AutoriusTema: Tempimo pratimai koju sausgyslems  (Skaityti 85717 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

pooga

• Svečias
Re: Tempimo pratimai koju sausgyslems
« Atsakyti #30 įjungtas: 2007 Vas 22, 07:49:35 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Na rusų baletas vienas kiečiausių pasaulyje, o mūsiškiai strakalai pastarųjų mokiniai  :respect:

drįsčiau labai ginčytis, bet čia gi ne baleto forumas, tai bijau, kad už OT mane greitai išmestų.  :rolleyes:

pooga noreciau taves kaip ekspertes paklaust, kodel man be apsilimo nepavyksta ant virvutes atsisest? gal zinai kokiu geru pratinu ir siaip patarimu susijusiu su virvute ir shpagatu? DEKINGAS

nu nesu aš jokia ekspertė  :oops: tiesiog domėjausi tempimais tiek, kiek man to reikia.
Be apšilimo bandydamas įsėsti į špagatą gali taip pasitempti savo raumenis ir gyslas, kad ilgai negalėsi tampytis   :ne:  Kad be apšilimo sėdėtum špagate, arba reikia, kaip ir minėjo stripulis, būti išlaužytam nuo vaikystės, arba nuo prigimties beveik neturėti sausgyslių  :D (pažįstu ir tokių) arba apšilus sugebėti padaryti kokį hyper špagatą  :D  Logika tokia - be apšilimo mūsų raumenų ir sausgyslių paslankumas kažkiek proc. mažesnis nei apšilus, vadinasi apšilus turi sugebėti perlenkti kojas į priešingas puses, kad ne apšilimo drąsiai sėdėtum špagate  :-]

Bet kam to reikia - neįsivaizduoju. Mano nuomone, špagatai ir virvutės reikalingi tik pasimaivymui prieš kitus  :angel:

pooga

• Svečias
« Atsakyti #31 įjungtas: 2007 Vas 22, 08:07:24 am »
O pratimą ir patarimą matau vieną - lėtai, be forsavimo kasdien per kelis priėjimus tempt sausgysles ir turėt ant kūno ne tik raumenų, bet ir riebalų jom sutept. Skamba gal ir durnai, bet liesesnė ir raumeningesnė buvau kur kas nelankstesnė nei esu storesnė ir tešlesnė, nepaisant to, kad pasenau :)

na, dėl riebalinio sluoksnio reikalingumo tai abejočiau... Pažiūrėkit į visokias gimnastes ir balerinas, ten gi visiški gysločiai be riebaliuku  :-) Bet žinoma, mityba svarbu, nežinau kokių tiksliai medžiagų reikia gysloms ir sąnariams sutepti, bet tai tikrai ne lašinių auginimui skirtos medžiagos   :valgo:
mano asmeninė patirtis kitokia - kol aš vaikystėj bandžiau visaip įsėsti į špagatus arba per jėga tampiausi - niekur nejudėjau, kai pradėjau kitaip dirbti - tempimas per atsipalaidavimą, kvėpavimą ir pakankamai ilgai išbūnant tempimo pozicijoj - viskas greitai pajudėjo. Ir riebalų kiekis neturėjo jokios įtakos. O stripulio fenomeną bandyčiau paaiškinti tuo, ką rašiau anksčiau - kad tampome ne sausgysles, o raumenis - kol jų daug ir jie kieti, įtempti - tol lankstumas mažesnis, o kai sugebi juos atpalaiduoti ir po kruvio ištempi - jie tampa paslankūs (be ne silpnesni).

ir pabaigai iš asmeninės patirties - tol, kol tiesiog nori padaryti špagatą ir pagrindinis tempimo pratimas yra bandymas į jį įsėsti - visiška nesėkmė. O kai špagatą pamiršti ir tiesiog nuosekliai darai tempimo pratimus įvairioms kojų vietoms, galiausiai špagatas pats gaunasi  :-) Konkrečių pratimų gal nerašysiu, nes ir taip daug visi prirašė ir viska žino... :senis:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #32 įjungtas: 2007 Vas 22, 08:27:36 am »
Bet kam to reikia - neįsivaizduoju. Mano nuomone, špagatai ir virvutės reikalingi tik pasimaivymui prieš kitus  :angel:

:ne:

Imtyniaujant parteryje dideli prasitampymai duoda žymiai daugiau galimybių. "Guminuką" žymiai sunkiau užlaužt, nei "medinuką".

pooga

• Svečias
« Atsakyti #33 įjungtas: 2007 Vas 22, 08:44:15 am »
:ne:

Imtyniaujant parteryje dideli prasitampymai duoda žymiai daugiau galimybių. "Guminuką" žymiai sunkiau užlaužt, nei "medinuką".

na gi aš ir nesakau, kad lankstumas nereikalingas! Aš sakau, kad špagatas neturėtų būti tampymosi tikslas, nes tai nėra joks lankstumo rodiklis. Ir užsispyręs "medinukas" gali išmokti špagatą, bet nuo to jis netaps "guminuku". Tam reikalingas viso kuno lankstumas  :rolleyes:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2007 Vas 22, 12:23:21 pm »
Ir užsispyręs "medinukas" gali išmokti špagatą, bet nuo to jis netaps "guminuku". Tam reikalingas viso kuno lankstumas  :rolleyes:
:alus:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2007 Vas 22, 12:23:21 pm »

wault

• Svečias
« Atsakyti #35 įjungtas: 2007 Kov 12, 13:39:53 pm »
Stai cia yra gan daug tempimo pratimu, gal kam pravers ---> Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Aurimas

• Svečias
« Atsakyti #36 įjungtas: 2007 Kov 12, 20:49:23 pm »
labai gerus koju tempino pratimus turi lengwaatleciai tiksliau suolininkai per barjerus  :-) pabandyk google paieskot  :teisejas: :chmm: 

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #37 įjungtas: 2007 Kov 12, 23:42:02 pm »
įdomu, kaip jogai tokio lankstumo pasiekia?  :rolleyes:
įtempk presą

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #38 įjungtas: 2007 Kov 13, 00:21:11 am »
Atlieka daug jogos pratimų :)
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #39 įjungtas: 2007 Kov 13, 07:47:34 am »
Atlieka daug jogos pratimų :)
ot....nu tu matai... - nioekad nepagalvočiau  :rolleyes:
įtempk presą

« Atsakyti #39 įjungtas: 2007 Kov 13, 07:47:34 am »

wault

• Svečias
« Atsakyti #40 įjungtas: 2007 Kov 13, 13:59:39 pm »
Ziuriu reiks uzsiimineti joga  :icon_bat:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #41 įjungtas: 2007 Kov 13, 14:14:03 pm »
O jei rimtai, joga iš tiesų lankstumui padeda. Turėjom per vieną vasaros stovyklą patyrusios jogos trenerės treniruotes, tai po savaitės pratybų lankstumas pagerėjo, įsivaizduoju, kas būtų po metų :) Tik kad man kantrybės neužtenka tam ramiam kvėpavimui, lankstymuisi ir t. t...  :-(

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #42 įjungtas: 2007 Kov 13, 14:54:12 pm »
O jei rimtai, joga iš tiesų lankstumui padeda. Turėjom per vieną vasaros stovyklą patyrusios jogos trenerės treniruotes, tai po savaitės pratybų lankstumas pagerėjo, įsivaizduoju, kas būtų po metų :) Tik kad man kantrybės neužtenka tam ramiam kvėpavimui, lankstymuisi ir t. t...  :-(

neabejotina, kad joga gerai lankstumui. Dalis (jei ne visi) Greisiu seimos jogai buvo, uztai kokiu vingrybiu isdarinedavo :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #43 įjungtas: 2007 Bal 14, 11:10:29 am »
neabejotina, kad joga gerai lankstumui. Dalis (jei ne visi) Greisiu seimos jogai buvo, uztai kokiu vingrybiu isdarinedavo :)

Tyčia ar netyčia, bet paminėjai vieną iš svarbiausių paslapčių Gracie mokykloje. Beje dabartinė jų karta atitolo nuo šios metodikos. Ir Senasis Helio pasakė:
-tai ką mokina mano sūnūs užsienyje - nėra Gracie jiujitsu.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

VAHTANG

• Svečias
« Atsakyti #44 įjungtas: 2007 Geg 05, 19:07:22 pm »
gana placiai apie lankstuma (rus) kentavr-club.ru/stretching/
« Paskutinis taisymas: 2007 Geg 05, 19:52:42 pm nuo VAHTANG »

« Atsakyti #44 įjungtas: 2007 Geg 05, 19:07:22 pm »