pat sekmingai valdyt kojas judejime ir kontakto metu nepraras pusiausvyros ?  :chmm:
Nes siaip ir ranku valdyt gerai neuztenka, geriau rankas valdyt vidutiniskai bet turet gera judejima negu rankas valdyt nerealiai bet stovet vietoj. Ta pati as taikau ir kojoms, man neteko matyt kombinaciju kojomis su atsitraukimu,arba keicianta krypti atsitraukiant i sona ir pan. Siaip kiek teko matyt kai tik smugio metu kojom smugiuotojas gauna smugi ar siaip koki papildoma kontakta jis tuoj pat praranda lygsvara ir kadangi stovi ant vienos kojos ta akimirka negali atsitraukti. Man va idomi ta situacija, kur idejau video, kaip galima butu alternatyviai sudirbti kojomis kai i tave iskart 3 bega su smugiais ?  :chmm:
Paladinas:
Va kaiptik pataikiau video idet ;)
Gal reiktu pasakyti, kad pats tendencingai pradejai diskusija apie tai, kad grinai rankos (kumshciai) geriau negu grinai kojos (spiriai)... Tarkim ash prie visos mano meiles spiriams nemanau, kad grinai jais galima ishsiversti, bet kad visai ju nenaudoti tai jau kitas krashtutinumas...

Tai deja nera vienintelis imanomas "kovos pieshinis" (pazodinis vertimas ish rusu kalbos) ir tokia puolimo maniera toli grazu nera pati pavojingiausia besiginanciam, ir bijau kad tokioje kruvoje pulciau tik tada, kai sperma visai smegenys uzspaustu...

Koju fanas, jeigu neserga smegenu nebuvimu, nepradetu kovos ish artimos distancijos, o cia kaip matosi pradeta buvo ish arti ir dar priesh visa puolanciuju rikiuote...

Praejus pirmai puolimo bangai galimybes ipaishyti smugiu kojomis tikrai buvo, bet kad besiginantis buvo ne to "formato" kovotojas, tai ju ir nenaudojo, kaip beja ir tie asilai jeigu butu mokeja naudotis kojomis galbut daugiau zalos jam butu padare (galbut)...

O kai tokie lochai (assholes) nesugebantis ishlaikyti balanco puola, tai...
Man irgi toksai jaunysteje pasitaike, tai ka, nudribo po vieno tokio sumixuoto smugio ish kojos(cia suprask ash labai krutas buvau ar kaip)...

Yra tos technikos besitraukiant ir nuenant i shona TKD arsenale (Steve gal jau teko suo tuo shiek tiek susipazinti) kitas reikalas, kad dauguma taekwondo atstovu verda savo sultyse ir nesimokina kovinio ju panaudojimo, o apsiriboja tik sportu...

Na jeigu jums nuo to geriau, tai laikykite save nugaletojais shioje diskusijoje, nes gincitis toliau neturiu noro, ir taip pakanka pas mani problemu...  :( O cia dar veltis i tuscias diskusijas apie tai, kaip reikia ishtiesti atramine koja ir kaip visai nepanaudosi koju priesh kelis uzpuolikus...
Kam to reikia...

« Paskutinis taisymas: 2009 Vas 25, 22:11:06 pm nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Liociks

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2008
  • Žinutės: 232
  • Amžius: 32
  • Vieta: Šiauliai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #271 įjungtas: 2009 Vas 25, 21:59:30 pm »
Jusu gincas, mano nuomone, kuo toliau vystisis,tuo daugiau pykciu bus :) Atsitraukimu po kojos spyriu tikrai yra,ir net ne keli.Xebra , kiekvienas turi savo nuomone kas jam yra labiau priimti (rankos/kojos) ta jis ir laikys geresniu budu kai puola keli priesininkai. Kas kaip mokes tas taip ir ginsis nuo ju.As asmeniskai be smugiu kojomis betkokioje kovoje ar tai butu vienas pries viena ar pries kelis nenaudojant koju prarandu labai daug sansu :) Kitam zmogui kojos gali buti reikalingos TIK judejimui ir jis visiskai patogiai jausis atakuodamas vien rankomis,nesvarbu kokia bus situacija. Pasikartosiu , kas kaip moka tas taip ginasi!! Galu gale nera ko noreti ,kad visi butume vienodi,naudotume tas pacias technika ir musu nuomone visiskai nesiskirtu :)
I was not born a winner, i was not born a loser, i am what i make myself be

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #272 įjungtas: 2009 Vas 25, 22:34:54 pm »
Paladinas:
Citata
Gal reiktu pasakyti, kad pats tendencingai pradejai diskusija apie tai, kad grinai rankos (kumshciai) geriau negu grinai kojos (spiriai)... Tarkim ash prie visos mano meiles spiriams nemanau, kad grinai jais galima ishsiversti, bet kad visai ju nenaudoti tai jau kitas krashtutinumas...
Brac zmogau kur as sakiau, kad smugiai rankomis geriau nei kojomis ?
As sakiau, kad rankos pranasesnes panasiu kaip tame video kur idejau atveju, kai tave puola keli priesininkai nes netrukdo greitai judet.
Tokiu situaciju gali but skirtingu ir daugybe, vienur didesni pranasuma turi kojos kitur rankos, kitur isvis ranku ir koju kombinacijos, as kalbu tik apie konkrecia situacija. Ir specialiai idejau video, kad butu aisku kaip ta situacija atrodo.

Citata
Tai deja nera vienintelis imanomas "kovos pieshinis" (pazodinis vertimas ish rusu kalbos) ir tokia puolimo maniera toli grazu nera pati pavojingiausia besiginanciam, ir bijau kad tokioje kruvoje pulciau tik tada, kai sperma visai smegenys uzspaustu...
Tai yra logiskas kovos piesinys ;) mano galva vienas logiskiausiu jei uzpuolikai nera visiski loxai.

Citata
Koju fanas, jeigu neserga smegenu nebuvimu, nepradetu kovos ish artimos distancijos, o cia kaip matosi pradeta buvo ish arti ir dar priesh visa puolanciuju rikiuote...
ne visada gali rinkitis ipac konfliktinej sutuacijoj.

Citata
Praejus pirmai puolimo bangai galimybes ipaishyti smugiu kojomis tikrai buvo, bet kad besiginantis buvo ne to "formato" kovotojas, tai ju ir nenaudojo, kaip beja ir tie asilai jeigu butu mokeja naudotis kojomis galbut daugiau zalos jam butu padare (galbut)...
Jei "isgyveni" iki antros bangos tai sutinku, kad ten buvo galimybiu spirti, bet iki jos dar isgyvent reikejo, jei jis nebutu atlaikes primosios bangos antrosios isvis nebutu. Arba butu visai kitokia, pvz jis guletu ant zemes, o tie trys ji spardytu, tada nei rankos nei kojos nepadetu.

Citata
O kai tokie lochai (assholes) nesugebantis ishlaikyti balanco puola, tai...
Man irgi toksai jaunysteje pasitaike, tai ka, nudribo po vieno tokio sumixuoto smugio ish kojos(cia suprask ash labai krutas buvau ar kaip)...
O tu manai, kad gatveje vaiksto tik kovos menu meistrai, kurie tave apstos is visu pusiu nusilenks pries kova, atsistos i stovesenas ir prasides kova ?
turbut 99 procentai uzpuoliku yra panasus i tuos tris veikejus savo techniniu lygiu.
Ir puola dazniausiai mine kaip cia, o ne po viena, jei nera visiski loxai.

Citata
Yra tos technikos besitraukiant ir nuenant i shona TKD arsenale (Steve gal jau teko suo tuo shiek tiek susipazinti) kitas reikalas, kad dauguma taekwondo atstovu verda savo sultyse ir nesimokina kovinio ju panaudojimo, o apsiriboja tik sportu...

va cia jau idomu, manau galu gale is sitos diskusijos ispesiu ka nors sau naudingo. Gal turi kokiu video ar paveiksliuku su tokiu techniku aprasymu. Man butu idomu pasiziuret.

Citata
Na jeigu jums nuo to geriau, tai laikykite save nugaletojais shioje diskusijoje, nes gincitis toliau neturiu noro, ir taip pakanka pas mani problemu...  :( O cia dar veltis i tuscias diskusijas apie tai, kaip reikia ishtiesti atramine koja ir kaip visai nepanaudosi koju priesh kelis uzpuolikus...
Kam to reikia...
Niekas cia nieko nenori nugalet, diskusija yra diskusija, nereik visko taip asmeniskai priimti.

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #273 įjungtas: 2009 Vas 25, 23:44:31 pm »
Paladinas:Brac zmogau kur as sakiau, kad smugiai rankomis geriau nei kojomis ?
As sakiau, kad rankos pranasesnes panasiu kaip tame video kur idejau atveju, kai tave puola keli priesininkai nes netrukdo greitai judet.
Tokiu situaciju gali but skirtingu ir daugybe, vienur didesni pranasuma turi kojos kitur rankos, kitur isvis ranku ir koju kombinacijos, as kalbu tik apie konkrecia situacija. Ir specialiai idejau video, kad butu aisku kaip ta situacija atrodo.
A matai kaip... O ash tai idiotas to nesuprantu... Vos ne kiekvienoje zinuteje aishkini apie tai, kaip tarkim ash net kojos pakelti turbut nespesiu, o cia pasirodo tu taip demonstruoji tinkama pagarba smugiams kojomis...
Citata
Tai yra logiskas kovos piesinys ;) mano galva vienas logiskiausiu jei uzpuolikai nera visiski loxai.
ne visada gali rinkitis ipac konfliktinej sutuacijoj.
Shiaip karshtakoshiams, sergantiems spermotoksikoze ar shiaip lochams, tai gal ir logishkas, bet bent jau man - nelabai... Na pulti keliese, tai ne man (bent jau buvo iki shiol), bet kiek teko tokiu spontaniniu sparingu tureti (kur keliese puldavome ant vieno ar mazumos), tai shios "superlogishkos" taktikos nenaudojimas man daugiau naudos duodavo.
Citata
Jei "isgyveni" iki antros bangos tai sutinku, kad ten buvo galimybiu spirti, bet iki jos dar isgyvent reikejo, jei jis nebutu atlaikes primosios bangos antrosios isvis nebutu. Arba butu visai kitokia, pvz jis guletu ant zemes, o tie trys ji spardytu, tada nei rankos nei kojos nepadetu.
Kazkodeltai man durnam ir suvaikejusiam atrodo, kad iki antros bangos ishgyventi galima buvo ir kitaip...
Citata
O tu manai, kad gatveje vaiksto tik kovos menu meistrai, kurie tave apstos is visu pusiu nusilenks pries kova, atsistos i stovesenas ir prasides kova ?
turbut 99 procentai uzpuoliku yra panasus i tuos tris veikejus savo techniniu lygiu.
Ir puola dazniausiai mine kaip cia, o ne po viena, jei nera visiski loxai.
Ir vel mes jauciamias auksciausia instancija, kuriu nuomone vos ne dievo zodziui priligsta... :E
Nu 30%, gal 50% na pagaliau 70% procentu mushtiniu gal taip ir vyksta, bet tikrai ne 99. Nefig cia pudrinti kitiems smegenu! Ash gyvai tarkim ishviso, kad taip viena kruva pultu nemaciau, na tavo patirtis gal kitokia...
Citata
va cia jau idomu, manau galu gale is sitos diskusijos ispesiu ka nors sau naudingo. Gal turi kokiu video ar paveiksliuku su tokiu techniku aprasymu. Man butu idomu pasiziuret.
Niekas cia nieko nenori nugalet, diskusija yra diskusija, nereik visko taip asmeniskai priimti.
Jeigu puse metu jau mokinaisi smugiu ir vistiek juos dedi shuns dienas, tai labai abejoju, ar koks nors paveiksliukas, kaip kokis tai Jezaus apsireishkimas pakeis tavo poziuri i shi reikala...
« Paskutinis taisymas: 2009 Vas 26, 00:02:48 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #274 įjungtas: 2009 Vas 26, 00:02:47 am »
Paladinai kiek tau metu ?  :chmm:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #274 įjungtas: 2009 Vas 26, 00:02:47 am »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #275 įjungtas: 2009 Vas 26, 00:06:16 am »
Paladinai kiek tau metu ?  :chmm:
34...
O ka?
Turbut jautiesi toks subrendes.!?
Mielu noru mane i 15-meciu gretas turbut nurashytum..? :-)
« Paskutinis taisymas: 2009 Vas 26, 00:10:46 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #276 įjungtas: 2009 Vas 26, 00:10:15 am »
Aš tik nesuprantu, kodėl būtina viską asmeniškai priimti. Juk niekas nebando "atimti" spyrių, niekas nesako, kad spyrių nemokate daryti ar kad jie neefektyvūs.

Pataisykite jei klystu, bet diskusija buvo apie rankų ir kojų objektyvų palyginimą. "Objektyvų" - reiškia atsiribojus nuo asmeninių simpatijų, praktikuojamo stiliaus ir įdirbio. Be to atsiribojimo diskusija tampa neobjektyvi, ir ginčytis dėl skonio kas kam labiau patinka, yra neprotinga. Tad aš nesuprantu, kodėl objektyvūs argumentai ignoruojami, o diskusija "kas kietesnis" laikoma prasmingesne ir tęsiasi toliau...

Noriu padėkoti Vilkatui už komentarą apie krūvį sąnariui. To nežinojau, o dabar atkreipsiu papildomą dėmesį. Ačiū :handshake:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #277 įjungtas: 2009 Vas 26, 00:20:24 am »
Aš tik nesuprantu, kodėl būtina viską asmeniškai priimti. Juk niekas nebando "atimti" spyrių, niekas nesako, kad spyrių nemokate daryti ar kad jie neefektyvūs.

Pataisykite jei klystu, bet diskusija buvo apie rankų ir kojų objektyvų palyginimą. "Objektyvų" - reiškia atsiribojus nuo asmeninių simpatijų, praktikuojamo stiliaus ir įdirbio. Be to atsiribojimo diskusija tampa neobjektyvi, ir ginčytis dėl skonio kas kam labiau patinka, yra neprotinga. Tad aš nesuprantu, kodėl objektyvūs argumentai ignoruojami, o diskusija "kas kietesnis" laikoma prasmingesne ir tęsiasi toliau...

Kad jus abudu nagrinejate mushtines vos ne grinai vienu kampu (o niuansu ten yra tikrai nemazai), tai cia vadinasi objektyvumas, o kai mes bandom dasimushti iki jusu protu (gal ir nepaciais ishmintigiausiais budais) su savo nuomone, kad ne viskas susiveda i smugio koja ir zingsnio greiti, tai cia jau asmenishkumas...
Nu cia kaip apie shiauda ir rasta...
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #278 įjungtas: 2009 Vas 26, 00:50:19 am »
Citata
34...
O ka?
Turbut jautiesi toks subrendes.!?
Mielu noru mane i 15-meciu gretas turbut nurashytum..? :-)
Tai ko tada viska taip asmeniskai priimi ?

Citata
Ir vel mes jauciamias auksciausia instancija, kuriu nuomone vos ne dievo zodziui priligsta... :E
Nu 30%, gal 50% na pagaliau 70% procentu mushtiniu gal taip ir vyksta, bet tikrai ne 99. Nefig cia pudrinti kitiems smegenu! Ash gyvai tarkim ishviso, kad taip viena kruva pultu nemaciau, na tavo patirtis gal kitokia...
Visu pirma as kalbi ten apie uzpuolikus o ne apie mustynes, kodel iskraipai mano zodzius taip kaip tau patinka ?
O del uzpuoliku tiesiog pasiziurek statistikos departamento puslapyje, ten yra parasytas siuo metu gyvenanciu lietuvoje zmoniu skaicius, paskui nueik i kuno kulturos sporto departamento puslapi, ten yra statistika sporto mokyklu bei sporto klubu lankymo statistika iki 2006 metu.
Va primesk kiek procentaliai gaunas sportuojaciu lietuvoj zmoniu, gausis labai mazas procentas, o paskui pamastykim kiek is tu keliu procentu sportuojanciu uzsiima kovos menais, a ? Turbut koks desimtadalis jei ne maziau... tada atmetam visus nerealius varijantus, tipo mane puola 3 merginos aikidistes, arba thai chi meistrai ;)
Paliekam pacius agresyviausius varijantus ir tas procentas sumazeja iki minimumo. Pats pasvarstyk  :nezino:
Visi kiti pilieciai neturintys nieko bendro su kovos menais, savo techniniu lygiu nelabai daug kuo skirsis nuo tu veikeju tame video.

Citata
Jeigu puse metu jau mokinaisi smugiu ir vistiek juos dedi shuns dienas, tai labai abejoju, ar koks nors paveiksliukas, kaip kokis tai Jezaus apsireishkimas pakeis tavo poziuri i shi reikala...
Dar karta pasikartosiu niekas nededa smugiu kojom i suns dienas. Kodel ignoruoji mano postus kur kalbu apie smugiu kojomis teikiamsu pranasumus ?

Citata
A matai kaip... O ash tai idiotas to nesuprantu... Vos ne kiekvienoje zinuteje aishkini apie tai, kaip tarkim ash net kojos pakelti turbut nespesiu, o cia pasirodo tu taip demonstruoji tinkama pagarba smugiams kojomis...
Siaip as isvis apie tave nekalbu.
O pagaba smugiams kojoms as jauciu, kaip jauciu pagarba mesitrams kurie gerai jas valdo, bet jei man kuris meistras pasakytu, kad galima kojom suplasnoti ir nuskristi, tai nereiskia, kad as juo tikeciau vien todel, kad ji gerbiu.

Citata
Shiaip karshtakoshiams, sergantiems spermotoksikoze ar shiaip lochams, tai gal ir logishkas, bet bent jau man - nelabai... Na pulti keliese, tai ne man (bent jau buvo iki shiol), bet kiek teko tokiu spontaniniu sparingu tureti (kur keliese puldavome ant vieno ar mazumos), tai shios "superlogishkos" taktikos nenaudojimas man daugiau naudos duodavo.

Dar karta kartoju ne apie tave kalbam. Lietuvoje zmoniu turinciu ka nors bendro su kovos menais yra apsoliuti mazuma, taigi kalbam apie tuos kurie nieko bendro su kovos menais neturi, ju atveju yra visai logiska pulti iskart visiems, ipac stipresni priesininka. Siaip panasiai ir gamtoje vyksta elementarus medziokles instinktas...

Citata
Kazkodeltai man durnam ir suvaikejusiam atrodo, kad iki antros bangos ishgyventi galima buvo ir kitaip...
Visada galima, bet ne visada iseina...

Tai tiek siam kartui, man visgi niekaip nedasyla, ko cia taip asmeniskai reguot reikia, issakyk argumentus jei nori ka nors irodyti tai pagrysk, o ne pulk pastoviai.
Ir dar karta primigtinai kartoju, kad tai nera diskusi "kas geriau rakos ar kojos apskritai" kalbame apie konkrecia situacija, apie konkretu scenariju ir ieskom logiskesnio isejimo, sverdami visus uz ir pries.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #279 įjungtas: 2009 Vas 26, 01:18:28 am »
Kad jus abudu nagrinejate mushtines vos ne grinai vienu kampu (o niuansu ten yra tikrai nemazai), tai cia vadinasi objektyvumas, o kai mes bandom dasimushti iki jusu protu (gal ir nepaciais ishmintigiausiais budais) su savo nuomone, kad ne viskas susiveda i smugio koja ir zingsnio greiti, tai cia jau asmenishkumas...
Nu cia kaip apie shiauda ir rasta...
Aš apie muštynių taktiką išvis nešnekėjau. Niekur nerašiau, kad greitis yra viskas. Niekur nerašiau, kad spyriai neveikia. Užtenka ginčytis dėl to, kas būna paties išsigalvota. Rašiau ne sykį: mokėti smūgiuoti kojomis būtina, tačiau to neužtenka - reikia žinoti kada ir kaip tai naudoti.

Aš puikiai suprantu kas yra smūgis koja ir ką jis gali padaryti priešininkui. Kodėl bandai įrodyti tai, kas ir taip akivaizdu? Ką rašiau šitoje temoje tam neprieštarauja. Na, nebent nebuvo noro suprasti - tada galima priburti ko tik nori...

Geriau atsakyk į klausimą, kada tu pats nenaudotum kojų spyrių, ir kodėl? Jei ne forumui, tai bent sau. O iš tolesnės diskusijos pasitraukiu, manau ji nukrypo nuo esmės. Jei kada esmė grįš, pratęsim :handshake:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #279 įjungtas: 2009 Vas 26, 01:18:28 am »

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #280 įjungtas: 2009 Vas 26, 02:39:09 am »

;-)
:ne: Smaugly, aš ta video atsimenu iš senų laikų, čia iš dokumentinio filmo apie kyokushin. Visiška pakazūcha... ir dar technika neaukščiausio lygio.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #281 įjungtas: 2009 Vas 26, 02:41:29 am »
Va kaiptik pataikiau video idet ;)
Sakale,  :handshake:
tsakant, visi argumentai "ant vaizdo", tikiuosi nemanot, kad ir čia pakazūcha?

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #282 įjungtas: 2009 Vas 26, 03:10:20 am »
smaugly, nu man tas tavo video labai jau nerealiai atrodo, lygtai surezisuota butu... viskas kaip filme.
O gal tiesiog sunku patikėti meistriškumu įpratus prie gatvės chuliganų techninio lygio? Beje tas reportažas rodytas Japonijoje per žinias. O dėl rankų-kojų, tai aš vėl grįščiau prie distancijos. Arti rankų smūgiai ir imtynės tikrai racionalu. Šiek tiek toliau ir aš tikrai lengviau įspirčiau į kelį nei ranka suduočiau į galvą. Ir tai, kad trumpam būčiau ant vienos kojos - tikrai ne kliūtis.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #283 įjungtas: 2009 Vas 26, 03:16:16 am »
Nors man boksas nepatinka (neesu toks greitas), bet negaliu jo negerbti :bijo:
Keletą kart savo akimis mačiau, kaip po efektingo ir aukšto mavashi atlikimo karatistai nuo boksiorsko tiesaus skrisdavo atgal bent 3 metrų, taip ir nespėję nuleisti kojos. Abu būdavo ne lochai. Boksas, kaip sistema, išvysto geresnį (gal aštresnį) priešininko smūgio pojūtį. Nesakau, kad tuo įrodyta, kad boksas geriau už karate, bet minėtais atvejais karatistai tikrai neįvertino bokso pranašumų.
Besisparinguojant su profu kickboxioru, jis pastoviai mane taisydavo, - laikyk rankas prie galvos. Į mano abejones, nu tipo, kad atsidengiu korpusą, atsakydavo, - į korpusą tu gali atlaikyti smūgį, o į galvą? Na, aišku ir argumentuodavo :punch:
Čia prie to, kad visgi į galvą smūgiai labiau pavojingi. Ir juos racionaliau atlikti rankomis, nei aukštais kojų spyriais. Be to ir energijos sąnaudos mažesnės. :teisejas:

Beje kiek normalių kickerių po nesėkmingai atlikto spyrio yra atsidūrę ant žemės? Turbūt kiekvienam teko. O po smūgio rankomis (nekalbant apie ūkininkus)? :senis:

Dar vienas "rankininkų" privalumas, kad lengviau pratęsti imtynių veiksmais, kaip papildomas bonusas.  :senis:

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #284 įjungtas: 2009 Vas 26, 07:34:34 am »
Trupitį žibalo į ugnį  :D