tai o pala, pas jus tipo nesportinis? varzybos tai vyksta? ir vyksta su apribojimais, tai ko ne sportinis?
Šį klausimą prašom užduoti Nišijamai. Va kaip tik į Lenkiją už poros savaičių atvažiuoja, važiuok - klausk, tiesiai iš pirmų lūpų bus...
Aš tik faktą konstatuoju - Nišijama 6-ajame dešimtmetyje atsiskyrė nuo JKA ir įkūrė ITKF
kaip atsvarą sportiniam karatė. Iš pradžių maniau, kad tai buvo vien politika, noras tapti prezidentu, dabar, pasižiūrėjusi kitų rūšių karatė varžybas, manau, kad esu dėkinga, jog jis dar kartą sugrįžo prie ištakų (bet gyvenam XXI a., vartotojiškoje visuomenėje, ir manau, kad tos ištakos ko gero jam mirus irgi pasimirs, kad ir kaip būtų gaila. Pažiūrėjusi ištraukas iš Nišijamos seminarų amerikiečiams (ten jis ir gyvena), ir pažiūrėjusi į tuos amerikiečius, manau, kad ten tos ištakos jau numiro

).
Šią temą įkūriau ne aš, bet joje iš esmės norėjau išsiaiškinti tradicinio karatė skirtumus nuo shotokan, nes tai artimiausias stilius, ir man buvo kilęs įtarimas, kad tai viena ir tas pat (tiesa, treneris visąlaik įrodinėja, kad tradicinis karatė nėra stilius, bet kas tai yra, pasakyti jam irgi nelabai sekasi, tuo labiau nepasiseks man, tai aš laikau, kad tai irgi stilius, man taip su terminologija paprasčiau). Bent aš tuos skirtumus išsiaiškinau. Manau, kiti irgi turėjot

Apskritai man labai pagelbėjo nuvažiavimas į varžybas - gerai sako, geriau vieną kartą pamatyt, nei šiuo atveju šimtą kartų paskaityt. Jei kam dar kyla klausimų, kas yra tradicinis karatė, - milosti prosim į čempionatus.
Pagal mane - temą galima rakint, jei kam nors kyla klausimų dėl technikos, skirtumų, ypatybių, varžybų ir t. t. yra tema apie tai treniruotėse. Labiau jau tema "kas yra tradicinis karatė" nieko nebepriaiškinsiu. Pasakyta viskas ir daugiau nei viskas...
P. S. Labai gali būti, kad Lietuvos tradicinis karatė visgi yra tik fudokan nuo pradžios iki pabaigos. Bet tvirtai pasakyti galėčiau tik tada, jei pavyktų vaistukais užsimarinti kelio sąnarius ir nuo rudens bent pusmetį palankyti fudokan treniruotes. Tada ir pamatyčiau, kiek tai skiriasi nuo to, ką mokiausi pastaruosius 10 metų. Nes visai galimas daiktas, kad kažkokie atsiradę skirtumai, kurie matomi per varžybas, sąlygoti trenerio asmenybės, o ne "stiliaus". O tuo tarpu laikykim, kad Lietuvoje yra fudokan
ir tradicinis karatė, nes taip bent jau skelbiama.