AutoriusTema: O vat kas tas tradicinis karatė?  (Skaityti 47344 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Paulius

• Svečias
Re: O vat kas tas tradicinis karatė?
« Atsakyti #15 įjungtas: 2007 Kov 19, 13:40:15 pm »
O ar tie visi etiketai ir yra pagrindas? :nezino:

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2007 Kov 19, 15:01:05 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
O ar tie visi etiketai ir yra pagrindas? :nezino:

Jei manysim, kad kovos menas-tai gyvenimo kelias, gyvenimo budas...tada visi dvasiniai bet kurio kovos meno aspektai yra kaip ipakavimas:viduje visi turi technika, bet technika pati savaime nesuteikia tiek prasmes, kad pasirinktum ja gyvenimo budo pagrindu. Mano nuomone, tai kaip keltis, kad vel eitum miegoti...norisi savo egzistencijai suteikti forma ir prasme, pasirinkti krypti ir vertybiu sistema.

Manu, senosios karate tradicijos (kiek as jas zinau) butent tai ir duoda.
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #17 įjungtas: 2007 Kov 19, 15:08:10 pm »
kaliucka  :handshake: .Siaip reikalingas yra etiketas, kad dojo butu tvarka ir , kad nebutu bereikalingu kalbu ka galima ko negalima daryt, dojo atsiranda tokia atmosfera - darbine. etiketas ir tam tikros taisykles reikalingos dar, kad mokinys galetu ismokt, o mokytojas maksimaliai gerai ismokyt, perduot savo zinias, nera etiketo, nera normalaus mokymo, haosas
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2007 Kov 19, 15:09:48 pm »
Jei manysim, kad kovos menas-tai gyvenimo kelias, gyvenimo budas...tada visi dvasiniai bet kurio kovos meno aspektai yra kaip ipakavimas:viduje visi turi technika, bet technika pati savaime nesuteikia tiek prasmes, kad pasirinktum ja gyvenimo budo pagrindu. Mano nuomone, tai kaip keltis, kad vel eitum miegoti...norisi savo egzistencijai suteikti forma ir prasme, pasirinkti krypti ir vertybiu sistema.

Manu, senosios karate tradicijos (kiek as jas zinau) butent tai ir duoda.

Ko gero, atvirkščiai- technika yra apvalkalas. Būtent tai matoma iš išorės.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Kov 19, 15:12:04 pm »
Akira pataise teisingai manau, as kaip perskaiciau tai supratau ka norejo Kaliucka pasakyt. technika yra isore, dvasiniai dalykai viduje ir tarp tokiu dvieju dalyku turi but balansas.
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Kov 19, 15:12:04 pm »

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #20 įjungtas: 2007 Kov 19, 16:11:10 pm »
kaliucka  :handshake: .Siaip reikalingas yra etiketas, kad dojo butu tvarka ir , kad nebutu bereikalingu kalbu ka galima ko negalima daryt, dojo atsiranda tokia atmosfera - darbine. etiketas ir tam tikros taisykles reikalingos dar, kad mokinys galetu ismokt, o mokytojas maksimaliai gerai ismokyt, perduot savo zinias, nera etiketo, nera normalaus mokymo, haosas

Atsiprasau DOJO, bet mano poziuriu etiketas , dojo tvarka ir  "darbine atmosfera" kuri kultivoja japonai labai stabdo pati mokyma. Kodel pabandysiu paiskinti.

Aikido seminaras:
Meistras parodo visiems nauja pratima, paiskinimu nera  ir darbas prasideda. Ka tu pamatai ta ir supratai. Sneketi dojo negalima ar zmones venge kalbu arba aiskina labai greitai.  Jeigu tu gabus mokinys tai turi sansu kazka suprasti. Isbandyti ta pati pratima su meistru negalima, nes zmones supranta toki dalyka kaip "Tu ka mums netiki? Tai ka tu cia veiki !!! " 
O jeigu tau leido isbandyti, tai ne duok deve  padariti  "ne standartini pratima",  jis gi tau ranka gali sulauzyti arba duoti atemi i nosi!!!
Po seminaro, susitikimu su meistrais praktiskai nebuno. Jeigu buna, tai tesiai su mestrais nieks tau ne duoda bendrauti ( kai jis sneka angliskai) ir ne duok deve, jeigu klausima ne apie aikido uzduosi !!! 

"Systemos" seminaras:
Pratimas parodytas ir detaliai paiskintas visiems. Jeigu tu ne supratai gali paklausti insturktori, paiskins tau dar karta. Jeigu nesupratai gali padirbti dar su "meistru" ir i klausima  "o kas bus jeigu .... ?"  tu visada gausi atsakyma.  Jeigu nori gali draugiskai isbandyti "meistra", jokiu problemu :) Po seminaro galima asmeniskai bendrauti su  "masteriu", isgerti alaus ir t.t . Atmosfera yra labai laisva.       
« Paskutinis taisymas: 2007 Kov 19, 16:59:20 pm nuo denis »
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs kaliucka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 161

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #21 įjungtas: 2007 Kov 19, 16:40:01 pm »
Sorry, sukeiciau vietomis vidu ir isore...aciu uz pastebejima :oops:

Denis: esu tikras, kad ir "Systemoje" egzistuoja kazkas, kas nera vien tik technika.
Drąsa be ritualo-įžūlumas, išmintis be ritualo-per didelis pasitikėjimas savimi;))))

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #22 įjungtas: 2007 Kov 19, 16:45:17 pm »
Sorry, sukeiciau vietomis vidu ir isore...aciu uz pastebejima :oops:

Denis: esu tikras, kad ir "Systemoje" egzistuoja kazkas, kas nera vien tik technika.

Taip "Systemoje" irgi yra dvasiniai aspektai ir labai mazai formalizmo. As sneku dabar tik apie mokyma arba
mokymo metodika  :senis: 
Mano poziuriu japonai turi per daug formalizmo, todel "tradiciniai" kovos menai yra tokie konservativus netgi
dvasiniuose aspektuose.
« Paskutinis taisymas: 2007 Kov 19, 16:58:19 pm nuo denis »
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #23 įjungtas: 2007 Kov 19, 17:10:54 pm »
Atsiprasau DOJO, bet mano poziuriu etiketas , dojo tvarka ir  "darbine atmosfera" kuri kultivoja japonai labai stabdo pati mokyma. Kodel pabandysiu paiskinti.

Aikido seminaras:
Meistras parodo visiems nauja pratima, paiskinimu nera  ir darbas prasideda. Ka tu pamatai ta ir supratai. Sneketi dojo negalima ar zmones venge kalbu arba aiskina labai greitai.  Jeigu tu gabus mokinys tai turi sansu kazka suprasti. Isbandyti ta pati pratima su meistru negalima, nes zmones supranta toki dalyka kaip "Tu ka mums netiki? Tai ka tu cia veiki !!! " 
O jeigu tau leido isbandyti, tai ne duok deve  padariti  "ne standartini pratima",  jis gi tau ranka gali sulauzyti arba duoti atemi i nosi!!!
Po seminaro, susitikimu su meistrais praktiskai nebuno. Jeigu buna, tai tesiai su mestrais nieks tau ne duoda bendrauti ( kai jis sneka angliskai) ir ne duok deve, jeigu klausima ne apie aikido uzduosi !!! 

"Systemos" seminaras:
Pratimas parodytas ir detaliai paiskintas visiems. Jeigu tu ne supratai gali paklausti insturktori, paiskins tau dar karta. Jeigu nesupratai gali padirbti dar su "meistru" ir i klausima  "o kas bus jeigu .... ?"  tu visada gausi atsakyma.  Jeigu nori gali draugiskai isbandyti "meistra", jokiu problemu :) Po seminaro galima asmeniskai bendrauti su  "masteriu", isgerti alaus ir t.t . Atmosfera yra labai laisva.

Tik keletas klausimų: "kiek žmonių dalyvauja "Sistemos" seminaruose ir ar ten būna dalyvių, kurie yra pradinukai? Ir jei būna, ar jie asmeniškai bendrauja su "masteriu" ir geria alų?
Mūsų seminaras:
Meistras parodo visiem naują pratimą, po to parodo jį dar su keliais skirtingais juodais diržais, po to - dar ir su mokiniais, kartais ir su vaikais, turinčiais baltą diržą. Paklausia, ar viskas aišku. Jei neaišku, paaiškinama dar kartą. Tada pratimas atliekamas. Meistras vaikšto po salę, pažiūri, kaip kas atlieka pratimą, žinoma, būna klaidų. Suklydęs asmuo stos ar  į porą su meistru, arba su jo pagalbininku - taip jam naudos dar daugiau, nes meistras pažiūri iš šono ir paaiškina klaidas.
Kiekvienas seminaras būna skirtas kokiai nors mažulytei problemai išaiškinti iš esmės. Tarkim, vyksta jis paprastai dvi dienas, būna apie 8 valandas treniruočių sumoj. Tai va, kartais būna tik sparingas, kartais tik vaikščiojimas ir t. t. Ir tų pratimų būna ne per daugiausia, sakykim, apie 10, bet jie išaiškinami iš esmės.
Po seminaro per treniruotes dar išsiaiškinama, kas buvo neaišku, per kokią pora savaičių viskas atslūgsta, dirbama toliau, įtraukiant į treniruočių planą naujai suvoktus dalykus. 
Dabar kalbant griežtai apie tas tradicijas, kurios pas mus suprantamos kažkodėl išskirtinai tik kaip apeigos. Kokios yra "apeigos" arba "ritualai"?
Prieš treniruotę visi išsirikiuoja į vieną eilę nuo aukščiausio iki žemiausio diržo (hierarchija), atėjus treneriui suklaupia meditacijai, po meditacijos nusilenkia - pas mus - Funakošio portretui, tada sensėjui ir tada vienas kitam. Analogiškai viskas vyksta po treniruotės. Meditacija skirta susikaupimui ir proto išvalymui nuo rūpesčių dėl darbo, dėl pamokų ir. pan., po treniruotės - savotiškai padėkai už treniruotę (bent man), pasiruošimui grįžti į "realų" pasaulį. Per treniruotę, kai treneris paaiškina pratimą, klausia, ar viską supratot, jei supratom, sakom "Os". Partneriai, prieš pradėdami dirbti poroj, nusilenkia vienas kitam, baigdami irgi nusilenkia, išreikšdami pagarbą.
Nematau, kuo šios apeigos turėtų trukdyti mokytis realių dalykų. Jos yra gryniausia pagarba tam, ko mokaisi, tam, iš ko mokaisi, ir treniruočių partneriams.
O kalbant apie tradicijas - tai negi jūs manot, kad senovėj karatistai išmokdavo kažką ir nebetobulėdavo, tik bukai kartodavo tą patį? Tie, kurių tradicijomis sekame? Aš įsivaizduoju tradicijas taip: yra tradicija, kad karate sudaro kumite, kichonas ir katos. Yra ritualai. Viso šito laikomasi. Bet, be abejo, pritaikant realiam pasauliui. Vadinasi, kalbant apie savigyną, patarimai bus vienokie, kalbant apie karate studijas kaip tokias, patarimai bus kitokie. Tema plati, galėčiau rašyti ir rašyti... Tik ar verta? Vis tiek iki galo tokios paklodės neskaitysit  ;-)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Kov 19, 17:35:10 pm »
Striprulis, as nenoriu sneketi uz visa aikido ar karate, tai yra tik mano asmeninis poziuris ar patirtis. Manau kad man paprasciausiai nepasiseke.

Tik keletas klausimų: "kiek žmonių dalyvauja "Sistemos" seminaruose ir ar ten būna dalyvių, kurie yra pradinukai? Ir jei būna, ar jie asmeniškai bendrauja su "masteriu" ir geria alų?
Pradinukai irgi dalyvauja.  Pradinukai irgi asmeniskai bendrauja su "masteriu" ir geria alu, cia jokiu apribojimu nera.  Mes neturime ne dirzu, ne rangu :) Visi yra vienodi :)  Dar pridesiu kad pagrindinis infomacijos apsikeitimas vyksta butent per asmeneni bendravima  :senis:

« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Kov 19, 17:35:10 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2007 Kov 19, 17:47:48 pm »
Striprulis, as nenoriu sneketi uz visa aikido ar karate, tai yra tik mano asmeninis poziuris ar patirtis. Manau kad man paprasciausiai nepasiseke.
Pradinukai irgi dalyvauja.  Pradinukai irgi asmeniskai bendrauja su "masteriu" ir geria alu, cia jokiu apribojimu nera.  Mes neturime ne dirzu, ne rangu :) Visi yra vienodi :)  Dar pridesiu kad pagrindinis infomacijos apsikeitimas vyksta butent per asmeneni bendravima  :senis:

Kartais gerai, kai žmonės sugeba perimti informaciją ir nesusireikšminę į atskirus individus bei nereikalaudami, kad informacija būtų paaiškinama jiems asmeniškai. Bet tai tik mano nuomonė. Gal tuo ir skiriasi japoniško stiliaus ir vakarietiško stiliaus mąstymas?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Paulius

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2007 Kov 19, 19:05:48 pm »
Bet visi sitie lankstymaisi,meditacijos ir t.t ar yra naudingi?Vistiek jei tu gerbi kita, jis gerbia tave.Nebutina tai parodyti lenkimusi,meditacija ar daug kartu kartojant OSS.Yra tarpusavio supratimas.O del darbines atmosferos.Man tas pat, ar as einu i plaukima ar dojo.Skirtumo nejauciu,visur einu susikaupes ir nedarau chaoso.
Bokse daug etiketo?Zinau,ten vyrauja darbine atmosfera, nes susirinke zmones zino, ko atejo.   :alus:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #27 įjungtas: 2007 Kov 19, 19:27:46 pm »
Bet visi sitie lankstymaisi,meditacijos ir t.t ar yra naudingi?Vistiek jei tu gerbi kita, jis gerbia tave.Nebutina tai parodyti lenkimusi,meditacija ar daug kartu kartojant OSS.
Bokse daug etiketo?Zinau,ten vyrauja darbine atmosfera, nes susirinke zmones zino, ko atejo.   :alus:
Man naudinga. Daug Os niekas nekartoja, pasako reikiamu momentu. Aišku, kad TAU nebūtina tai parodyti lenkimusi, meditacija ir t. t. Man - būtina. Man tai patinka. Jei nemoki medituoti ir net nežinai, kas tai yra - tau naudos meditacija neatneš. Jei tik šiaip pasėdėsi prieš trešą ir po jos, besimuistydamas, galvodamas, kad va nuspaudė koją, kad reik sukrenkšt, kad reik atsimerkt ir pažiūrėt, kokios durnos aplinkinių išraiškos, kad po trešos tau rūpi tik kaip greičiau atsigert, ir išvis gal jau galima eiti, kiek galima sėdėti, taip - nebus jokios naudos iš lankstymosi ir meditacijos. Bet jei medituodamas sugebi išlaisvinti protą, palikti jį be jokių minčių, kaip švarų lapą, pajunti tai, ko žodžiais aš tau niekaip neišaiškinsiu.
Kalbant apie boksą. Kas svarbiau bokse - užgrūdinti savo charakterį ar pasiekti kuo daugiau pergalių? Tarp kitko - nei viena nei kita nėra blogas tikslas ar kuris nors nėra geresnis už antrąjį. Tai tiesiog skirtingi tikslai. 

P. S. Jei aš gerbiu kitą, visai nebūtinai jis gerbia mane. Čia tik šiaip pastabėlė.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #28 įjungtas: 2007 Kov 19, 19:34:40 pm »
Man tas pat, ar as einu i plaukima ar dojo.Skirtumo nejauciu,visur einu susikaupes ir nedarau chaoso.
Galbūt būtent ši tavo frazė ir paaiškins skirtumą tarp tikros tradicinės karatė ir visų kitų dalykų? Man yra didžiulis skirtumas, ar aš einu šiaip sportuoti, ar į dojo. Nė vienoj kitoj vietoj, kalbant apie sportą, nerandu tokios ypatingos dvasinės atmosferos, kaip dojo. Bet turi būti geras treneris, geras vedlys. Esu pataikius ir pas tokį, kuriam netgi tradiciniam fudokane rūpėjo tik sportas. Ir šlamštas išėjo. Taip, pataikius pas tokį, skirtumo, ar eini plaukti, ar į dojo, nejausi. Tai vat, viskas vėl ar taip suksi, ar anaip, susiveda į asmenybes. Bet aš visgi abejoju, kad paėmus dabar tą patį trenerį ir padarius jį plaukimo treneriu (yra pas mus toks plaukikas, kuris galėtų kuo puikiausiai profesionaliai treniruoti ir plaukimą, ir yra tą daręs), STANDARTINIS VIDUTINIS ŽMOGUS, atėjęs į plaukimą, gaus tiek pat iš jo, kiek dojo. Net jei jis mokys taip pat įkvėptai. Tiesiog plaukimas turi ne tokius tikslus, kaip tradicinis karatė. Vėlgi kaip suksi, ar taip, ar taip, plaukimo esminis tikslas yra išorė. Karatė esminis tikslas yra vidus.
Bliamba, šneku šneku ir jaučiu, kad kažkas esminio vis viena praslysta. Dar ir šnekėt reik mokėt  :-(

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2007 Kov 19, 21:22:34 pm »
Matai, Deni, kalbu is savo varpines, nes kai as dalyvaudavau seminaruose, tai man turbut pasiseke, nes meistrai pas mumis tikrai stengiasi mumi pamokyt, paaiskint, jei kas neaisku tai paklausineji savo sensei ir jis paaiskina. po seminaro nera pasikele meistrai, patys priseda prie staliuka, ikala bokaliuka alaus ir paplepa apie viska. Tad tavo pavyzdukas neatitinka manosios situacijos ir tave suprantu pilnumoje.  ;-)
Pagarbiai,
Dojo

« Atsakyti #29 įjungtas: 2007 Kov 19, 21:22:34 pm »