AutoriusTema: Gal turit kokių patarimų dėl savigynos labai smulkaus sudėjimo bičui?  (Skaityti 21956 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Gal turit kokių patarimų dėl savigynos labai smulkaus sudėjimo bičui?
« Atsakyti #15 įjungtas: 2007 Sau 14, 10:59:35 am »
Aš iš savo varpinės - siūlau karatė. Kiek pastebėjau, geriausiai ten sekasi būtent labai smulkaus ir smulkaus sudėjimo kovotojams. Gal reakcija jų greitesnė? Raimondo postas tą patvirtintų.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #16 įjungtas: 2007 Sau 14, 11:16:01 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Aš iš savo varpinės - siūlau karatė. Kiek pastebėjau, geriausiai ten sekasi būtent labai smulkaus ir smulkaus sudėjimo kovotojams. Gal reakcija jų greitesnė? Raimondo postas tą patvirtintų.

O aikidokos siūlys aikido  :-] Koks skirtumas, koks stilius. Gal tik sumo netinka  :-)

Atsijungęs Rolis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1593
  • Amžius: 53
  • Vieta: kns

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2007 Sau 14, 11:26:51 am »
na, MMM - gavai pakankamai paspirties pasitikėjimui savimi pakelti, dabar belieka tik nuoširdžiai padirbėti  :maisas: ;-)
įtempk presą

Atsijungęs ten_chi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 668
  • Amžius: 36
  • Vieta: Kaunas
  • Tengoku to Jigoku

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2007 Sau 14, 13:54:17 pm »
Jei labai logiskai pagalvojus, tai visi iskiliausi japonu kovos menu meistrai ir buvo tokie... Maziukai, liesi, atrodo sprigta duotum ir nukristu... (Cia Ojamos neliecia ir kaip Saxum sake sumo kovotoju...  :-]) O duodavo garo kaip reikalas...  :angel:

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Sau 14, 14:08:58 pm »
Sveiki,

Iš karto būtų mandagu truputį atsiprašyt, nes nelabai gal kam kitam ši tema ir pasirodys naudinga, nebent gal kaip teorinė diskusija daugiau.

Man dabar 21 metai, bet esu daugmaž 167 cm ūgio ir 60-65 kg svorio (kaip kada  :-) ). Domiuosi kovos menais, esu kelis stilius lankęs, bet jokios didelės patirties neturiu. Neseniai pakeičiau gyvenamąją vietą ir dabar vėl norisi kuo nors užsiimti. Jau žinau, kad kovos menus mokytis padeda, bet šitą forumą paskaitinėjęs supratau, kad yra žmonių su treniruočių ir kovos patirtim, tai būtų įdomu išgirsti kokią nuomonę.

Ką ir kaip man geriau daryti, kad būtų lengviau apsiginti?

,,Savigyną" čia vartoju ta siaurąją prasme, kai jau prieinama iki kumščių, išbandžius visas prevencijas, diplomatiją ir panašiai. Iš esmės problema yra fizinis sudėjimas ir fizinė jėga. Didesni bičai, o tokių dauguma, tikrai turi pranašumą. Bet gal galima jį kaip nors sumažinti? Ir koks stilius labiausiai padėtų? Lavinti greitį, mokytis laužimų? Būtų įdomios bet kokios mintys.

Iš anksto dėkui.  :-)

Kiekvienas patarinėsim iš savo varpinių, kad ten geriausiai, o ten nebaisiai, nes esi "mažas ir lengvas"..
Atsigulk ir pagalvok - kuo tu pranašesnis už kitus ir suprasi, kad nėra jau taip visiškai blogai..
Tobulink greitį, smūgį, nes vėliau nori ar nenori - priaugsi tos masės (mes su Saxum galim parodyt savo nuotraukas prieš kelis metus :) ). Va tada šiandieninės treniruotės ir pravers. Būsi stambus ir greitas.

Kita vertus neaišku ko pats nori - gal tave traukia "giliau" pažint kovos meną ir lieti prakaitą nelabai ir norisi..

P.s. Tu stebiesi, naujokus moko ne žilagalvis meistras, o pažengę mokiniai, tai galiu pasakyt - joks meistras (rizikuodamas savo mokyklos įvaizdžiu) neduos bet kam vesti savo mokykloje treniruočių. Tik po ilgų stebėjimo metų mokinys pribręsta mokyti kitus - o dauguma taip ir nepribręsta. Todėl tavo būkštavimai šitoj vietoj - nepagrįsti.
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Sau 14, 14:08:58 pm »

mmm

• Svečias
« Atsakyti #20 įjungtas: 2007 Sau 14, 15:51:39 pm »
Kiek žmonių tiek nuomonių  :-)
Dėkui už visas varpines, nė viena nemaišo.

Tai taip ir nesuprantu taves tuomet. Kompleksuoji dėl jėgos trūkumo, o jos nenori lavinti. Tuomet nekompleksuok. Arba lavink. :angel: Vienas pažįstamas štangistas panašaus į tavo ūgio, tai kur gyvenau, visame rajone vienas kiečiausių buvo :P :P :P

O tavo prioritetas turi būti greitis ir tikslumas :punch: Tokio sudėjimo žmogus visuomet bus greitesnis už tokio sudėjimo, kaip aš. O jei dar būsi techniškas, nekils tokių klausimų, ką čia dabar daryti, kad esu silpnas ;) Tikrai :D

Matai, aš ir norėjau paklaust dėl tos jėgos ir vikrumo santykio. Jeigu daugiau jėgos įgyčiau, gal dingtų tas vikrumas. Bet turbūt balansas visada įmanomas.

Kiekvienas patarinėsim iš savo varpinių, kad ten geriausiai, o ten nebaisiai, nes esi "mažas ir lengvas"..
Atsigulk ir pagalvok - kuo tu pranašesnis už kitus ir suprasi, kad nėra jau taip visiškai blogai..
Tobulink greitį, smūgį, nes vėliau nori ar nenori - priaugsi tos masės (mes su Saxum galim parodyt savo nuotraukas prieš kelis metus :) ). Va tada šiandieninės treniruotės ir pravers. Būsi stambus ir greitas.

Kita vertus neaišku ko pats nori - gal tave traukia "giliau" pažint kovos meną ir lieti prakaitą nelabai ir norisi..

Pala, tai aš ir nesakau, kad labai blogai viskas. Tiesiog trūkumai yra trūkumai, reikia priimti  ir išnaudoti, kiek įmanoma.
O dėl to ,,giliau" tai nesurpatau tavęs visiškai. Kaip tas gylis be prakaito?

P.s. Tu stebiesi, naujokus moko ne žilagalvis meistras, o pažengę mokiniai, tai galiu pasakyt - joks meistras (rizikuodamas savo mokyklos įvaizdžiu) neduos bet kam vesti savo mokykloje treniruočių. Tik po ilgų stebėjimo metų mokinys pribręsta mokyti kitus - o dauguma taip ir nepribręsta. Todėl tavo būkštavimai šitoj vietoj - nepagrįsti.

Gal ir taip, aš norėjau tik pasakyti, kad čia Japonijoj nebūtinai visada geriau ir įspūdingiau nei Lietuvoj. Na, o arčiausiame dojo tai moko bet kas iš vyresniųjų, ir tie, kurie labai pažengę, ir kur vidutiniškai. Jie ten smūgį pataiso, pataria. Nėra kažkokie išrinktieji. Tik aš dar ne toks meistras, kad man būtų per žemas lygis, tai gal neverta labai galvoti apie tai, čia daugiau tarp kitko buvo.
Beje, man toks įspūdis iš kitų forumų įrašų ir niko, kad esi Ninjutsu užsiminėjęs. Aš, kaip pats lankęs ir dar stovykloj buvęs, dabar menu, kad sensėjus asmeniškai mokydavo kada ne kada, dažniausiai kas nors iš vyresniųjų prižiūrėdavo. Savaime dar nieko blogo.

Beje, o aš rimtai sudarau įspūdį, kad treniruotis tingiu ir tik atsisėdęs parinuosi?  :oops: Kažkaip iš atsakymų išplaukė toks padūmojimas...
Jei rimtai, tai yra ir vieno, ir kito, bet ne tiek jau daug. Ir ryžto kažką daryt netrūksta, greičiau norisi apgalvot prieš darant. Todėl ir susiradau šitą forumą.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #21 įjungtas: 2007 Sau 14, 16:14:08 pm »
Treniruokis, treniruokis ir dar kartą treniruokis :maisas: Juodas darbas išspręs problemas. :-D

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #22 įjungtas: 2007 Sau 14, 16:55:11 pm »

Beje, man toks įspūdis iš kitų forumų įrašų ir niko, kad esi Ninjutsu užsiminėjęs. Aš, kaip pats lankęs ir dar stovykloj buvęs, dabar menu, kad sensėjus asmeniškai mokydavo kada ne kada, dažniausiai kas nors iš vyresniųjų prižiūrėdavo. Savaime dar nieko blogo.

Aš nuo tavęs skiriuosi tuom, kad aš ne "lankiau", o toliau esu ištikimas šitam keliui.. :)

Pala, tai aš ir nesakau, kad labai blogai viskas. Tiesiog trūkumai yra trūkumai, reikia priimti  ir išnaudoti, kiek įmanoma.
O dėl to ,,giliau" tai nesurpatau tavęs visiškai. Kaip tas gylis be prakaito?

Atsisėdi ir medituoji per dienas - kol atrandi nušvitusį nimbą savo bamboj ir tai pavadini - prašvitimu.   :)

Kas liečia parinimąsi - mes visi vienaip ar kitaip parinamės, nes kitaip būtumėm daržovžmogiai, be jausmų ir minčių.
« Paskutinis taisymas: 2007 Sau 14, 18:23:26 pm nuo Asia »
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

mmm

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2007 Sau 14, 17:32:09 pm »
Aš nuo tavęs skiriuosi tuom, kad aš ne "lankiau", o toliau esu ištikimas šitam keliui.. :)
Ilga diskusija išeitų kodėl taip, ir kas kam ištikimas, tik kažin ar verta  :-) . Kiekvienam savo ir savaip.

Atsisėdi ir medituoji per dienas - kol atrandi nušvitusį nimbą savo bamboj ir tai pavadinimi - prašvitimu.   :)
Tai ir treniruotėse galima nepersistengt. O va kai kurie pasėdėję taip ima ir naujas religijas sukuria, klausimas kaip sėdi  ;-)

Treniruokis, treniruokis ir dar kartą treniruokis :maisas: Juodas darbas išspręs problemas. :-D
Taip :-)

mmm

• Svečias
« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Sau 17, 09:11:22 am »
Dėkui visiems už atsakymus ir patarimus. Buvo įdomu paklausyt.  :-)

« Atsakyti #24 įjungtas: 2007 Sau 17, 09:11:22 am »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2007 Sau 18, 08:53:56 am »
Tai taip ir nesuprantu taves tuomet. Kompleksuoji dėl jėgos trūkumo, o jos nenori lavinti. Tuomet nekompleksuok. Arba lavink. :angel: Vienas pažįstamas štangistas panašaus į tavo ūgio, tai kur gyvenau, visame rajone vienas kiečiausių buvo :P :P :P

O tavo prioritetas turi būti greitis ir tikslumas :punch: Tokio sudėjimo žmogus visuomet bus greitesnis už tokio sudėjimo, kaip aš. O jei dar būsi techniškas, nekils tokių klausimų, ką čia dabar daryti, kad esu silpnas ;) Tikrai :D
Shtangos shtangomis, bet ne visiems tai skirta... Asmenishkai man, tai buvo beatsirandancios problemu su padydejusiu kraujo spaudimu, greitis sumazejo, na ir dar viena kita problema (-elė) nuo tu shtangu...
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #26 įjungtas: 2007 Sau 18, 11:00:26 am »
Shtangos shtangomis, bet ne visiems tai skirta... Asmenishkai man, tai buvo beatsirandancios problemu su padydejusiu kraujo spaudimu, greitis sumazejo, na ir dar viena kita problema (-elė) nuo tu shtangu...

Be jokios abejonės ne visiems tinka :angel: Kaip ir kovos menai ne visiems :-)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #27 įjungtas: 2007 Sau 18, 11:01:19 am »
Be jokios abejonės ne visiems tinka :angel: Kaip ir kovos menai ne visiems :-)
O kalbant apie daugmaž sveikus žmones (visai sveikų tai ir nebūna  :P) - kam gali netikti kovos menai?
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #28 įjungtas: 2007 Sau 18, 11:03:21 am »
O kalbant apie daugmaž sveikus žmones (visai sveikų tai ir nebūna  :P) - kam gali netikti kovos menai?

Kalbant apie sveikus, tinka viskas :alus:

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #29 įjungtas: 2008 Geg 29, 23:37:38 pm »
jau gal vėloka patarinėti, bet pas mane 1.8m ugis ir 70 svoris tai sudėjimas irgi neypatingas. Pakilnoju stangas, paeinu y tay boksą, bet faktas tame jog tas nuo ko tu giniesi retai kada žino fakta kuo tu užsiimi. Aš bent dažniausiai išnaudoju savo smulkumą kaip tipo nieko negalintis padaryti, o realiai užsiiminėjan kokia tai kovos menu  rusimi tu jau padarai, stoji į stovėsena tai jam matai juoka sukelia sprakt guli. Efektas koks kiek jis tavęs neįvertino tai po tokio pokšt jis tave pradeda vertinti, atsiranda kaip ir baime o tada visas arsenalas į trasa. Ne iš piršto laužiu nekarta taip asmeniškai man buvę.
tai faktas tas kaip ir dauguma sakė pastangu treniruojantis ir savo trukumus paverčiant privalumais :handshake: :-D

« Atsakyti #29 įjungtas: 2008 Geg 29, 23:37:38 pm »