AutoriusTema: O vat kas tas tradicinis karatė?  (Skaityti 47375 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: O vat kas tas tradicinis karatė?
« Atsakyti #105 įjungtas: 2007 Bal 30, 22:58:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Yra tame karate kai kuriu sunkiai suvokiamu judesiu( nors gal taip man, kaip nesportavusiam tradicinio karate, atrodo?  :-/)

O jus pabandykite i tuos judesius ziureti is kito tasko... Pvz. isivaizduokite, kad karate lauzimai, metimai ir kiti imtyniu elementai BUVO.... tik kazkodel juos is "tradicinio" karate pasalino.... Bent jau tuo atveju daug kas atsistoja i savo vietas. Matosi "likutine/rudimentine" sita dalis ir atliekamose Meistru katose ;)
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2007 Geg 01, 00:40:36 am »
Na, bent jau metimų tai tikrai nieks iš tradicinio karatė nepašalino :) Va ir Smauglys piktinosi, kad jų klaikiai daug  :oho:. Laužimų irgi - per treniruotes jie atliekami. O imtynių iš tiesų kaip tokių nėra. Faktas.
Šiaip tai turiu tokį filmuką iš Europos taurės, tai tų metimų ten tiek ir tiek - kaunasi mat ne vieno klubo nariai, kaip ir negaila vieniem kitų  :angel: Tik va, kai filmuota ne mano, nedėsi gi į Youtube... Be to, ir suskaldyti nemokėčiau į dalis, net jei ir ketinčiau. Jei kam įdomu, galiu per skype persiųsti...
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 01, 00:44:37 am nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #107 įjungtas: 2007 Geg 01, 02:29:00 am »
Na, bent jau metimų tai tikrai nieks iš tradicinio karatė nepašalino :) Va ir Smauglys piktinosi, kad jų klaikiai daug  :oho:. Laužimų irgi - per treniruotes jie atliekami. O imtynių iš tiesų kaip tokių nėra. Faktas.
Šiaip tai turiu tokį filmuką iš Europos taurės, tai tų metimų ten tiek ir tiek - kaunasi mat ne vieno klubo nariai, kaip ir negaila vieniem kitų  :angel: Tik va, kai filmuota ne mano, nedėsi gi į Youtube... Be to, ir suskaldyti nemokėčiau į dalis, net jei ir ketinčiau. Jei kam įdomu, galiu per skype persiųsti...
Na nereikia...Smauglys labai mėgsta metimus arba tiksliau pasakius pakirtimus. Tik Smauglys piktinosi, kaip varžovai varžybose lengvai leidžiasi pakertami. Stovi kaip kuolai, nejuda, todėl labai lengva patraukti koją ir bac ant žemės :D
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #108 įjungtas: 2007 Geg 01, 03:30:36 am »
Žinot, kai kovoja mokytojas su mokiniu, ir abu vienas kitą pažįsta kaip nuluptus, nes treniruojasi kartu kažkur 10 metų, tai tada lengva pakirst :)
Gaila, neįrašiau kito bachūriuko kovos su vienu iš finalinės kovos dalyvių - tas bandė bandė jį pakirst, bandė bandė, ir nė velnio - stovėsena gera buvo :) Nors irgi stovėjo kaip kuolas...
O šiaip - jei pas jus duotų taškus už pakirtimą, irgi pamatytumėt, kad jūsiškius pakirsti taip pat lengva, ir gal dar lengviau, nes jie net nestovi kaip kuolai, o šokinėja - čia irgi pakirtimai vyko šoktelėjimo metu iš esmės, o ne stovėjimo, sulėtintai pažiūrėjus matosi  :angel:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Paulius

• Svečias
« Atsakyti #109 įjungtas: 2007 Geg 01, 10:55:48 am »
Shotokane yra parteris ?  :O :-O

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2007 Geg 01, 10:55:48 am »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #110 įjungtas: 2007 Geg 01, 11:39:53 am »
Žinot, kai kovoja mokytojas su mokiniu, ir abu vienas kitą pažįsta kaip nuluptus, nes treniruojasi kartu kažkur 10 metų, tai tada lengva pakirst :)
Gaila, neįrašiau kito bachūriuko kovos su vienu iš finalinės kovos dalyvių - tas bandė bandė jį pakirst, bandė bandė, ir nė velnio - stovėsena gera buvo :) Nors irgi stovėjo kaip kuolas...
O šiaip - jei pas jus duotų taškus už pakirtimą, irgi pamatytumėt, kad jūsiškius pakirsti taip pat lengva, ir gal dar lengviau, nes jie net nestovi kaip kuolai, o šokinėja - čia irgi pakirtimai vyko šoktelėjimo metu iš esmės, o ne stovėjimo, sulėtintai pažiūrėjus matosi  :angel:
Kad pakirst, reikia įeiti į artimą distanciją nepraleidus smūgio. O tai shotokan varžybose labai problematiška. O tradicinius pakirtinėjome ir žinome. Belieka jums pabandyti pakirsti shotokancus :D
Dėl smūgių jėgos, tai prie progos pakviesiu į salę ir parodysim smūgiuodami į kriaušes. Technika ir greitis lemiami dalykai smūgio jėgai. Pvz.: gyaku-tsuki dubens posūkis užtikrina smūgio masę + greitis vat jums ir stiprus smūgis :senis:.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2007 Geg 01, 14:50:04 pm »
Smaugly, jūs mokate atlikti stiprius smūgius - nes visa technika LYGIAI TOKIA PATI, kaip pas mus. Aš tuo nė neabejoju. Jei abejočiau, turėčiau teigti, kad ir mes jų atlikti nemokame :)  Tik mane nustebino, kad per varžybas akcentuojate ne smūgio jėgą, o greitį - kas pirmesnis, tam ir taškas. Nelabai matau logiką - jei žmogus, kuriam buvo smogtas labai greitas smūgis, ir priešininkas gavo wazari, dar sugeba atlikti išties stiprų smūgį priešininkui, tai kur čia ta logika? Na, bet kiekvienam savo, galbūt tiesiog paprasčiau išmatuoti greitį nei jėgą, skiriant taškus. Ir ne man aiškint, kokios turėtų būt SHOTOKAN varžybų taisyklės  :oops:
Ai, va tiesa, kai dar klausiau jūsų varžybose apie smūgio techniką, parodėt man Mavashi Zuki ir pasakėt, kad už tokį taškų kovotojas negautų. Tai pas jus jo nėra tiesiog? Išvis, už kaip pavadintas technikas galima užsidirbti taškus?
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 01, 14:53:52 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:21:46 pm »
Smaugly, jūs mokate atlikti stiprius smūgius - nes visa technika LYGIAI TOKIA PATI, kaip pas mus. Aš tuo nė neabejoju. Jei abejočiau, turėčiau teigti, kad ir mes jų atlikti nemokame :)  Tik mane nustebino, kad per varžybas akcentuojate ne smūgio jėgą, o greitį - kas pirmesnis, tam ir taškas. Nelabai matau logiką - jei žmogus, kuriam buvo smogtas labai greitas smūgis, ir priešininkas gavo wazari, dar sugeba atlikti išties stiprų smūgį priešininkui, tai kur čia ta logika? Na, bet kiekvienam savo, galbūt tiesiog paprasčiau išmatuoti greitį nei jėgą, skiriant taškus. Ir ne man aiškint, kokios turėtų būt SHOTOKAN varžybų taisyklės  :oops:
Ai, va tiesa, kai dar klausiau jūsų varžybose apie smūgio techniką, parodėt man Mavashi Zuki ir pasakėt, kad už tokį taškų kovotojas negautų. Tai pas jus jo nėra tiesiog? Išvis, už kaip pavadintas technikas galima užsidirbti taškus?
Būtų įdomu, kaip jus išmatuojate smūgio jėgą? Jei pastebėjote, shotokan varžybos nekontaktinės. Į galvą reikalaujama tik paliesti, į korpusą galima ir  suduoti. Išjungus į pilvą dabar dažnai galima gauti ne tašką, o įspėjimą (aš asmeniškai už išjungimą į pilvą duočiau ippon, bet tokios jau tos taiskylės, nors man jos ir nepatinka kai kur). Tai gi varžybose mes stabdome smūgius ir neatliekame jų su kontaktu. Pilnu kontaktu dirbam tik į kriaušes. Beje negi pas jus tradiciniame karatė skiriamas taškas tik išjungus priešininką? :oho:
Varžybose technika tikrai ribota, naudojami tik tie smūgiai, kuriuos galima kontroliuoti. Ypač nukenčia rankų technika, nes taškus gaunami tik už kizami, oi, gyaku tsuki, už uraken uchi ir kai kada chaito. Tai tikrai skurdina techniką, bet tokios taisyklės visame Pasaulyje, tokias diktuoja japonai ir nieko čia naujo Lietuvoje neišrasime. Nors mano giliu įsitikinimu ir su esama technika, gerai pasiruošus galima "prasinešti" visur, bei apsiginti reikalui esant :punch:
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 01, 23:29:17 pm nuo Smauglys »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:30:42 pm »
Kaip jau minėjau, taškas užpelnomas už priešininko orientacijos praradimą, jei smūgiuota į korpusą. Žinoma, prie viso to technika turi būt atlikta taisyklingai, tinkamu greičiu ,tinkama koordinacija ir t. t. Neturi tai būti nokautas, bet nokdaunas ar trumpai trunkantis negalėjimas kovoti turi būti - bent jau žmogus neturi galėti tuoj pat daryti atsakomąjį smūgį :) Kaip kad pas jus mačiau - smogia vienas, gauna tašką, o jam tuo tarpu antrasis atgal smūgį liuobia, ir matosi, kad nesilpną... Šiuo atveju komentuoju Kesmino kovą komandinėje kumitė su kažkuo, nežinau nei vardo, nei pavardės, nei klubo. Tikrai pasidarė gaila, kad fotiko neatsivežiau... Bent jau iki šiol už išjungimą į pilvą tikrai niekas įspėjimo neduodavo, nežinau, gal ir iki tokių nesąmonių prieisim, kol kas už išjungimą - ippon, wazari, priklausomai nuo technikos taisyklingumo, savalaikiškumo ir t. t.
Į galvą stiprus kontaktas, sukeliantis priešininko sužalojimą, nokautą, negalėjimą kovoti toliau  - draudžiamas, baudžiama diskvalifikacija. Bet jei kovoti toliau priešininkas gali, už smūgį į galvą galima gauti tuos pačius ippon ir wazari, net jei ir trinktelta taip, kad priešininkui suskaudo :) Jei galva bus tik paliesta, ippon ar wazari tikriausiai nieks neužsipelnys... Jei į korpusą bus tik suduota, jokių šansų taškui nėra. Na, maždaug taip viskas...
Per treniruotes irgi pilnu kontaktu dirbam tik į tokius keturkampius maišus, supratimo neturiu, kaip vadinasi. Makivaros lyg ir medinės, kriaušė lyg ir pakabinamas daiktas, pailgas toks, ne? Bet čia kalbu - mes dirbam, tie, kurie juodo diržo neturi. O juodi diržai apsiskaldo būna normaliai, kaip ir per kovą... Žinoma, ne į draudžiamas kūno vietas - ne į nugarą, žemiau juostos ir t. t.
Apie smūgius įdomu buvo - o koks smūgis yra chaito? Tokio neturim... O kojų technikos visos naudojamos - mae geri, yoko geri, ushiro geri, ar vėl yra kažkokie didesni apribojimai? Mavashi geri tai mačiau :) Ir ippon už jį buvo :)
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 01, 23:34:12 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:39:16 pm »
...Jei galva bus tik paliesta, ippon ar wazari tikriausiai nieks neužsipelnys... Jei į korpusą bus tik suduota, jokių šansų taškui nėra...
O tradicinio varžybas matėte?  :chmm: :D
Apie smūgius įdomu buvo - o koks smūgis yra chaito? Tokio neturim... O kojų technikos visos naudojamos - mae geri, yoko geri, ushiro geri, ar vėl yra kažkokie didesni apribojimai? Mavashi geri tai mačiau :) Ir ippon už jį buvo :)
Chaito (haito) smūgis delno briauna prie didžiojo piršto (atvirkščiai shuto).
Kojų visi išvardinti smūgiai yra, o vat smūgiai keliais uždrausti :-(

« Atsakyti #114 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:39:16 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:45:07 pm »
Ką reiškia, ar mačiau tradicinio varžybas?
Sakau gi, kad niekas iš suaugusiųjų taškų wazari ar ippon forma nepelnė - nes nebuvo nei smūgių į korpusą su priešininko orientacijos praradimu, nei smūgių į galvą, stipresnių nei prilietimas ir silpnesnių nei stiprus sužalojimas... O nebuvo galbūt ne todėl, kad visi durni, kaip galbūt kam nors norėtųsi galvoti, o todėl, kad yra stipri gynyba, ko vienose tokiose varžybose neseniai regėtose pasigedau... Iš kitos pusės nuo greito smūgio apsiginti iš esmės neįmanoma, todėl laikomas didesnis atstumas. Ir dar iš kitos pusės - stipraus smūgio padaryti smarkiai prišokus irgi iš esmės neįmanoma, nes prarandama jėga pakeliui, todėl distancija artimesnė ir daugiau dėmesio skiriama gynybai...
O apskritai  - faina buvo pažiūrėti. Norėtųsi ir dar ne kartą :)
P. S. Nenorit manęs į Shotokan paimti? Mano smūgio greitis žiauriai didelis, va ir Asia vos į nosį negavo po varžybų, nors gyrėsi, kad labai moka nuo visko apsiginti  :angel:, tai sakau ,skinčiau pas jumi tuos wazari vieną po kito  :angel: Nes va su smūgio jėga tai man truputį batai, nepakankamas darbas su maišais leidžia spėti, kad ta jėga dabar būtų labai nekokia...  :-( Nepykit, dabar jau tikrai juokauju, ir nepiktai  :-/
Ai tiesa, apie chaito - o tai jis turbūt vis viena tik į kaklą atliekamas, kitur neefektyvus, tai pas jus smūgiai į kaklą leidžiami?
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 01, 23:49:49 pm nuo stripulis »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #116 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:54:40 pm »
Ką reiškia, ar mačiau tradicinio varžybas?
Sakau gi, kad niekas iš suaugusiųjų taškų wazari ar ippon forma nepelnė - nes nebuvo nei smūgių į korpusą su priešininko orientacijos praradimu, nei smūgių į galvą, stipresnių nei prilietimas ir silpnesnių nei stiprus sužalojimas... O nebuvo galbūt ne todėl, kad visi durni, kaip galbūt kam nors norėtųsi galvoti, o todėl, kad yra stipri gynyba, ko vienose tokiose varžybose neseniai regėtose pasigedau... Iš kitos pusės nuo greito smūgio apsiginti iš esmės neįmanoma, todėl laikomas didesnis atstumas. Ir dar iš kitos pusės - stipraus smūgio padaryti smarkiai prišokus irgi iš esmės neįmanoma, nes prarandama jėga pakeliui, todėl distancija artimesnė ir daugiau dėmesio skiriama gynybai...
O apskritai  - faina buvo pažiūrėti. Norėtųsi ir dar ne kartą :)
P. S. Nenorit manęs į Shotokan paimti? Mano smūgio greitis žiauriai didelis, va ir Asia vos į nosį negavo po varžybų, nors gyrėsi, kad labai moka nuo visko apsiginti  :angel:, tai sakau ,skinčiau pas jumi tuos wazari vieną po kito  :angel: Nes va su smūgio jėga tai man truputį batai, nepakankamas darbas su maišais leidžia spėti, kad ta jėga dabar būtų labai nekokia...  :-( Nepykit, dabar jau tikrai juokauju, ir nepiktai  :-/
Ai tiesa, apie chaito - o tai jis turbūt vis viena tik į kaklą atliekamas, kitur neefektyvus, tai pas jus smūgiai į kaklą leidžiami?

Kažkada keli tradiciniai treneriai buvo atėje pasipraktikuoti į mano grupę. Bet sparinguose jiems sekėsi labai prastai, tai, matyt, nepasigyrė. Tad nevardinsiu pavardėm :D
O kovotojų su stipriais smūgiais mums visada reikia, tad labai prašom :-D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #117 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:55:24 pm »
Tada aš netinku, pas mane tik greiti  :D Teks likt, kur esu :)

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:57:16 pm »
Tada aš netinku, pas mane tik greiti  :D Teks likt, kur esu :)
:-(

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #119 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:58:29 pm »
Beje, kaip su tuo kaklu ir chaito?
Ir dar - prisiminiau, kad norėjau paklaust, pas jus katų pritaikymas - bunkai - taip vadinamas praktikuojamas? Na, bent per egzaminus?

« Atsakyti #119 įjungtas: 2007 Geg 01, 23:58:29 pm »