As esu skaiciusi lietuviskai , knygute apie karate.Ten buvo parasyta apie grudinimus.(Ir mane labai prajuokino knygutes sukis
mazdaug : perskaites ta knygute tapsi karate meistru) tai va ten buvo parasyta ,kad mazdaug reikia griuvineti nuo kedes, prasyti kad tave dauzytu pagaliu, kad du draugai issiubuotu ir metytu ant zemes ir t.t nezinau bent jau man atrodo ,kad tai yra per ziauru
bet is kitos puses , tokiam uzgrudintam zmogui gatveje neturetu but baisu 
Jeigu istiesu yra toks grudinimas, tai itariu, kad ne daug zmoniu istveria tokias treniruotes.
WTgirl kur tu matei, kad besigrudinantis zmones (shalcio prasme) ishkarto i ledini vandeni lenda..? Grudinimas tam ir yra grudinimas, kad daromas palaipsniui (metalu grudinimas nesiskaito)..! Tie visi kritinejimai, trankimai ir metimai turetu gi ne nuo pirmos treniruotes prasideti, o prie ju turi buti prieinama
palaipsniui... Tik tada kai esi tam pasirenges, galima naudoti kietesnius grudinimo variantus...
Jeigu toje knygoje ishtikro taip parashyta (galbut cia tu neatidziai skaitei), kad taip reikia grudintis be ishankstinio paruoshimo, tai ka padarysi, neviskas gi kas laikrshciuose, internete ir knygose parashyta butinai yra tiesa...

P.S. Tam tikra literatura skirta ne
pradinukams ir galbut ten pagal ishankstini nutylejima turima omeny, kad besitreniruojantis ir taip jau turi pradini shioje srityje parengima ar zino apie tai, kad jis privalomas (tas parengimas)...