Turiu klausima
o kuo tavo nuomone pasireiskia "tikrasis" karate ir jei yra "tikrasis" tai darau prielaida, kad egzsituoja ir "netikrasis" karate 
Dėl terminų galima ginčytis

Aš jį pasiskolinau iš coffeedrinker.
Taikliau gal būtų priešprieša "tikros karate treniruotės" ir "durniaus voliojimo karate treniruotės". Tai va, durniaus voliojimo karate treniruotėse, kiek esu susidūrus (gal būna ir kitų variacijų), yra kokius kelis metus trunkantis bazinių technikų atidirbinėjimas daugiausia į orą. Į priešininką, jei pasitaiko - be jokio kontakto, kaip ir tas pats, kas į orą. Iš esmės niekam nerūpi pataisyti ir nurodyti esmines bazinių technikų atlikimo klaidas (tipo dirbsi dirbsi ir savaime išmoksi daryt teisingai). Nueinama net iki absurdo - jei darai teisingai, bet turi mažą diržą, liepiama daryt neteisingai, nes tau dar nereik teisingai. Sudėtingesnės technikos įvedamos ne nuo pirmųjų treniruočių, kaip, mano galva, turėtų būti (ne pačios sudėtingiausios, o sudėtingesnės), o nuo kokių ketvirtų-penktų atlankytų metų.
Nėra darbo su taikiniais (bokso maišu, laikomais taikiniais, letenom ir t. t.).
Ir prie viso to būtinai kalama į galvą, kad būtent šis tavo lankomas karate yra efektyviausias iš visų, o kiti tik durnių volioja

O patys karate stiliai kaip tokie, manau, visi tikri, bent jau tie ilgiau nei dešimtmetį egzistuojantys. Bėda, kad kai užsiiminėji, labai daug priklauso ne nuo stiliaus, o nuo pateikimo būdo. Bet tas ir taip visiem aišku, nia?