kovinė sistema-kas tai...
buvo issakytos nuomones kad tai gebejimas apginti save ir savo artima... visiskai sutinku.
''Man atrodo, kad žmogus turi norėti sugebėti apsaugoti save ir tuolab savo artimą, dar nelankęs jokių kovos menų.'' cia cituoju Stripuli
mano manymu tai isgyvenimas... isgyvenimas betkokiomis salygomi ir su betkokiomis priemonemis... "tikslas pateisina priemones" ir ne kitaip...
spyris i tarpukoji-tai jau savigyna bet kokiomis priemonemis ir tikslas pasiektas...
bomzelis trimis plaktuko smugiais i galva uzdubasina savo skriaudeja - tikslas pasiektas...
nemanau kad tai turi buti kazkokia tai sistema, ar kazkas labai grazaus- auksti koju spyriai ir panasiai
kas pas tave rankoje ar po ranka, tas priesininko galvoje... taip ne kitaip... nezinau gal gali kas nesutikti

jai apibrezti technini arsenala-tai vienas -du kombinacija rankomis, spyris i blauzda, kelia, tarpukoji, smugis keliu na ir patys elementariausi skausmingi veiksmai ar netgi gerai isisavinti tu veiksmu principai ir labai gera orentacija ekstrimalioje, geitai besikeicencioje situacijoje.
Cia buvo kalbu apie dvasini aspekta... kai tau subine dega vienintelis dvasinis aspektas isnesti sveika kaili ar apsaugoti visomis priemonemis savo artima...
- O tas karatistas duotų į galvą mūsų diskone? citata is Smauglio
tai paprasciausias atsakymas kokia turi buti ta sistema efektyvi o ne efektinga...nukenksminti per minimalu laika ir su minimaliomis pastangomis...
mano nuomone sistemos uzdaro zmogu i remus uzdara rata kur jis paklusta tam tikrom normom ir taisyklems... kovineje sistemoje neturi buti jokiu tabu...
ir dar vienas butinas aspektas psihologija-nera kad bijoti mirtie kai tave zudo... arba afekto busena

, ar isgyvenimo instinktas turi buti atgaivintas
ir dar... nenoriu nieko izeisti... bet jai zmogus treniruojasi kazkokioje tai sistemoje ir atidirbineje smugius, veiksmus su apribojimais ir be pilno kontakto i "uzdraustus taskus" ar is vis tik i leistinas vietas, sunku tiketis kad tai bus panaudota praktikoje tinkamiai...
pabaigai
"kovine sistema" tai greiciau jokios dideles sistemos-pritaikes kaz ka sau kas tinkamiausia, jokios dideles filosofijos, vienintele filosofija - isgyventi, efektyvumas ir jokios pompastikos.
tai mano supratimas apie "kovine sistema"