kaip tu įsivaizduoji treniruotę su partneriu ir su kardu? Kardą supratau tu rankoj laikysi, o jam ką daryt reikės?
Visu pirma įsivaizduoju, taip, kad viską atidirbi vienas

, o po to, susirandi partenį kuris praėjo ne ką mažesnį kelią tokioms treniruotėms.
Iš pradžių žinoma lėčiau nei lėtai reikėtų viską atlikti ir jūsų pasiūlytų metodų:
Sustojam mes vadinas vienas priešais kitą kovinėj padėty, ir tarkim treniruojam smūgių aplenkimą. T. y. turi perskaityt iš akių, kada smogs kitas, ir smogti pirmas, jam dar nesuspėjus. Reik turėt omeny, kad kartais gaunasi "ai uchi", t. y., smūgiai vienu metu, ir jei bus dirbama pilna jėga, galima išsinarinti nykštį, nusibrozdinti krumplius, gerokai nusiakėt kojas iki mėlynių... Todėl dirbama puse jėgos. Per treniruotę bent jau.
Kokius metus tai drąsiai netaikyti...

Na, o su laiku ateina patirtis (galų gale, juk yra toks dalykas kaip apsaugos...

)
Bet savo rankai ar kojai aš galiu įsakyt: dirbk puse jėgos. O kaip tu tą įsakysi pagaląstam kardui?
Tai pala... Kardas sau, tu sau? Tokiu atveju net pradėt neverta...

Tu turi kardą valdyti, ne jis tave...

(Galų gale, galima pradėti su kardu įdėtu į dėklą, o palaipsniu išimti...Prie visko reikia eiti nuosekliai, o čia mane labai jau tiesiogiai suprato:
Maždaug nusiperku Kataną ir sekančią dieną einu jau pjaustyt žmonių ir įsivaizduoju save super duper Samurajum, tai jei taip manote, tai čia jau JŪSŲ asmeninė problema...

)
( Censored )

dirbdamas pires partneri su mediniu kardu, karda valdyt ismoksi kurkas labiau, nei dirbdamas, kad ir su pacia paciausia ir tikriausia, meistru gaminta katana
pagalvok apie tai
Ne nu ... , su tokiais postais mane į neviltį varot

, atsibodo kartotis...

kažin koks Gorynyčius devingalvis sutiktų treniruotis...
Toks, kuris turės tokią pat veikiančią Kataną ir mokės su ja elgtis

Skeptikai, ne origanalus astrus kardas pjauna irgi labai gerai
ir per treniruote bus irgi pavojingas kaip ir astri katana.
Ir šaukštas pjauna, ir A4 popierius... Kas tik nori...

Man atrodo realumui pajausti labai tinka muliažas (net nežinau kaip tiksliau pavadinti) kaip pvz pas Asia yra.

PRITARIU, bet po to matau dar daugelį galimybių

.
O aplamai tikrom katanom abėjoju ar ir tie patys samurajai tarpusavy treniruodavosi 
Jei tiksliai žinočiau, tai šiuo metu manęs čia tikrai nebūtu

Lonsai, man asmeniskai geleziniai kardai daugiau patinka negu bokenas. Isvis kitas pojutis. Su bokenu labai sunku palyginti.

Pritariu 100 obarotų

Gal Intrested. isbandyk pradziu atbukintus gelezinius kardus o poto galvok apie originali kata ???
O ką aš tavo manymu ketinu daryti

? (Ko gero prie Iaito reiks gerai paplušėt pradžiai, o po to šokt prie atbukintų )

, ir kad kaip kai kas čia nenorėtu , galų gale prie tikrų...

Teisingai, bet kodel mes cia diskutuojame , todel kad originali katana yra pavojinga
. Jeigu originali katana nebutu pavojinga tai tokios diskusijos
ir nebebutu
O kodel katana pavojinga, todel kad astri

, būtent

Tegul Inrested nusipirka sau originali katana , atbukina ji ir dirba su partneriais
Tai jau būtų per didelis pinigo švaistymas

, reikia tausoti tokius daiktus kaip Katana

Kaip as supratau jis nori kad katana butu originali 100%- jis nori tureti astri katana.
Taip, jei pirkt ,tai nekokią padielkę, o kadangi šiuo metu nepadielkei neturiu tiek pinigų ir įgūdžių valdyti, tai reiks iki to priaugti

Geras pasiūlymas buvo iš kažkurio forumiečio apie Iaito

, ir gerai subalancuotas, ir atrodo tinkamai, ir nesuluš
O savo ketinimų dėl Katanos tai niekad neatsisakysiu
Iš pradžių daug kas nesuprato ir Niutono, ir Aristotelio, ir dar pagal sarašą visų kitų..., bet va matot, galų gale vistiek paaiškėja, kas buvo teisus, o kas - ne

Jeigu nori pajausti realuma (darbas su partneriu) tai geriau paanaudoti bokena arba bent atbukinta gelezini karda. Jeigu nori pajausti realuma, kaip valdyti ginkla (darbas be partnerio) tai geriau naudoti atbukinta originalu ginkla arba gelezini.
Arba Iaito, dar geriau...

, mano nuomone ( jei geras Iaito)
Intrested,paaiskink, kodel tavo originali katana turi buti astri ??? Jeigu katana nebus astri, tai jau nebus originali katana ???
Kodėl ORGINALI Katana turi būti aštri... :O ?

Na kiek pastebėjau...
Tai būna arba kopijos, arba Katanos, o pastarosios (dar vadinamos orginalais), atbukintos kaip ir neparduodamos visai, nes visu pirma tai būtu nepagarba pačiai Katanai, o ką jau kalbėti apie meistrus kurie turėtu tokią pagaminti...
Čia jau prasilenkia sveikas protas ir logika šitoje vietoje