AutoriusTema: Karate  (Skaityti 127976 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 1680
  • Amžius: 37
  • Vieta: Anapus kompiuterio
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
Re: Karate
« Atsakyti #750 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:36:26 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Visa ta ka tu parasei pirmojoje sakinio dalyje yra ir katoje, yra juk ir smugiai ir blokai kuriuos darydamas kata slifuoji ir judejimas yra is vienos stovesenos i kita, yra ir kombinacijos jei ziuresi i kata suskirstyta i dalis. Visa tai ir yra katoje. Gal kazko as nesuprantu tada  :chmm:
na man tik nelogiskai atrodo tas veiksmu eiliskumas. arba atsistoji i stovesena ir slifuoji ta pati smugi ar smugiu kombinacija po n kartu, arba atlieki laisva 'kova su seseliu' kur judejime viska atidirbineji. tiesiog nematau prasmes mintinai mokintis gan ilga veiksmu seka, kai tuos veiksmus galima atidirbineti pavieniui arba laisvoj 'kovoj su seseliu'.
:kava:

"Kaip padaryti, kad smugis is kaires eitu kaip ish desines?"
"- treneruotis ir neuzdavinet durnu klausimu"

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #751 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:40:44 pm »
na man tik nelogiskai atrodo tas veiksmu eiliskumas. arba atsistoji i stovesena ir slifuoji ta pati smugi ar smugiu kombinacija po n kartu, arba atlieki laisva 'kova su seseliu' kur judejime viska atidirbineji. tiesiog nematau prasmes mintinai mokintis gan ilga veiksmu seka, kai tuos veiksmus galima atidirbineti pavieniui arba laisvoj 'kovoj su seseliu'.
Tai katoje tu ir kovoji su nematomu priesininku, isivaizduoji ir kiekviena judesi darai tarsi matydamas priesininka beatakuojanti, o tu judi kaip bokse kova su seseliu, giniesi ir kontraatakuoji. Gali isimti konkretu judesi is katos ir slifuoji kaip kombinacija paprasta, nieks nesako, kad nuo iki varyk visa kata. Treniruokis su isradingumu (tokia vat taisykle turime saleje)
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs lukas123

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 110

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #752 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:41:38 pm »
Coffeedrinker, jei tavo nuomone kata yra visiškai nesvarbi, tai kodėl visame pasaulyje, laikantis diržų egzaminus ji yra reikalinga? Ne tik kata, kad ir ta pati kihon technika, kuri sudaro daugiau nei pusę egzamino, nors šios technikos smūgius ir blokus sunkiai pritaikysi tiek kumite, tiek įprastoje kovoje.

P.S man rodos tik nuo žalio diržo per egzaminus duodavo pakovoti kelias kumite kovas. Iki jo būdavo tos kelių žingsnių kovos :)

P.S.S beje laikant juodo diržo egzaminą, ta kihon technika jau būna labai panaši į kumite, viskas vyksta judėjime ir pn.
« Paskutinis taisymas: 2010 Rgp 17, 23:47:02 pm nuo lukas123 »

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #753 įjungtas: 2010 Rgp 17, 23:54:42 pm »
Coffeedrinker, jei tavo nuomone kata yra visiškai nesvarbi, tai kodėl visame pasaulyje, laikantis diržų egzaminus ji yra reikalinga? Ne tik kata, kad ir ta pati kihon technika, kuri sudaro daugiau nei pusę egzamino, nors šios technikos smūgius ir blokus sunkiai pritaikysi tiek kumite, tiek įprastoje kovoje.

tai sito as nezinau..  :nezino: ne manes reikia to klausti.

Citata
Tai katoje tu ir kovoji su nematomu priesininku, isivaizduoji ir kiekviena judesi darai tarsi matydamas priesininka beatakuojanti, o tu judi kaip bokse kova su seseliu, giniesi ir kontraatakuoji. Gali isimti konkretu judesi is katos ir slifuoji kaip kombinacija paprasta, nieks nesako, kad nuo iki varyk visa kata. Treniruokis su isradingumu (tokia vat taisykle turime saleje)

ta ir darau  :-) imu konkrecia kombinacija ir atidirbineju (kad nebutu nesusisnekejimo - kombinacija man yra trumpas derinys is ~3 smugiu ir vieno bloko, nuo kurio kombinacija ir prasideda). netgi nebutinai is tu oficialiu katu. imu tas kombinacijas kurios mano galva geriausiai veikia pries dazniausiai pasitaikancias 'gatvines atakas' ir atidirbineju ta pacia kombinacija po kokius 15-20 kartu per kiekviena treneruote (tu kombinaciju turiu tikrai daugiau nei viena). tik kazkokios vienos katos detales atidirbinejimas tai nera (nesiskaito) kata atidirbinejimas. kata tai ilga veiksmu seka ("nuo iki")

Atsijungęs paslaptis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2009
  • Žinutės: 1518
  • Amžius: 41

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #754 įjungtas: 2010 Rgp 18, 00:00:24 am »
imu tas kombinacijas kurios mano galva geriausiai veikia pries dazniausiai pasitaikancias 'gatvines atakas'
tai gal kitam sąskrydyje pravesi seminarą- "gatvės kovų"
Мы против войны.
Нам нужен мир.
Желательно, весь.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #754 įjungtas: 2010 Rgp 18, 00:00:24 am »

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #755 įjungtas: 2010 Rgp 18, 00:00:43 am »
tai sito as nezinau..  :nezino: ne manes reikia to klausti.

ta ir darau  :-) imu konkrecia kombinacija ir atidirbineju (kad nebutu nesusisnekejimo - kombinacija man yra trumpas derinys is ~3 smugiu ir vieno bloko, nuo kurio kombinacija ir prasideda). netgi nebutinai is tu oficialiu katu. imu tas kombinacijas kurios mano galva geriausiai veikia pries dazniausiai pasitaikancias 'gatvines atakas' ir atidirbineju ta pacia kombinacija po kokius 15-20 kartu per kiekviena treneruote (tu kombinaciju turiu tikrai daugiau nei viena). tik kazkokios vienos katos detales atidirbinejimas tai nera (nesiskaito) kata atidirbinejimas. kata tai ilga veiksmu seka ("nuo iki")
Taip, kata tu atidirbineji visa: nuo iki. Bet mokytis kata gali visiap, isradingai, kad ir kaip pats rasei, pasiemi is katos 3 smugelius, bloka ir slifuoji katos judeseli, tad ta kata tau ir reikalinga, kad pasiemi is jos kas tau naudinga, tau atrodo realu ir dirbi, uz tave sugalvojo ir patikrino ta judesi jau pries daugel metu
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #756 įjungtas: 2010 Rgp 18, 01:33:36 am »
Pastebėkime svarbų faktą. Tai, kad daugelis kažką daro, dar nepadaro to kažko teisingu. Norėtųsi išgirsti argumentus, o ne rėmimasi autoritetais, pvz. "daugelis taip daro", "mano sensėjus man tai sakė", "karate taip daroma" ir pan.

Kovos meno mokymo metodika yra skirta kovotojui rengti. Man gražu žiūrėti, kaip atliekamos Kata, bet akimirkai palikime grožį ir estetiką nuošalyje. Kadangi Kata yra treniruočių metodas, manau galima pašnekėti apie tai, kiek tikslingai ir efektyviai jis rengia kovotoją.

Aš matau dvi su Kata treniravimusi susijusias problemas. Labai norėčiau išgirsti komentarą iš Karate atstovų, pageidautina - instruktorių. Išsiplėsiu, kad būtų aišku apie ką šneka.

Pirmoji mažiau svarbi. Kata metodas buvo lygintas su boksu, ir noriu pabrėžti, kad tai toli gražu ne tas pats. Pakalbėkime apie bokso kombinacijas ir kovą su šešėliu.

Kata požiūriu bokso kombinacijų atitikmuo būtų Bunkai. Esminis skirtumas - Bunkai yra traukiamas iš Kata, bandant ją interpretuoti, ką skirtingi meistrai, beje, daro skirtingai. Kitaip tariant, Karate imama forma ir bandoma ieškoti, kaip tą formą būtų galima pritaikyti. Bokse gi formuluojamas tikslas ir uždavinys, ir bandoma rasti optimalią techniką ir taktiką, kuri tą uždavinį išpildytų. Karate vertybė yra forma. Bokse vertybė yra ne forma, o technikos optimalumas - atitikimas iškeltiems reikalavimams. Bokse niekas netrukdo keisti savo techniką, pastebėjus, kad galima kažką padaryti geriau, kitaip smūgiuoti, kitaip judėti ir t.t. Karate gi tai reikštų Katos pakeitimą, o man neteko girdėti, kad Karate atstovai keistų Kata kaip jiems šauna į galvą. Na, o jeigu Kata nekeičiama, o keičiamas tik Bunkai, tai kyla klausimas, kodėl reikia Katoje šlifuoti neoptimalų judesį, kai galima šlifuoti optimalų.

Kata atitikmuo bokse būtų kova su šešėliu. Abiejų tikslas yra apjungti išmoktą techniką į vieną visumą. Skirtumas tas, kad bokse kova yra gyva ir jos metu yra formuojamas individualus arsenalas. Kovoje su šešėliu kovotojas yra laisvas pasirinkti veiksmų eiliškumą. Katoje to nėra. Bunkai ten yra sudėlioti vienas po kito iš anksto apibrėžta tvarka. Tą tvarką lemia ne situacija, kaip kad būna kovoje, o Kata, kuri pati savaime laikoma vertybe. Ją sudaro ilga veiksmų seka, kuri būtent tokiu formatu tikrai niekada nepasitaikys kovoje. Boksuodamasis su šešėliu gi boksininkas daro tai, ką jis darys ir kovoje su priešininku.

Antroji yra žymiai svarbesnė. Manau, visi žino, kad yra trys didelės bet kurios parengimo metodikos dalys. Tai 1) mechanikos įsisavinimas, 2) darbas su treniruokliais, 3) sparingas. Treniruokliai yra skirti tam, kad lavinti savybes, o sparingas tam, kad išmokti naudoti techniką esant pasipriešinimui. Suprantama, kad visko pamatas yra teisinga mechanika. Tačiau užsibuvimas toje pradinėje fazėje yra žalingas. Solo mosavimas į orą ar darbas su nesipriešinančiu manekenu reikalingas tik pačiame pradiniame etape, kol žmogus nežino kur yra kokia jo koja ir kur reikia nukreipti savo ranką. Aš, be abejo, supaprastinu, bet mintis tokia - jei žmogus negali teisingai atlikti technikos per 10-15 min., tai 1) jam dar per anksti mokytis tokią techniką (metodikos klausimas) ir 2) verta pamąstyti, ar tokia technika iš tiesų reikalinga (technikos efektyvumo klausimas). Jei žmogus gali atlikti techniką teisingai, jam tos fazės nebereikia. Technikai nušlifuoti reikia daug metų, tačiau ji šlifuojama ne atliekant Kata, o naudojant tuos veiksmus praktikoje - tai arba treniruokliai, arba sparingas.

Jei siekiama lavinti savybes, pvz. smūgio greitį, jėgą, staigumą ir pan., tai reikia dirbti su treniruokliais, o ne šlifuoti Kata. Jei siekiama išmokti laiku ir tinkamai smūgiuoti į priešininką, tai reikia dirbti su priešininku, kai jis juda, ginasi ir t.t., ir tai vėlgi yra ne Kata, o, tikriausiai, Kumite. Jei bandyti techniką šlifuoti ne praktikoje, tai nori nenori gausis taip, jog kažkas bus atliekama ne taip, kaip turėtų - dirbs ne tie raumenys, ne tuo momentu ir t.t. Juk praktika - vienintelis teisingumo kriterijus. Jei žmogus puikiai dirba su treniruokliais ir puikiai sparinguojasi, ar dar ko nors trūksta, pvz. gražaus atrodymo prieš veidrodį? Čia dar galima pradėti kalbėti apie discipliną, dvasingumą ir t.t., bet, rodos, jau pradžioje parašiau, kad mes ne apie tai.

Matau vieną vienintelį Kata privalumą.

Jei treniruojamasi Kata ir neprisirišama prie konkrečių veiksmų, yra šlifuojamas pats judėjimo būdas, "variklis", kurio pagalba paskui galima atlikti vieną ar kitą veiksmą. Karate yra universali sistema. Aš ir pats esu ne sykį demonstravęs, kaip tas pats judesys gali būtų panaudojamas labai įvairiuose veiksmuose. Šiuo požiūriu Kata ir bet kurios kitos "abstrakčios" formos, kurių apstu rytietiškuose, o ypač kiniškuose stiliuose, yra labai naudingos. Pabrėžiu, jog ne dėl veiksmų ar dėl eiliškumo, o būtent dėl abstrakcijos, kuri skatina kovotojo universalumą.

Bet yra vienas svarbus niuansas. Kata nėra vienintelis būdas tai treniruoti. Tam, kad atlikti abstrakčius veiksmus, nebūtina jų dėlioti chronologine tvarka pagal savo įsivaizdavimą. Maža to, kad įsisavinti bendrą principą, visai nereikia dirbti vien ant abstrakcijos - yra žymiai geriau atdirbinėti principą skirtinguose realiuose veiksmuose, taip užtikrinant ne tik principo įsisavinimą, bet ir pritaikomumą. Katos pritaikymu dar reikia rūpintis, o mano aprašytame variante tai gaunasi automatiškai, kaip būtina sudedamoji dalis.

Tokia mano pozicija Kata atžvilgiu. Abejoju kontrargumentais, tačiau esu pasirengęs ją pakeisti, jei pasimatys jog klystu. Tad laukiu komentarų.
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs coffeedrinker

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Heavens Troll

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Mano rastai
« Atsakyti #757 įjungtas: 2010 Rgp 18, 01:42:03 am »
tai gal kitam sąskrydyje pravesi seminarą- "gatvės kovų"
ne man vesti tokius seminarus. rimtu gatves kovu turejau tiek, kad galima ant rankos pirstu suskaiciuot. treneruojuosi pagal save ir atidirbineju viska tik sau. kitus mokinti ne mano darbas. beje, dviracio neisradineju, kombinacijos kurias atidirbineju ne tokios jau mistiskos, greiciau, kaip sake Dojo, sugalvotos ir patikrintos iki musu. seminaru as niekada nevesiu, as suinteresuotas pats mokintis (o kovos menu "mokslas" visam gyvenimui), o ne kitus mokint. tam as neturiu nei pasaukimo, nei noro, nei kantrybes, o siuo metu ir kvalifikacijos.

beje, per saskrydi tokio seminaro taip ir nebuvo, nors daugelis forumieciu jo labai norejo  :kikena:  o tai butu buves eilinis savigynos seminaras.

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #758 įjungtas: 2010 Rgp 18, 07:48:05 am »
laiteriz... aš ne instruktorius, bet jei leisi pakomentuosiu, patiko mintys :)

norėjau cituoti pagal sakinius bet kad daugkas susiveda į vieną... tai trumpai:
kata priskirčiau bazei (arba pagal tave 1 punktui) bunkai taip pat, o kova su šešėliu jau 3 punktas, sparingas be partnerio :)
ir kažkaip aš asmeniškai nelyginčiau šių dviejų metodų, abu atsirado dėl savo kovos meno ypatumų, karate akcentas bazė, bokse nesiryžtu teigti kas :)

kata taip pat(be jau paminėtų dalykų) mus moko judėjimo/posūkių, sklandaus perėjimo nuo vieno judesio prie kito, ar su akcentu ar be ar su pristabdymu ar "tekant", to išmokt iškart sparinge manau sunkoka... nepraktikuoju bet spėju ir kova su šešėliu moko kombinacijų jungimo, čia galbūt butų panašumų,  bet judėjimas ten minimalus

kodėl katos pritaikymų-bunkai, negali būti n? tu mokiniesi smūgio technikos vienaip, o realiai kovoje naudosi tikrai ne 100% taisyklingai, nes situacijų n.. iš kurių tas pats tiesus bus sustabdytas/pasitiktas/nublokuotas, teks keist trajektorija vien kad pasiekt tikslą, o jei įsūdei valio, koks skirtumas kokį...

pabaigai nereiktu painiot skirtingų kovos menų skirtingų metodikų :) geriau kalbam apie tai ko kata moko ir ko ne, btw parodykit man mokyklą kurioje kata/bunkai mokintų bent 50% laiko, taip kad netiek jau daug ir praktikuojama ta kata kad visas bėdas verst ant jos
« Paskutinis taisymas: 2010 Rgp 18, 07:53:40 am nuo Daliuz »
Universe is for free.

Atsijungęs sakalas

• VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 1350
  • Amžius: 42

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Bokso Klubas Viksoras
« Atsakyti #759 įjungtas: 2010 Rgp 18, 09:19:31 am »
Na siaip daugumoj vietu sutinku su Laiteriu, bet vienas niunasas kuri noreciau pakoreguot, tai del to grizimo prie bazes (ne del uzsisedejimo). Realiai pastovus grizimas prie bazes yra butinas, del tokios paprastos priezasties kaip "techninis degradavimas" kuris vyksa savaime ir pastoviai neatidirbinejant technikos pries veidrodi, nes kunas yra linkes surast jam maksimaliai patogu judesi, bet dazna karta tas "patogus" judesys nera maksimaliai efektyvus. Kai kas tai pavadintu techniku isisavinimu ir pritaikimu sau, bet taip anaiptol nera. Sparinguose neimanom isdirbt technikos ten vystomos kitos naudingos savybes bet technika degraduoja, nes del pastovaus judejimo ir pasipriesinimo yra sunku atlikt teisyklinga smugi kovoje, taigi ir besiformuojanti technika nera "svari" ir priklausanti nuo priesininku lygio... Jei priesininkai silpni tai tie igudziai kurie susiformuos kovojant pries juos bus niekam tike kovoj pries gerresnius priesininkus. Klasikine bokso technika yra isbandyta auksciausiam lygi todel jos pranasumas yra neabejotinas ir atidirbta ji turi but idialiai, dirbant pries veidrodi ir porose.

Daliuz:
Citata
ir kažkaip aš asmeniškai nelyginčiau šių dviejų metodų, abu atsirado dėl savo kovos meno ypatumų, karate akcentas bazė, bokse nesiryžtu teigti kas :)
Bokso akcentas taippat baze, tik skirtuams tas, kad karate bazes autoriteta lemia tradicija, o bokso efekyvumas (jei atsiranda efektyvesnis budas smugiuot ar gintis, be problemu galima keist bazeje esancius budus). Taigi bokso pagrindinis kriterijus, efektyvumas uzsibreztam tikslui pasiekti.
Citata
kata taip pat(be jau paminėtų dalykų) mus moko judėjimo/posūkių, sklandaus perėjimo nuo vieno judesio prie kito, ar su akcentu ar be ar su pristabdymu ar "tekant", to išmokt iškart sparinge manau sunkoka... nepraktikuoju bet spėju ir kova su šešėliu moko kombinacijų jungimo, čia galbūt butų panašumų,  bet judėjimas ten minimalus
Noreciau issklaidyti mitus... Kova su seseliu nera technikos atidirbinejimo priemone, jos lygint su kata is principo negalima, nes tai laisva inprovizacija kurios tikslas stebint save veidrody pastebet savo techninius trukumus bei klaidas ir istatisyt, bei apjungti jau mokamas technikas kovoje. Kova su seseliu galima prilygint paskutiniam slifavimui ir  bandymui jau ismoktas ir ivaldytas technikas perkelt i dinamika maksimaliai artima kovinei. O kad kovoj su seseliu nera judejimo tai apsurdas nes kovos su seseliu pagrindas yra judejima ;)

« Atsakyti #759 įjungtas: 2010 Rgp 18, 09:19:31 am »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #760 įjungtas: 2010 Rgp 18, 12:50:02 pm »
Daliau,
Į tamstos punktus atsakymą parašiau dar pirmajame poste.

Sakale,
Mano teiginys buvo toks - jei tu gali atlikti taisyklingai techniką be pasipriešinimo, laikas ją dirbti su pasipriešinimu. Pabrėžiu žodžius "jei" ir "taisyklingai". Dėl grįžimo prie pradmenų aš visiškai sutinku. Tik noriu pabrėžti, jog kaip taisyklingai bedarytum techniką prieš veidrodį, visa tai nieko neverta, jei sparinge tai subliūkšta kaip muilo burbulas. Tad visgi ne prieš veidrodį reikia visą laiką treniruotis ir kartais pasisparinguoti, o reikia sparinguotis, ir kai reikia, grįžti į pradinį etapą pataisyti klaidas.

Taip pat noriu pabrėžti, jog sakydamas "sparingas" neturiu omenyje laisvos kovos. Suprantama, kad viskas turi vykti palaipsniui. Sakydamas "sparingas" turiu omenyje tiktai faktą, jog priešininkas juda, trukdo, kitaip sakant - yra "gyvas". Sparingas gali būti tiek labai mažo intensyvumo, tiek sąlyginis, tiek grynai techninis, kuriame iškeltas tikslas būtent sparingo metu atlikti būtent tą techniką būtent taip, kaip reikia, tiek dar kažkoks. Tai trenerio uždavinys parinkti ir sudaryti sąlygas taip, kad kovotojai galėtų atidirbti tai, ką reikia.

Aš lieku prie savo pradinės minties. Jei tikslas yra mokėti šaudyti, reikia šaudyti. Jei tikslas - mokėti šaudyti į žmones, tai reikia šaudyti į žmones. Jei tikslas yra mokėti šaudyti į žmones, kurie šaudo į tave, reikia šaudyti į žmones, kurie šaudo į tave. Jei tikslas yra atlikti techniką taisyklingai, kai priešinikas juda ir priešinasi, tai ir reikia ją atlikinėti taisyklingai, kai priešininkas juda ir priešinasi. Būtent tam reikia skirti pagrindinę dalį laiko. Suprantama, jog tai sunku. Jei būtų lengva - nebūtų įdomu.
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #761 įjungtas: 2010 Rgp 18, 13:06:46 pm »
laiteriz +1
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #762 įjungtas: 2010 Rgp 18, 13:18:54 pm »
gražu buvo skaityti laiteriz ilgojo posto... taip gražiai ir konstruktyviai išdėstytos mintys... pagarba  :chmm:

"Šiuo požiūriu Kata ir bet kurios kitos "abstrakčios" formos, kurių apstu rytietiškuose, o ypač kiniškuose stiliuose, yra labai naudingos. Pabrėžiu, jog ne dėl veiksmų ar dėl eiliškumo, o būtent dėl abstrakcijos, kuri skatina kovotojo universalumą." prieš tai viename iš postų aš tą patį norėjau pasakyti, atsakydamas į coffedrinkerio repliką, kad Kata išviso nereikaligas dalykas yra, ir mol užtenka tik atidirbinėti smūgius... formos - Kata - yra tarsi indas, forma, kuris yra naudojamas kaip priemonė ar būdas, kaip patalpinti žinias, judesius, technikas į mokinio kūną, judesių pagalba formuojant raumenų atmintį.

Nebūtų formų, liktų vienintelis būdas kaip mokytojas galėtų išmokinti mokinį - mokytojas žiauriai muša mokinį per keikvieną treniruotę, mokinys iš visų jėgų stengiasi apsiginti, ir taip kažko išmokti iš mokytojo  :chmm: tam, kad perteikti visą judesių gamą, prieinama forma ir buvo sugalvotos Kata... wingchune analogas pvz. būtų Siu Lim Tao - Mažoji idėja.
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #763 įjungtas: 2010 Rgp 18, 15:55:13 pm »
Realiai pastovus grizimas prie bazes yra butinas, del tokios paprastos priezasties kaip "techninis degradavimas" kuris vyksa savaime.......
:handshake: 100%

Atsijungęs Daliuz

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2009
  • Žinutės: 675
  • Amžius: 46
  • Šalis: aq

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.dojo.lt
« Atsakyti #764 įjungtas: 2010 Rgp 18, 17:25:46 pm »
Realiai pastovus grizimas prie bazes yra butinas, del tokios paprastos priezasties kaip "techninis degradavimas" kuris vyksa savaime
prisidesiu +

Citata
Daliuz:Bokso akcentas taippat baze, tik skirtuams tas, kad karate bazes autoriteta lemia tradicija, o bokso efekyvumas
kuo bazinis tiesus bokse efektyvesnis nei karate? čia nesutiksiu

Citata
(jei atsiranda efektyvesnis budas smugiuot ar gintis, be problemu galima keist bazeje esancius budus).
galima pvz?

Citata
Kova su seseliu nera technikos atidirbinejimo priemone, jos lygint su kata is principo negalima, nes tai laisva inprovizacija kurios tikslas stebint save veidrody pastebet savo techninius trukumus bei klaidas ir istatisyt, bei apjungti jau mokamas technikas kovoje.
thx už paaiškinimą
Universe is for free.

« Atsakyti #764 įjungtas: 2010 Rgp 18, 17:25:46 pm »