AutoriusTema: Kaip nugaleti baime ?  (Skaityti 22505 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2007
  • Žinutės: 236
  • Amžius: 38
  • Vieta: Alytus
  • Lytis: Vyras
  • Nori teisti – nusisuk ir eik savu keliu...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Kaip nugaleti baime ?
« įjungtas: 2007 Kov 15, 13:41:22 pm »
Sveiki visi. Tik vakar uzklydau i si puiku puslapi :)

Adminai iskarto atsiprasau jeigu tokia tema jau buvo kalbeta, bet perverciau beveik visas temas ir lyg siuo klausimu daug nebuvo kalbeta ? Jeigu vis delto klistu tai prasau uzrakinti sita tema ir nurodyti i kuria tema nukeliauti :)

Man dabar yra 21-eri, 60 kg, ugis 175-178 (nes kur tikrina ugi vis centimetru aukstesnis ar zemesnis :))

Klausimas butu toks. Visu pirma nesu lankes jokios sporto sakos. Tiesa sakant esu, pries kokius 8 metus. Lankiau kelias savaites karate, bet ten nieko gero nebuvo :) Moke tik vartaliotis ir daugiau nieko. Tai kaip ir galima sakyt nesu nieko lankes. Dabar lankau sporto kluba (t.y. kilnoju svorius). Pradejau lankyt nuo 2003 galo. Palankiau kokia puse metu ir uzsimeciau netycia 25 kg ant kojos. Tai taip ir liko sportas. Po 2 metu pertraukos vel pradejau lankyt. Tada buvo ziema tai kaip snigdavo ar budavo salta tai neidavau :) O dabar jau koks menesis einu kiekviena diena. Siaip is anksciau turiu truputi raumenu ir siek tiek jegos, bet neperdaugiausiai.

Mane nuo mazens moke pirmas nepradek, o jeigu pradedi duok iki galo, kad neatsikeltu. Tai vat ta ir dariau nuo 5 klases iki kazkur 10. Ta prasme nebijodavau duot i kaili jeigu prisikabindavo ir t.t. O vat jau kokie 3-5 metai ta baime is niekur nieko mane sukauste, kad bijau duot i kaulus. Ta prasme eini gatve ir girdi kaip sako "o zek koks py**ras eina" ir t.t. Bet man ta baime pasireiskia ir bijau kazka daryt. Zinoma gal ir duociau i kaulus, pats gauciau, bet bent jau kazkas ivyktu, o dabar visiems nusileidziu. Einu gatve ir kazkaip pries visus nuleidziu akis. Ta prasme pas mane nera akiu kontakto su zmonemis. Ir siaip prisibijau tokiu pacanu kur snukiai uznesa i tokiu jau koviniu. Zinau, kad znukis dar ne viskas, bet... Paskutiniu metu tokie du mane taip inervavo, nes as labai ilgai savyje laikau ta pykti, bet kaip jis persipildo tada jau baime dingsta ir sukyla adrenalinas. O tada aptemsta protas ir uz save neatsakau. Bet tai buna labai retai.

Tai ir norejau paklaust gal imanoma kaip nors nugalet ta baime ar kazka panasaus ?

Ruosiuosi eit lankyt muai taiy. Bet nezinau ar man nebus per sunku, ar uzteks turimu jegu ? Be to nesioju akinius, jautri galva (t.y. po smugiu praejus kokia 30 min pradeda skaudet) tai i sparingus kaip ir nesinores eit, kad atitrankytu negailedami galva :) O imanoma be sparingu i kriause atidirbti technika, greiti, reakcija ar dar kazka, kad moket apsigint ? O gal kaip tik palankysiu sia sporto saka ir atsiras pasitikejimas savimi ? Gal but igausiu daugiau jegu, pasitikejimo ?

Ir paskutinis klausimas. Ar suderinami dalykai kulturizmas ir muai tay ?
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Nauja pazintis ? Nauja problema ? O gal bus nuostabu ?

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
Re: Kaip nugaleti baime ?
« Atsakyti #1 įjungtas: 2007 Kov 15, 17:54:55 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Sveiki visi. Tik vakar uzklydau i si puiku puslapi :)

Adminai iskarto atsiprasau jeigu tokia tema jau buvo kalbeta, bet perverciau beveik visas temas ir lyg siuo klausimu daug nebuvo kalbeta ? Jeigu vis delto klistu tai prasau uzrakinti sita tema ir nurodyti i kuria tema nukeliauti :)

Man dabar yra 21-eri, 60 kg, ugis 175-178 (nes kur tikrina ugi vis centimetru aukstesnis ar zemesnis :))

Klausimas butu toks. Visu pirma nesu lankes jokios sporto sakos. Tiesa sakant esu, pries kokius 8 metus. Lankiau kelias savaites karate, bet ten nieko gero nebuvo :) Moke tik vartaliotis ir daugiau nieko. Tai kaip ir galima sakyt nesu nieko lankes. Dabar lankau sporto kluba (t.y. kilnoju svorius). Pradejau lankyt nuo 2003 galo. Palankiau kokia puse metu ir uzsimeciau netycia 25 kg ant kojos. Tai taip ir liko sportas. Po 2 metu pertraukos vel pradejau lankyt. Tada buvo ziema tai kaip snigdavo ar budavo salta tai neidavau :) O dabar jau koks menesis einu kiekviena diena. Siaip is anksciau turiu truputi raumenu ir siek tiek jegos, bet neperdaugiausiai.

Mane nuo mazens moke pirmas nepradek, o jeigu pradedi duok iki galo, kad neatsikeltu. Tai vat ta ir dariau nuo 5 klases iki kazkur 10. Ta prasme nebijodavau duot i kaili jeigu prisikabindavo ir t.t. O vat jau kokie 3-5 metai ta baime is niekur nieko mane sukauste, kad bijau duot i kaulus. Ta prasme eini gatve ir girdi kaip sako "o zek koks py**ras eina" ir t.t. Bet man ta baime pasireiskia ir bijau kazka daryt. Zinoma gal ir duociau i kaulus, pats gauciau, bet bent jau kazkas ivyktu, o dabar visiems nusileidziu. Einu gatve ir kazkaip pries visus nuleidziu akis. Ta prasme pas mane nera akiu kontakto su zmonemis. Ir siaip prisibijau tokiu pacanu kur snukiai uznesa i tokiu jau koviniu. Zinau, kad znukis dar ne viskas, bet... Paskutiniu metu tokie du mane taip inervavo, nes as labai ilgai savyje laikau ta pykti, bet kaip jis persipildo tada jau baime dingsta ir sukyla adrenalinas. O tada aptemsta protas ir uz save neatsakau. Bet tai buna labai retai.

Tai ir norejau paklaust gal imanoma kaip nors nugalet ta baime ar kazka panasaus ?

Ruosiuosi eit lankyt muai taiy. Bet nezinau ar man nebus per sunku, ar uzteks turimu jegu ? Be to nesioju akinius, jautri galva (t.y. po smugiu praejus kokia 30 min pradeda skaudet) tai i sparingus kaip ir nesinores eit, kad atitrankytu negailedami galva :) O imanoma be sparingu i kriause atidirbti technika, greiti, reakcija ar dar kazka, kad moket apsigint ? O gal kaip tik palankysiu sia sporto saka ir atsiras pasitikejimas savimi ? Gal but igausiu daugiau jegu, pasitikejimo ?

Ir paskutinis klausimas. Ar suderinami dalykai kulturizmas ir muai tay ?

Neturiu laiko dabar pilstyt iš tuščio į kiaurą tik atsakysiu viena citata iš J.Nikulino knygos: "kada gimnastai baigia šokinėt? Tada, kai pradeda analizuot - o kas bus, jeigu..." Būdami vaikais, mes daug nemąstom apie pasekmes.
Čia apie baimę. Papraščiausiai - tu pradėjai galvot apie pasekmes.

O dėl suderinamumo, tai trūksta žodžių.  :banging: Kodėl visiem atrodo, kad kažkas su kažkuom negali susiderint? Kodėl aš lankydamas pramoginius šokius, negaliu dalyvaut gatvės kovose? Kodėl kilodamas svorius, netinku žaisti futbolo? Kodėl lankydamas aikido, negali žavėtis Tysonu ir eit boksuotis? Kodėl? Nors vienas parašykit....
Kalbat apie kažkokius derinimus. Jei man patinka – tai ir susiderinu. Jei noriu – suderinu karate smūgius su bokso smūgiais ir dar "pribaigiu" taekvondo ar mhuay-thay kojų smūgiais. Ir ką? Argi tuom aš įžeidžiu kurios nors mokyklos patriarchą, kuriam turėčiau būt lojalus? Nemanau.

Bėda tik ta, kad negali pvz. per boksą spardytis, ar kilnodamas svoriu pasiimt štangos grifą ir bandyt fechtuotis. Kažkokios tarpusavio taisyklės yra.. Daug kur.. :)

Gal ir nerišliai, ale kaip nors...
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #2 įjungtas: 2007 Kov 15, 18:15:33 pm »

Ruosiuosi eit lankyt muai taiy. Bet nezinau ar man nebus per sunku, ar uzteks turimu jegu ?

Su tokiu paziuriu nedaryk visiskai nieko. Neik nieko lankyt, jei isvis kyla toks klausimas "AR UZTEKS JEGU". Pirmiausia atsikratyk sito poziurio. Manau turetu atkrist dalis klausimu.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #3 įjungtas: 2007 Kov 15, 18:38:12 pm »
Na pavyzdziui gerai "ar uzteks jegu" sitas klausimas atkrenta. Jegu pas mane yra, bet asmeniskai as manau, kad mazai ((na kad pvz iskirst vienu smugiu nors ir sportuoju) kaip atgausiu fotika is mentu tada galesiu nufotkint savo raumenis :)) ir tada bus aiskiau kazkiek...

Tai as suprantu, kad mazas buvau vaikiskas protas buvo, vejai svilpe, bet dabar kaip sakant jau ne mazas ir galvoju, bet juk bijot 75% sutiktu pacanu tai cia nemanau, kad gerai (nors galbut is 75% kokia 25% galeciau iskirst), bet tas baimes jausmas gaut atgal ir su kaupu :D Tai ir klausiu kaip persilauzti ? :)

Ar geriau palankyt muay tai ir ziuret kaip su ta baime bus ?

Papildyta - del suderinamumo tai as sakau vien del to, kad skaiciau bitej+, kad abu labai issekina :) Ta prasme as einu i sporto sale kokia 10 val. Prabunu nuo valandos iki pusantros. Ir po to 15 val eit i treniruote. Ar neperdaug to kruvio bus ?
« Paskutinis taisymas: 2007 Kov 15, 18:39:46 pm nuo Kenkejas »
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #4 įjungtas: 2007 Kov 15, 18:44:44 pm »
Pakartosiu, nors su manimi daug kas nesutinka: i galva gauti neskauda. Nemalonu, bet neskauda. Bent jau man. Skaudziau is pirsto krauja duot. Juo labiau, suprask ,kad tavo dauguma sutiktu pacanu, irgi ne kietuoliai. Tad ir jie, kazkuria prasme taves prisibijo. Kai tai isisamoninsi, bus lengviau. O, sportas bet kuriuo atveju yra naudingas
Nusmuko kaula :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2007 Kov 15, 18:44:44 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #5 įjungtas: 2007 Kov 15, 18:51:07 pm »
Na pavyzdziui gerai "ar uzteks jegu" sitas klausimas atkrenta. Jegu pas mane yra, bet asmeniskai as manau, kad mazai ((na kad pvz iskirst vienu smugiu nors ir sportuoju) kaip atgausiu fotika is mentu tada galesiu nufotkint savo raumenis :)) ir tada bus aiskiau kazkiek...

ne tame esme kiek tu turi jegu ir kokio dydzio tavo raumenys. netinkamas poziuris. jei abejoji savimi ir esi nusiteikias galimam pralaimejimui, nesiimk to. nes tu neini laimeti (ne apie kova cia, apie lankyma, bet tinka visose gyv sitoacijose). nesiimk nieko tol, kol nebusi tam pasiryzes :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #6 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:08:06 pm »
Lonsai as eisiu lankyt ne tam, kad kazkam duot i galva is niekur nieko. As eisiu ismokt smugiu technikos, ismokt taisyklingai smugiuot ir t.t. As suprantu, kad negerai visko bijot, bet siais laikais kas belieka ? Nezinai ar pacukai isvis degredave ta prasme su peiliais ir panasiais dalykais ar be ju vaiksto. Jeigu plikom rankom tai dar galima butu rizikuot, bet is kur zinot ar jis nieko neturi ? Zinoma kaip jau prisikabins ir mosuosis kumsciais palei nosi tai niekur nedingsi ir ginsies (nes begt tai paskutiniu atveju (labai isdidus esu :D))... Suprantu, kad dauguma irgi bijo turbut, bet as bent jau nepastebiu, kad tai parodytu :V Ir siaip as nesu to snukio, kad tik i snuki paziurejus atsoktu fantazija kabintis. Kaip tik mano snukis toks ne i kovinio uznesa tai i toki ir lengviau kabintis :)

Pvz man saxum'o veidas daug ka pasako :D Ir tikrai atsoktu fantazija rautis. Ir siaip per kiek laiko imanoma 3 kartus i savaite einant ismokt gerai smugiuot ir kazkiek moket technikos ? I sparingus kuo maziau ketinsiu eit, nes akiniai maisys, o akys pas mane -3 ir -3.5. be akiniu matau ~1.5 metro atstumu, bet neryskiai nes man astigmatizmas :)

Kaip minejau as daugiau linkes pykti laikyt savy, o kaip jau jis netelpa tada jau baime dingsta :D Bet mane is kantrybes sunku isvaryti :)
« Paskutinis taisymas: 2007 Kov 15, 19:10:09 pm nuo Kenkejas »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:18:32 pm »
Lonsai as eisiu lankyt ne tam, kad kazkam duot i galva is niekur nieko.

:groja: ne apie tai as... :) giliau bandziau kabint... tiek to :)

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #8 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:22:26 pm »
Na tai sorry jeigu ir as nesupratau tavo posto esmes  :oops:

Gal gali patart ka, kaip ta baime nugalet  :bijo: ? O gal as busimas muay thai cempionas  :angel: Tik, kad ta baime trukdo :D

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #9 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:26:47 pm »
Tiesa sakant esu, pries kokius 8 metus. Lankiau kelias savaites karate, bet ten nieko gero nebuvo :) Moke tik vartaliotis ir daugiau nieko.   
:-] :-] :-] tai ka norejai permenesi pasokes i ora visus isspardyti  :D
« Paskutinis taisymas: 2007 Kov 15, 19:29:43 pm nuo radiatorius »

« Atsakyti #9 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:26:47 pm »

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:28:09 pm »
Na tai sorry jeigu ir as nesupratau tavo posto esmes  :oops:

Gal gali patart ka, kaip ta baime nugalet  :bijo: ? O gal as busimas muay thai cempionas  :angel: Tik, kad ta baime trukdo :D
sakai cempionai nebijo  :D

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #11 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:31:49 pm »
norint isgyti ,reikia zinot nuo ko gyditis  ;-)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #12 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:40:43 pm »
1. (nes begt tai paskutiniu atveju (labai isdidus esu :D))...
2. Ir siaip per kiek laiko imanoma 3 kartus i savaite einant ismokt gerai smugiuot ir kazkiek moket technikos ?
3. I sparingus kuo maziau ketinsiu eit, nes akiniai maisys, o akys pas mane -3 ir -3.5. be akiniu matau ~1.5 metro atstumu, bet neryskiai nes man astigmatizmas :)

4.Bet mane is kantrybes sunku isvaryti :)
1. Bėgt, jei jauti, kad bus blogai, galima ir pirmutiniu atveju. Kitas dalykas, kad dažnai užtenka pasitikint savim praeiti ir nereaguoti ir neišsiprovokuoti kokio smūgio. Tu išties nežinai, gal tave kabinantys turi peilį ar dar ką blogesnio, taip kad išvengęs kovos jau laimėjai.
2. Kaip būtent nori išmokt smūgiuot? Gerai? Ar tik į orą pamojuoti tam tikra technika? Nes jei tik pamojuoti, tai gal užteks ir pusmečio. Bent jau jausies tikrai kietas. Ar būsi, kitas klausimas.
3. Kad išmokt gerai smūgiuoti, reikia sparingų. Nei į orą, nei į kriaušę smūgiavimai neduoda supratimo apie gerą smūgį. Galbūt jie lavina koordinaciją, galbūt jie lavina greitį, raumenis, bet ne gerą smūgį į gyvą taikinį. Kuris nestovės ir nelauks, kol jam trenksi. Kas dėl akinių - pas mane -10, nešioju linzes. Nėr problemos. Be akinių sportuot nepatartina, bandžiau būdama su -6, nesąmonė gaunasi... Su akiniais kovinis sportas irgi šiokia tokia nesąmonė, iš kitos pusės, jei jie plastiko lęšiais, tada galima - nesuskils gavus į juos ir stiklai į akis nesulįs.  Jei bijai sparingų iš esmės, tai muay-thai ko gero ne tavo sportas.
4. O čia, žinok, tau dabar taip neatrodo, bet viena geriausių tavo būdo savybių :D
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #13 įjungtas: 2007 Kov 15, 19:51:25 pm »
Gana apie ta regejima. Cia ne priezastis nesportuot. Paimkim kad ir REMY BONJASKY garsu k1 kovotoja. Gyvenime jis su akinukais vaiksto, bet tai jam netrukdo ringe luptis. O, kad ir musu praeities sunkiasvoris boksininkas- Juskevicius? Akiniu stiklai kaip stiklainio dugnas buvo. Ir ka? Jis vienintelis sulupo, berods 85m.,  garsuji F. Savone. Nereikia pasiteisinimu. Zmogus nori tuo uzsiimti, arba ne. Jei noro nera, priezasciu tam visada atsiras
Nusmuko kaula :)

Justas

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2007 Kov 15, 20:52:56 pm »
Gana apie ta regejima. Cia ne priezastis nesportuot. Paimkim kad ir REMY BONJASKY garsu k1 kovotoja. Gyvenime jis su akinukais vaiksto, bet tai jam netrukdo ringe luptis. O, kad ir musu praeities sunkiasvoris boksininkas- Juskevicius? Akiniu stiklai kaip stiklainio dugnas buvo. Ir ka? Jis vienintelis sulupo, berods 85m.,  garsuji F. Savone. Nereikia pasiteisinimu. Zmogus nori tuo uzsiimti, arba ne. Jei noro nera, priezasciu tam visada atsiras

o kas jeigu jam be akiniu tik blyskus vaizdas matosi?

« Atsakyti #14 įjungtas: 2007 Kov 15, 20:52:56 pm »