Visos problemos, kyla iš paprasto nesusikalbėjimo...

Aš visą laiką galvoju ir galvoju - vis pasakoji, kad Katana skirta sužeist priešininką, ir t. t. ir pan.
Taip, lygiai taip ir sakiau

Tai tu žodžiu išmoksi dirbt su juo, o paskui ketini praktikoj naudoti? Masofkėse?
NE.
Dirbt mokytis, tai mokysiuos, o praktikoj panaudot nebent tolimesnėms treinruotems ketinu.
O masofkių "bajeris" buvo įdėtas nario Gx4, kurį daugelis suprato kaip labai jau tiesioginį...

Rusiškai sakai nesupranti?
TAIP
Jei ne paslaptis, kiek tau metų?
NE, lai išlieka paslaptimi. (Manau pakankamai, kad turėčiau savo nuomonę )
Ir niekaip nesuprantu, kodėl stebiesi, kad muitinėj kabinėsis? Ginklų įsivežti negalima. Katana be abejonės yra ginklas. Tu net paprastesnį dalyką, mažiau žudantį - nunčiakus pabandyk atsisiųst, irgi pro muitinę nepraeisi, ką jau kalbėt apie kardą.
Įsivežti juos GALIMA. Reikėtu tamstai iš pradžių straipsius paskaityti, o po to dėstyti savo nuomonę.
Tam kad įsivežtum ginklą, REIKALINGAS leidimas.
O tas mano "stebėjimasis" tebuvo antras pasiteiravimas, ar tos pačios taisyklės galios ir Iaito, kuris ginklu, pagal LR įstatymus negali būti traktuojamas kaip ginklas.

Su jokiu padoriu treneriu nesusitarsi treniruotis jo Dojo tikru kardu. O į policiją gali nukreipt
Aha, kai kurie treneriai Lietuvoje yra ypač "padorūs"...Gaila, kad jų yra didžioji dauguma.

Na, o "nepadoriems" reklamos ir taip nereikia

O treniruotis su kardu ir nereikalingas Dodzio... Uztenka tureti gera drauga gyvenanti senamiesti (ten pakankamai aukshtos lubos ir t.t.) ir sugebeti gauti ish jo leidima treniruotis jo namuose...

Paladinas

, jei nėra išeities, vadinas ieškojai ne tuo keliu

tai tau ka dar mazai? dar brangiau nori?
NE, aš patikslinau kitų forumo dalyvių pasakytus teiginius, apie kažkur kažkada girdėtas kainas - Į tikslų skaičių.

tureciau as atliekamus 50t, ir as nusipirkciau, virs zidinio pasikabinciau,
Čia tą " ir as nusipirkciau, virs zidinio pasikabinciau" suprasti kaip tavo požiūrį į 50000 vertės kardą, ar , kaip man pasirodė, labai jau mano nuomonės gretinamą, ir labai jau ne į tą pusę.

bet gal kasnors man gali paaiskint kaip atrodo "atliekami" pinigai? sorry, tokiu gyvenime neteko matyt 
"Atliekami pinigai", tai verčiau savoka, nei vizualinis to pavaizdavimas.
Neatsibusi vieną rytą, ir nerasi po Kalėdų eglute 50 gabalų... :O
Tie atliekami pinigai, tai yra tai, ko gali atsisakyti, vardan to, ką nori įsigyti.
Nesinori kartotis, bet pinigai - ne daiktas...

va ka tau ir paaiskint meginom.
Kad labai jau neaiškiai aiškinot, kiekvienas iš savos pusės, ir dar žodžius ir prasmes iškraipėt, tai taip ir gaunasi, kad tenka kiekvienam post'e kieno nors klaidą taisyt...
Na, bet čia kaip sakant... Viskas kyla iš nesusikalbėjimo

o del trenerio, tai dar ir uz supjaustyta tatami pizdy duos ir pinigu atskaiciuos (o tatamio lakstas uoj nepigus
)
Žinau tikslią kainą, dalykas gi geras, čia tau ne rusiškas matrasas...

O toliau... tai... Ašgi nesakiau, kad reikia nusipirkus Kataną bėgt i Dojo savo ir mosikuotis kur kaip eina...
Gal pradžiai ir reikia pažaist, kad truputėli apsiprastum su ta mintimi, kad turi rankose tikrą ir veikiantį daiktą.
O jeigu eiti i Dojo su Katana, tai jau reikia būti gerai įvaldžius, pradžiai- bokeną.. Galima Iaito dar įterpt, na o tik paskiausiai Kataną...

Reikia tureti draug, kuris serga klaustrofobija ir neapstates savo chata visokiais pricendalais!!!

, joa reikia su tokiais dalykais atsargiai...

Paladinai, gal pirmiau pasidomekim, kiek Interesed metu. Gal poto pulkim dalinti patarimus, del isigyjimo, ar darbo, pavojingu ginklu?
Pakankamai, kad suprasčiau atsakomybę, kuri krenta ant žmogaus, įsigyjusio tokį daiktą, kaip veikiančia Kataną.
Bet tam reikia pribręsti

...

lyg tai tiek šiam kartui...