Pagrindines diskusijos > Savigyna

Noreciau, kad parekomenduotumete tinkamiausia savigynos krypti

(1/6) > >>

stainded:
Sveiki,

na as taipogi jau kuri laika domiuosi rytu kovos menais, ir noretusi juos isbandyti praktiskai (savigynos tikslais ir pan.), taciau yra viena problema - nuo vaikystes esu stiprus trumparegis, kas reiskia, kad smugiai i galva yra nerekomenduotini. Noreciau paklausti, kuri kovos menu ar savigynos kryptis siuo atveju man butu palankiausia ir saugiausia, t.y., maziausiai galimybiu gauti per treniruotes butent i galvos sriti. Suprantama, isvengti tokiu kontaktu vargu ar 100% imanoma, taciau noretusi bent jau sumazinti tokia rizika iki minimumo.

Teko dometis (na, tik teoriskai :)) tokia saka, kaip aikido. Gal butu galima daugiau infos apie ja? Ir kokiud smugius ar veiksmus si saka labiausiai apima?

Berserk:
taip aikido manau shio atveju tiktu.  :senis: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti - tema apie aikido, paskaites nedaryk ishankstyniu ishvadu, geriausia nueiti ir pamatiti.

Lonsas:
Kiokushin. Tik spardo i galva, bet per triesas susitarsi. Eik i imtynes, manau kad patiks ir i galva netranko.
Ir siaip, skaityk foruma  :A  :director:

Asia:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiKiokushin. Tik spardo i galva, bet per triesas susitarsi. Eik i imtynes, manau kad patiks ir i galva netranko.
Ir siaip, skaityk foruma  :A  :director:

--- Baigti citatą ---

Imtynės netinka, nes ten kai prasideda dusinimai ir laužymai, tai akys nor nenori lipa lauk, o tai yra didesnis blogis, negu gaut per kepalą...
Dar klausimas - ant kiek "stiprus trumparegis"?
Va Dojo apie silpnaregius gali papasakot ir apie tai, kad ir ten karate tinka...
Aš manau, kad viskas gali tikt, jei adaptuosi sau...

Raimis:
O, kodel trumparegiams pavojinga gaut i galva? Pats is akiu ne erelis, bet neigiamo poveikio nuo smugiu nejutau

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją