Sveiki visi. Tik vakar uzklydau i si puiku puslapi
Adminai iskarto atsiprasau jeigu tokia tema jau buvo kalbeta, bet perverciau beveik visas temas ir lyg siuo klausimu daug nebuvo kalbeta ? Jeigu vis delto klistu tai prasau uzrakinti sita tema ir nurodyti i kuria tema nukeliauti
Man dabar yra 21-eri, 60 kg, ugis 175-178 (nes kur tikrina ugi vis centimetru aukstesnis ar zemesnis
)
Klausimas butu toks. Visu pirma nesu lankes jokios sporto sakos. Tiesa sakant esu, pries kokius 8 metus. Lankiau kelias savaites karate, bet ten nieko gero nebuvo
Moke tik vartaliotis ir daugiau nieko. Tai kaip ir galima sakyt nesu nieko lankes. Dabar lankau sporto kluba (t.y. kilnoju svorius). Pradejau lankyt nuo 2003 galo. Palankiau kokia puse metu ir uzsimeciau netycia 25 kg ant kojos. Tai taip ir liko sportas. Po 2 metu pertraukos vel pradejau lankyt. Tada buvo ziema tai kaip snigdavo ar budavo salta tai neidavau
O dabar jau koks menesis einu kiekviena diena. Siaip is anksciau turiu truputi raumenu ir siek tiek jegos, bet neperdaugiausiai.
Mane nuo mazens moke pirmas nepradek, o jeigu pradedi duok iki galo, kad neatsikeltu. Tai vat ta ir dariau nuo 5 klases iki kazkur 10. Ta prasme nebijodavau duot i kaili jeigu prisikabindavo ir t.t. O vat jau kokie 3-5 metai ta baime is niekur nieko mane sukauste, kad bijau duot i kaulus. Ta prasme eini gatve ir girdi kaip sako "o zek koks py**ras eina" ir t.t. Bet man ta baime pasireiskia ir bijau kazka daryt. Zinoma gal ir duociau i kaulus, pats gauciau, bet bent jau kazkas ivyktu, o dabar visiems nusileidziu. Einu gatve ir kazkaip pries visus nuleidziu akis. Ta prasme pas mane nera akiu kontakto su zmonemis. Ir siaip prisibijau tokiu pacanu kur snukiai uznesa i tokiu jau koviniu. Zinau, kad znukis dar ne viskas, bet... Paskutiniu metu tokie du mane taip inervavo, nes as labai ilgai savyje laikau ta pykti, bet kaip jis persipildo tada jau baime dingsta ir sukyla adrenalinas. O tada aptemsta protas ir uz save neatsakau. Bet tai buna labai retai.
Tai ir norejau paklaust gal imanoma kaip nors nugalet ta baime ar kazka panasaus ?
Ruosiuosi eit lankyt muai taiy. Bet nezinau ar man nebus per sunku, ar uzteks turimu jegu ? Be to nesioju akinius, jautri galva (t.y. po smugiu praejus kokia 30 min pradeda skaudet) tai i sparingus kaip ir nesinores eit, kad atitrankytu negailedami galva
O imanoma be sparingu i kriause atidirbti technika, greiti, reakcija ar dar kazka, kad moket apsigint ? O gal kaip tik palankysiu sia sporto saka ir atsiras pasitikejimas savimi ? Gal but igausiu daugiau jegu, pasitikejimo ?
Ir paskutinis klausimas. Ar suderinami dalykai kulturizmas ir muai tay ?