AutoriusTema: 1.Regejimo problemos.Pasiulymai?  (Skaityti 44238 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: 1.Regejimo problemos.Pasiulymai?
« Atsakyti #105 įjungtas: 2009 Sau 20, 17:14:01 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Nu o paskui bus afigena, su kokia katarakta ar dar kokiu š akyje vaikščiot... Operacija lyginu su akiniais ar lešiais..
O čia nuo manęs užsidirbai minusą: reik galvoti ko linki, net jei to omenyje ir neturi... Kaip minimum - keisti minties formuluotę  :senis:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2009 Sau 20, 18:01:36 pm »
Nu o paskui bus afigena, su kokia katarakta ar dar kokiu š akyje vaikščiot... Operacija lyginu su akiniais ar lešiais..
Galima pagalvot, kad nesioperavę katarakta nesuserga.
O kas link mankštos, niu darykit, kiekvienas savo laiką leidžia kaip nori, o paskui prašom prisiduot rezultatus, kiek sumažėjo trumparegystė, kiek laiko skyrėt mankštai ir t. t.  :P
Aš va prisidaviau, o kiti tuo tarpu tik šnekat apie žemes, saules ir teorijas...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #107 įjungtas: 2009 Sau 20, 23:45:13 pm »

Nepykstu už sarkazmą.. :)
Atsimenu tą košmarą, matant abiem akim po -6.5 ir lyginant su dabartim ir tais nuostabiais metais, kuriuos praleidau ir toliau gyvenu puikiai matydamas. Nuo kataraktos neapsaugotas nei vienas - ar operuotas, ar neoperuotas, ar prisimasažinęs... Na aš savo nuomonę pasakiau, patingėsiu toliau pilstyt iš tuščio į kiaurą. :)
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #108 įjungtas: 2009 Sau 29, 16:49:44 pm »
Taisyk, jei turi bėdų, psichologinę sveikatą ir susireguliuok mitybą. Ir leik akims ilsėtis. Akis dirba širdies darbo pagrindu, t.y. sistolė ir diastolė. Analogiškai akys būtų sistolė-atmerkta akis, diastolė-užmerkta. Kai pradeda vyrauti pirmas variantas(diastolė), tai ir prasideda bėdos. O jis būna prie kompo, kai į jį isižiūrime ir nustojime mirksėti. Negražu taip vienareikšmiškai suversti kaltę ant 'kompo':)
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 29, 17:18:53 pm nuo Ek4 »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2009 Kov 13, 00:16:39 am »
Taisyk, jei turi bėdų, psichologinę sveikatą ir susireguliuok mitybą. Ir leik akims ilsėtis. Akis dirba širdies darbo pagrindu, t.y. sistolė ir diastolė. Analogiškai akys būtų sistolė-atmerkta akis, diastolė-užmerkta. Kai pradeda vyrauti pirmas variantas(diastolė), tai ir prasideda bėdos. O jis būna prie kompo, kai į jį isižiūrime ir nustojime mirksėti. Negražu taip vienareikšmiškai suversti kaltę ant 'kompo':)
O čia prašau plačiau gerbemasai.  :-)
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2009 Kov 13, 00:16:39 am »

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #110 įjungtas: 2009 Kov 13, 07:28:49 am »
Širdies skersaruožis raumuo yra tik širdyje, o akis ir akių vokus valdo griaučių skersaruožiai raumenys, nieko bendro su širdim nėra, be to akie raumenis valdom sąmoningai, o užsimerkia vokas (visai kitas raumuo nei sokiojantis akį ar plečiantis akies vyzdį) nes išdžiūsta akies obuolys ir mes norime užsimerkti. Nėra jokios sistolės ir diastolės.

Taekwondo

• Svečias
« Atsakyti #111 įjungtas: 2009 Kov 13, 16:15:16 pm »
Na aš nešioju akinius nuo pirmos klasės ir akis tikrinuosi kiekvieną rudenį, tai kiekvienais metais regėjimas vis prastėdavo nors ir darydavau visokius pratimus, tačiau prieš keletą metų vėl tikrinausi akis tačiau akinių nekeičiau, o palikau keliomis dioptrijomis mažiau ir jau 2 su puse metų mano regėjimas negerėja tačiau ir neprastėja, nors praleidžiu laiko ir prie kompiuterio nemažai ir taip mokykloj krūvio akims pakanka. Todėl manau šiek tiek silpnesni akiniai (ar lęšiai) tikrai labiau padeda, negu visokie pratimai.

Atsijungęs pataisomas optimistas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2008
  • Žinutės: 869
  • Amžius: 44

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2009 Kov 19, 08:31:56 am »
Na aš nešioju akinius nuo pirmos klasės ir akis tikrinuosi kiekvieną rudenį, tai kiekvienais metais regėjimas vis prastėdavo nors ir darydavau visokius pratimus, tačiau prieš keletą metų vėl tikrinausi akis tačiau akinių nekeičiau, o palikau keliomis dioptrijomis mažiau ir jau 2 su puse metų mano regėjimas negerėja tačiau ir neprastėja, nors praleidžiu laiko ir prie kompiuterio nemažai ir taip mokykloj krūvio akims pakanka. Todėl manau šiek tiek silpnesni akiniai (ar lęšiai) tikrai labiau padeda, negu visokie pratimai.
Žmogaus organizmas sudėtingas, ir daug kintamųjų gali įtakoti vieną ar kitą anomaliją. Gal tai susiję su tuo, kad baigė formuotis organizmas, gal dar su kuo nors, o gal net ir su pratimais kuriuos darei anksčiau. Negali padaryti išvados iš lempos, tam daktarai mokosi 7 metus prieš pradėdami dirbti, o sprendimus patys priima dar po 10 metų.

Atsijungęs Dariuz

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 144
  • Amžius: 47

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2009 Bal 29, 09:52:32 am »
Žmogaus organizmas sudėtingas, ir daug kintamųjų gali įtakoti vieną ar kitą anomaliją. Gal tai susiję su tuo, kad baigė formuotis organizmas, gal dar su kuo nors, o gal net ir su pratimais kuriuos darei anksčiau. Negali padaryti išvados iš lempos, tam daktarai mokosi 7 metus prieš pradėdami dirbti, o sprendimus patys priima dar po 10 metų.
Biškį atgaivinu temą: aš pats jau daug metų ačkarikas, -4 abi akys, prieš daugel metų daryta operacija (ne lazeriu ir ne regėjimui gerinti, o tiesiog nuolat silpstančiam regėjimui sustabdyti). Nuo to laiko viskas sustojo ir nesikeičia daug metų.
Dėl operacijos, atstatančios akis į normalų regėjimą - čia kiekvieno pasirinkimas kaip kam patogiau. Aš kasdien nešioju akinius, gana daug sportuoju, tačiau nors tai ir nepatogu (sportuot su akiniais arba sportuot be jų, bet sunkiai matant) aš nesirenku linzių ar operacijos, iš vienos pusės dėl kažkokių vidinių baimių ir įsitikinimų, iš kitos pusės tiesiog susitaikau, kad man sportiniai užsiėmimai yra su tam tikrais pasunkinimais. Ir nieko. Kontaktinio sporto metu akinukai ilsisi, o akys ir smegenys visai susitvarko su tuo ką mato. Be abejo, įdomu pažiūrėt, kaip skirtųsi gebėjimai sportui gerai matant ir nenešiojant akinių, bet manau, kad iš esmės nieko nepridėtų, nebent atskirose situacijose. Iš kitos pusės yra pliusas - gerai nematydamas pikto priešininko žvilgsnio ar drimbančių putų, jautiesi ramus ir gali ramiai dirbt  :D
no pain, no gain

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2009 Bal 29, 13:00:12 pm »
Biškį atgaivinu temą: aš pats jau daug metų ačkarikas, -4 abi akys, prieš daugel metų daryta operacija (ne lazeriu ir ne regėjimui gerinti, o tiesiog nuolat silpstančiam regėjimui sustabdyti). Nuo to laiko viskas sustojo ir nesikeičia daug metų.
Dėl operacijos, atstatančios akis į normalų regėjimą - čia kiekvieno pasirinkimas kaip kam patogiau. Aš kasdien nešioju akinius, gana daug sportuoju, tačiau nors tai ir nepatogu (sportuot su akiniais arba sportuot be jų, bet sunkiai matant) aš nesirenku linzių ar operacijos, iš vienos pusės dėl kažkokių vidinių baimių ir įsitikinimų, iš kitos pusės tiesiog susitaikau, kad man sportiniai užsiėmimai yra su tam tikrais pasunkinimais. Ir nieko. Kontaktinio sporto metu akinukai ilsisi, o akys ir smegenys visai susitvarko su tuo ką mato. Be abejo, įdomu pažiūrėt, kaip skirtųsi gebėjimai sportui gerai matant ir nenešiojant akinių, bet manau, kad iš esmės nieko nepridėtų, nebent atskirose situacijose. Iš kitos pusės yra pliusas - gerai nematydamas pikto priešininko žvilgsnio ar drimbančių putų, jautiesi ramus ir gali ramiai dirbt  :D
Aš sužavėtas :respect: +1
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

« Atsakyti #114 įjungtas: 2009 Bal 29, 13:00:12 pm »

Atsijungęs WiliuX

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2009
  • Žinutės: 146
  • Amžius: 30

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2009 Bal 30, 18:28:22 pm »
tas putas vistiek matysi nes as irgi keturakis ir matau mazdaug -6, siaip kai sportuoju be akiniu tai viskas normalei nejauciu jokios negales.

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Šalis: lt
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #116 įjungtas: 2009 Bal 30, 23:08:49 pm »
tas putas vistiek matysi nes as irgi keturakis ir matau mazdaug -6, siaip kai sportuoju be akiniu tai viskas normalei nejauciu jokios negales.

Kažkaip ne visai tikiu, nes pas mane vienas mokinys su geroku minusu, tai nori nenori kitaip orientuojasi erdvėj.
Aš pats ilgai sportavau su dideliu minusiniu regėjimu, tai tikrai atsimenu - koks tai jausmas. Tiesa, kai atsirado pirmosios linzės, aš jau stovėjau prie okulistų durų. Ir toliau sportavau su jomis. Todėl maitinti save iliuzijom, kad su -6 matai pakankamai - nematau pagrindo.
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #117 įjungtas: 2009 Geg 01, 00:28:53 am »
Kaip jau kažkadatai buvo minėta - ne kovos klubo, o invalidų forumas  :D Tai va turiu apie -1  :-(  Vairuot prietemoj be ačkarikų  :chmm: sunkoka bet galiu... (va pamenu neseniai Ventspilyje du policajai vos širdies smūgio negavo, kai pamatė mane su busu, vienpusio judėjimo gatvėj prieš eismą važiuojant ir per langą visus gaidžias ir t.t. bevadinant  :D nepastebėjau plytos  :nezino: ) Tai tas pats ir športe, paprasčiausiai nepastebi, mūsų športe tiesiog pajunti ir škia vsio  :ruko: 
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2009 Geg 01, 00:34:16 am »
Kaip jau kažkadatai buvo minėta - ne kovos klubo, o invalidų forumas  :D Tai va turiu apie -1  :-(  Vairuot prietemoj be ačkarikų  :chmm: sunkoka bet galiu... (va pamenu neseniai Ventspilyje du policajai vos širdies smūgio negavo, kai pamatė mane su busu, vienpusio judėjimo gatvėj prieš eismą važiuojant ir per langą visus gaidžias ir t.t. bevadinant  :D nepastebėjau plytos  :nezino: ) Tai tas pats ir športe, paprasčiausiai nepastebi, mūsų športe tiesiog pajunti ir škia vsio  :ruko:
Pas mane -2 minusas tik tas kad vairuoti sunku be jų. Sporte man visiškai tai netrugdo.
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs WiliuX

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2009
  • Žinutės: 146
  • Amžius: 30

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #119 įjungtas: 2009 Geg 02, 20:50:33 pm »
Kažkaip ne visai tikiu, nes pas mane vienas mokinys su geroku minusu, tai nori nenori kitaip orientuojasi erdvėj.
Aš pats ilgai sportavau su dideliu minusiniu regėjimu, tai tikrai atsimenu - koks tai jausmas. Tiesa, kai atsirado pirmosios linzės, aš jau stovėjau prie okulistų durų. Ir toliau sportavau su jomis. Todėl maitinti save iliuzijom, kad su -6 matai pakankamai - nematau pagrindo.

Mano mamos irgi panasus regejimas ir sako be akiniu jauciasi kaip akla(ar kaip ten...) o man istiesu viskas normalei atrodo, tik kartais per apsilima buna problemu nes nedazlibinu kaip ten tas rankas sudet, bet taip nutinka retai , nes praktiskai visa apsilimo eiga moku atmintinai. ;-)
del sparingu tai negaliu akiu kontakto daryt nes nematau kur akis juda, kai ziuri pries trenkdamas :punch: bet kai ziuriu, net nezinau kodel jauciuosi saugiau, nei ziuredamas i atskiras kuno dalis///

« Atsakyti #119 įjungtas: 2009 Geg 02, 20:50:33 pm »