O aš pasisakysiu nakčia dar kitaip - po visų šių šnekų apie egzus ir dar nematyto vaizdo youtube, bet matyto kyokushin pasaulio ar tai europos čempionato gyvai, nepamenu, kas ten siemens prieš kelis metus buvo rengiama, 2 ar kitoks kyokushin karate danas man net labai imponuoja, nes sakykim 4 valandos trunkantis egzaminas išties yra sunku ir fiziškai ir mėlynių ar smulkesnių-stambesnių sužalojimu prasme (na, jei pvz. tau išties visi taikėsi į vieną koją, daug malonumo nebus), bet man visiškai neimponuoja kyokushin karate.
Kodėl? Jei tam, kad vienas žmogus nenorėtų dvi savaites sportuot sparingų, reikia 20-100 priešininkų, tai kur čia efektyvumas?
Paprasčiausiai - aš įsivaizduoju save, smarkiai besitreniruojančią, kaip kad esu dariusi, užsikačialinusią pilvo raumenis, kaip kad turėjau, iki beveik nepramušamumo, nebijančią skausmo, kaip yra iki šiol - tose 20 ar daugiau kyokushin kovų. Būtų nemalonu, kas be ko, bet vardan tikslo, galima ryžtis.
Bet tarkim laikyčiau 1 daną fudokan, būčiau smarkiai besitreniruojanti ir bla bla toliau ką rašiau, ir turėčiau sukovot kaip suprantu, jau net ne 20, o daugiau kovų su 1 danais fudokancais po 2 valandų fizo - neaaaa, chebryte, tiek aš dar nenukvakau

Su virve manęs ten neįtemptumėt.
p. s. dainiux, ar per kyokushin egzus bandoma spardyti pilnu kontaktu kaip kad per varžybas galvon ir į kepenis? siekiant padaryti pilną nokautą?