AutoriusTema: Karate  (Skaityti 129904 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Ella

• Svečias
Re: Karate
« Atsakyti #300 įjungtas: 2009 Spa 19, 15:45:28 pm »
Cia toks nesusipratimas gavos ;)
As esu ne Ji.

Hm, manau pabandyti verta, kokiu judesiuku pramokt  ;-)

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #301 įjungtas: 2009 Spa 19, 16:09:34 pm »
Ella:
Citata
As esu ne Ji.
Tai nurodyk savo lyti kai registruojies, ar daba pataisyk, a tai klaidini cia liaudi su moteriskais nikais  :luztu: :D

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #302 įjungtas: 2009 Spa 19, 16:11:45 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Cia toks nesusipratimas gavos ;)
As esu ne Ji.

Hm, manau pabandyti verta, kokiu judesiuku pramokt  ;-)
Tai bent savo akaunto duomenis pakoreguotumei... Ten yra galimybe pasirinkit ar esi vyras ar moteris, jeigu yra noro tai ir gimimo data gali nusistatyti, tai rodis kiek tau metu....
O shiaip tai nikas Ella, automatishkai viesiems nezinantiems asocijuoja su mergina...  :rolleyes: :mergina: Tame tarpe ir man...  :oops:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #303 įjungtas: 2009 Spa 20, 00:21:33 am »
Trys po 1,5 val. per savaitę?! :o, kaip ten iš vis kažkas gaunasi  :oho:

Aš tikrai nesuvokiu, kaip galima kažkokį lygį turėt su tiek treniruočių :nezino: Čia juk tik formos palaikymui  :nezino:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #304 įjungtas: 2009 Spa 20, 15:48:18 pm »
Aš tikrai nesuvokiu, kaip galima kažkokį lygį turėt su tiek treniruočių :nezino: Čia juk tik formos palaikymui  :nezino:
Tada tikrai pagarba treneriui, kad spėja sportininkus per tiek laiko paruošt...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #304 įjungtas: 2009 Spa 20, 15:48:18 pm »

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #305 įjungtas: 2009 Spa 20, 16:03:58 pm »
šimtą metų atgal t.y. 15m, shotokane treniruodavo tiek pat ... bent jau kur aš rodydavausi  ;-)
Universe is for free.

Atsijungęs gerietis

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 95

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #306 įjungtas: 2009 Spa 20, 17:33:54 pm »
[/quote

dar prieš kokį pusmetį man tiek treniruočių atrodė normaliai. Bet, kuo daugiau į mišką tuo daugiau medžių (ypač su karate) ir supranti, kad 3x per savaitę reiškia kad būsi ne daugiau, nei mėgėjas su "palaikoma forma" (čia sau taikau). Kažkur smauglys rašė, kad treniruojantis po 3 val. kiekvieną dieną gal ir įmanoma aprėpt tokį karate, koks jis turėtų būt ir kiek turėtų būt (kata su bunkai, kihon, kumite, hojo undo (darbas su įrankiais)), bet tai jau reikalauja pasišventimo ir noro paaukot savo laiko, kurį gali skirt kam nors kitam (čia ne apie vakarą prie teliko su alum).

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #307 įjungtas: 2009 Spa 20, 19:02:28 pm »
tai nemanau kad čia ginčytis verta, visada bus ką veikt per papildomas valandas :)
Universe is for free.

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Amžius: 52
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #308 įjungtas: 2009 Spa 21, 15:08:22 pm »
Nubegom kazkur i pievas...Tema lyg ir apie karate buvo...
« Paskutinis taisymas: 2009 Spa 21, 15:23:10 pm nuo dainiux »
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #309 įjungtas: 2009 Lap 05, 11:39:43 am »
is temos karate cempionatas:
Citata
karate anksciau buvo savigyna, dabar sportas, dar kaip kiti sako - nekontaktinis. vot uztai ir pripazystu, kad karate gatveje nelabai pasiteisina. kitas reikalas jeigu treneruojiesi gatvei. bet parodykit man lietuvoj sekcija kur mokintu karate kaip savigynos, o ne kaip sporto. karatistai turi ir greicio ir istvermes, bet nemoka/bijo "rimtai kalt". taip pat ir smugiu bijo. ir taip yra todel, kad jie priprate taskus rinkt (o ir per treneruotes jie mokinami butent taskus rinkt). tiesa,kaip sakiau yra ir kietu karatistu, bet deja didesne dauguma atrodo butent taip. o tie kieti, kaip taisykle, dazniausiai nebuna "gryni karatistai", arba bent jau toli grazu neapsiriboje tuo ko juos in dojo mokina.
Va tesiam diskusija cia :)
Kaip minejo Dojo as ir irgi sutinku su tokiu poziuriu. Yra ivairiu stiliu, tiek sportiniu tiek nesportiniu, tiek kontaktiniu tiek nekontaktiniu.
Del treneravimosi gatvei tai man butu idomu kokiam klube moko tokio "meno", cia bendrai nebutinai karate :D
Del to, kad karatistai bijo rimtai kalt nesutinku, nes jie visalaik tik rimtai ir kala :D Sakyciau atvirksciai is savo patirties galiu pasakyt, kad karatistai nemoka sipnai kalt :D Uztai kai pas mane ateina zmogsu uzsiiminejas karate su juo visada elgiuos labai atsargiai nes jau buvo atveju  kai paprasai smugiuot silpnai ir labai letai  ir tik speji atsisukt po keliu paaiskinimu publikai kai pareina banke i noisi :D  Paskui tik girdi oi... as netycia...  :bijo:
Isvis pastebejau kad didzioji dalis bekontakciu stiliu atstovu nevaldo savo smugio... Nera jokio smugiu distancijos, smugio jegos kontroles pajucio...  :nezino:
Taigi dazniausiai del to nevaldomo smugio gaunas stipriai nei silpnai :D Bet mane labiau domina kovotojo kordinacija atstumo pojutis, bei sugebejimas valdyt savo kuna :)
O del to, kad karatistai bijo smugiu tai bijo, jei jie nera papildomai gatves boicai (kurie isvis smugiu nebijo ir niekaip i juos nereaguoja) arba nedalyvauja sportinese varzybose kur leidziami smugiai i galva.
Bet cia ne karatistu problema cia visu bekontaktininku problema, tai naturali zmogaus reakcija i smugi ir sito reflekso (kuri mes vadinam smugio baime) kitaip perdaryt neimanoma kaip tik sparingais bei kovomis...
« Paskutinis taisymas: 2009 Lap 05, 18:19:44 pm nuo sakalas »

« Atsakyti #309 įjungtas: 2009 Lap 05, 11:39:43 am »

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #310 įjungtas: 2009 Lap 05, 13:42:47 pm »
kas yra nevaldomas smūgis, jėgos neapskaičiavimas? taiklumas? kas čia dar  :chmm: greitis?
ir kaip atleiskite tai būtent liečia tik karatistus?  :oho: pagal mane tai įdirbio trūkumas o ne kas kita...
Universe is for free.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #311 įjungtas: 2009 Lap 05, 16:04:43 pm »
kas yra nevaldomas smūgis, jėgos neapskaičiavimas? taiklumas? kas čia dar  :chmm: greitis?
ir kaip atleiskite tai būtent liečia tik karatistus?  :oho: pagal mane tai įdirbio trūkumas o ne kas kita...
:handshake:

Aš tai su boksininkų "grubumu" esu susidūręs, bet tai turbūt bendrai įdirbio trūkumas.

Atsijungęs siamas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Kov 2008
  • Žinutės: 1799
  • Amžius: 61
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: is

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #312 įjungtas: 2009 Lap 05, 16:58:28 pm »
Tai kad čia net nėra apie ką kalbėti - jei žmogus nevaldo savo judesių tai ką jis besportuotų jis kažkurį laiką jų ir nevaldys, nesuprantu prie ko čia karate. Toks tipelis ir nuo šachmatų lentos viską nubrauks.
Nėra šventojo be praeities ir nėra nusidėjėlio be ateities

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #313 įjungtas: 2009 Lap 05, 18:31:40 pm »
Daliuz:
Citata
tai liecia bekontaktinius stilius ne vien kratistus :) Gal ir idirbio trukumas kas ten zino, bet su keliais labai neblogais karatistais teko diskutuot tai po ju "silpno technikos pademonstravimo" galvoji kaip cia neatsisedus kur pasiilset...
Nors gal cia karatistai kazkokiu neaiskiu motyvu vedami nori taip pasirodyt, kas ten juos zino  :nezino:
Tiesiog nesu dar sutikes silpnai smugiuojancio karatisto...  :nezino:

dziudoka:
Citata
Aš tai su boksininkų "grubumu" esu susidūręs, bet tai turbūt bendrai įdirbio trūkumas

na boksininku tarpe nemazai "atmarozku" kurie gali tave specialiai isjungt vien todel, kad jiems kazkas uzplauke :D  Taigi ne butinai tai atidirbimo trukumas ;) Na ir aisku naujokai lieka naujokais :)
O siaip auksto lygio meistrai gali trenkt visu greiciu ir stipriai, bet paliest tik nosies galiuka...Ar isvis sustabdyt kumsti per centimetra ar puse...
Bet gi ne apie boksa cia diskutuojam ;)
O siaip tai visa tai ka rasiau anksciau parasiau tam, kad paneigt auksciau pateikta citata api tai, kad karatistai nemoka stipriai smugiuot arba bijo ar dar kas...
« Paskutinis taisymas: 2009 Lap 06, 01:30:34 am nuo sakalas »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #314 įjungtas: 2009 Lap 05, 20:02:21 pm »
na, as tik rasiau tai ka man teko matyti, remdamasis savo asmenine patirtim. maciau stipriu karatistu, bet... mazai. aisku stiliu yra ivairiu, nesigincinu. bet va rasiau pagrinde apie visokius karate do, shotokanus ir pan. (o ar ne tai sudaro dauguma?) gal pas juos tame problema, kad po smugio kova stabdoma, per ju kumite, bet smugiu jie 'bijo'. jeigu prasideda artimas apsikeitimas smugiais tai karatistas 'pamirsta' technika. o jeigu apsikeitimas su kokiu boksioru, tai ziurint realiai - sakes. aisku nevisais atvejais, nuo kovotojo daug priklauso, bet.. nu bent jau kiek man teko matyt, tik mano asmenine patirtis. isvada galima padaryti tokia, kad karate neuniversali technika, bet as zinau, kad taip nera. taigi problema arba treneruotese arba dar kazkur kitur, nezinau kur daugiau tos problemos ieskot... o sekciju savigynai yra, pvz krav maga (nezinau ar lietuvoj jo yra), o daugiau turbut ir nera. apie ka as ir kalbejau, kad dabar tai perdaryta i sporta, kuris (kalbu konkreciai apie karate) gatveje tikrai retai pasiteisina. o kas yra kovos menas pirmoj eilej - savigyna ar sportas? imo treneruotes kovos menuose nukrypo nuo esmes. varzybos turetu buti tik kaip treneruociu elementas, o ne pagrindine esme, i kuria nukreiptos treneruotes.

as jeigu ka ir pats esu karatistas, bet jau nuo seniai pats vienas sau treneruojuosi. nevaikstau i vietines dojo mokyklu krepsinio salese su treneriais, kurie skaldo blokus ir an stiklu sokineja, bet neturi jokio realaus kovinio, netgi fizinio pasiruosimo. juokingai man isvis toki "dojo" atrodo. o jeigu kazkur prie vilniaus yra tikrai rimtu karate mokyklu su rimtais treneriais, tada pasidalinkit info, buciau dekingas. apsilankyciau, apsiziureciau, vistiek planuoju koki kluba palankyt, kai bus tam galimybiu. tik kad nebutu superpakazucha pirma diena, o toliau beprasmis ir nesibaigiantis 'technikos slifavimas' (kuria seniai esu atslifaves, tik biski.. biski 'pagal save') t.y. gimnastika, be greicio, be fizinio pasiruosimo (aisku ta ir be trenerio galiu daryt) ir be esminio psichologinio.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

« Atsakyti #314 įjungtas: 2009 Lap 05, 20:02:21 pm »