na taip...
Kovoti su Margarita- nepatarčiau net kai kuriems vyrams, smūgiai jos ne moteriškai stiprūs, kiek žinau...Na, Pasaulio čempionė ir čia nieko nebepridursi
Rita- dar būsima Čempionė ir tuom net neabejoju

( kaip ir gražiausia Lietuvos sportininkė

) Laikant diržus, kovos būna pačiame ezamino gale- po kichon, kata...T.y. po kokių 3-4 valandų darbo, praktiškai, be sustojimo. Drąsiausi pabandom ir tada tęsiam...Kovos. Su to lygio kovotojais, kurio lygio diržą nori laikyti, bet ne žemesniais...Sportuojant Šiauliuose pas Meistrą I. Maziną tokių turėjau 25...Nesu iš tų, kuris dabar pasakys- buvau geras, kietas ir man nieko jos nereiškė...Ne. Į pirmą treniruotę grižau po dviejų su puse savaičių...Dirbau tik technika, nes kovot dar negalėjau- skaudėjo visur...
Kovos nebūna tokios varžybose- juk reikia atstovėt, atkovot, o ne būtinai laimėt aiškia persvara. tada ir padalini savo jėgas, kad užtektų jų. Juk priešininkai- keičiasi, tu lieki...Ir vėl metodiškai tau spardo per koją- neprisiliečia, kaip kai kuriems taip atrodo- tai stiprūs, akcentuoti smūgiai, nes laikant antrą dan'ą technika, smūgiai jau išdirbti ir net papraščiausias prisilietimas- jau smūgis, tik mes to namatome, pajusti reikia...Nesmūgiuojama ten, vardan smūgiavimo. Kaip ir bokse ar kitur- aiškiai norima kažką pasiekt- atsidengimo kitam smūgiui, dėmesio nukreipimui nuo kojos smūgio ir t.t.
Paskutiniame japonijos čempionate, japonijos kovotojs visas kovas- sunkiame svoryje- laimėjo lou kicku...Visas, net prieš rusą , Pasaulio čempioną Nesterenko. Taip moka paslėpti smūgius ir tokiu nepatogiu kampu muša savo lou, kad visos kovos būtent taip ir laimėtos buvo...O žiūrint iš šalies- net smūgio nėra...
Dėl kiai...Rita- viena techniškiausių sportininkių Lietuvoje. Man Jos kata- labai gražios, stipriai žiūrisi ir laukiu Kata čempionato Panevėžyje, kuris tikiuosi, jis ir įvyks...Ir kad Rita dalyvaus. O tas šūksnis- svarbu , kad iš vidaus kyla, o jo garsas...esmės jokios.
Galiu rašyt ir rašyt ta tema, bet...Laiko nlb. yra, sūnui svarbios krepšinio varžybos, tai...Grįšiu vėliau